Kluivert zet WK nog niet uit zijn hoofd

Patrick Kluivert heeft zijn vizier nog steeds gericht op deelname aan het WK van 2006. Nu Oranje bijna zeker is van kwalificatie wil de spits van Valencia er per se bij zijn in Duitsland.

Kluivert zegt dit in de Spaanse krant Marca. Volgens de 29-jarige spits is een WK iets bijzonders: ”Een WK is een WK. Iedereen wil er zijn om zijn land te vertegenwoordigen op zo'n belangrijk evenement. Ik heb al een WK en een aantal EK's gespeeld, maar deelnemen aan het WK in Duitsland zou heel speciaal zijn.”

Kluivert beschouwt zijn avontuur bij Newcastle United als mislukt, mede door blessures. ”Ik hoop dit seizoen blessurevrij door te komen om zo weer in een vertrouwd ritme te komen. En daarbij horen ook doelpunten.” De voormalige aanvaller van Ajax en FC Barcelona zegt verder dat Valencia hoge ogen kan gooien in de strijd om het kampioenschap: ”De druk ligt bij FC Barcelona en Real Madrid. Wij hebben een hele goede voorbereiding gehad.”

Om zich in de kijker te spelen bij Van Basten zal Kluivert wel aan speelminuten moeten komen in Valencia. In de competitieouverture tegen Betis Sevilla startte Kluivert echter op de bank. Met spelers als Mista, Villa en Di Vaio is er concurrentie genoeg. Momenteel is Kluivert nog altijd de topscorer aller tijden van Oranje. In 79 interlands scoorde hij liefst veertig doelpunten.