FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 september 2005

'Biodiesel in 2006 accijnsvrij'

sloopkogel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMilieuvriendelijke brandstoffen zoals biodiesel zullen volgend jaar zonder accijnsheffing bij tankstations te tanken zijn. Het kabinet zal in 2006 geen belasting heffen op deze zogenoemde biobrandstoffen, volgens bronnen rond het kabinet. De maatregel wordt officieel op Prinsjesdag bekendgemaakt. Staatssecretaris Van Geel (Milieu) wil hiervoor 70 miljoen euro uittrekken, om zo de milieuvriendelijkere brandstoffen te promoten.

Zonder de accijnsverlaging blijven biobrandstoffen duurder dan normale diesel en benzine. Zo is biodiesel gewone diesel gemengd met koolzaadolie. De toevoeging van het laatste maakt de brandstof duurder. Echter, het is wel milieuvriendelijker omdat biodiesel minder roet en koolstofdioxide uitstoot.

Het kabinet hoopt met de accijnsvrije biobrandstoffen de autorijder en de verkeerssector vertrouwd te maken met deze nieuwe brandstofvormen. Nederland is overigens niet het enige land binnen Europa dat dergelijke maatregelen neemt. Zo zijn Duitsland, Oostenrijk, Spanje, ItaliŽ, Polen, BelgiŽ en Zweden al eerder begonnen met een accijnsverlaging op deze natuurlijke brandstoffen.

Ook Tsjechen te sterk voor volleyballers

De Nederlandse volleyballers blijven verliezen op het EK. Nadat eerder al Griekenland en Frankrijk te sterk bleken voor Oranje werd vandaag ook verloren van TsjechiŽ.

De setcijfers, 18-25, 22-25 en 24-26, zeggen alles: Nederland kwam er opnieuw niet aan te pas in Belgrado. Vooral het begin was dramatisch, met meteen al een 5-0 achterstand voor de troepen van bondscoach Harry Brokking. Later in de wedstrijd herstelde Nederland zich wel, maar op cruciale momenten had de ploeg net een beetje pech of bleken de Tsjechen beter.

Met de nederlaag tegen de Tsjechen dreigt het EK voor Nederland op een fiasco uit te draaien. Een ticket voor de halve finales is al uitgesloten, maar nu komt ook rechtstreekse kwalificatie voor het volgende EK in het geding. Om het EK nog een beetje te redden moet Nederland dinsdag het sterke gastland ServiŽ en Montenegro verslaan. Brokking blijft, ondanks de nederlaag, strijdvaardig: "Wat moet ik anders? Ik kan moeilijk zeggen: het is voorbij, we gaan naar huis."

Veel muzikaal talent te vinden onder de gamers

En dat moet natuurlijk gestimuleerd worden! Daarom geven wij een exemplaar van MTV Music Generator 3 voor de PlayStation 2 weg zodat dit talent zich kan ontwikkelen. Het zou zonde zijn als deze game terecht komt bij een prutser die er niks mee kan, daarom moet jij bewijzen dat je de phatste verjaardagsrhyme voor FOK!Games kunt maken. Vanzelfsprekend mag hij in een reactie bij dit nieuwsbericht geplaatst worden. Wacht echter niet te lang, voor je het weet is de prijsvraag alweer afgelopen!Ben jij net zo baas als MC Kleine Rat en DJ Frikandel? Bewijs het met je rhyme!

Karthikeyan niet blij met Albers

Volgens Narain Karthikeyan zorgde een fout van Christijan Albers ervoor dat zijn race na ťťn bocht over was.

Narain Karthikeyan en Christijan Albers, gestart als 19e en 20e, raakten elkaar in de eerste bocht van de Grand Prix van ItaliŽ. Beiden moesten de pits in. Albers had een beschadigde voorvleugel en Karthikeyan een lekke achterband.

"Ik had een goede start, helaas maakte Albers een domme fout en raakte hij mij aan de achterkant," aldus de IndiŽr. "Door de botsing was mijn linkerachterband lek gegaan, alleen deed ik er nogal lang over om bij de pits te komen omdat de baan nogal lang is. Omdat ik gisteren ook al banden beschadigd had moest ik een nog ouder setje gebruiken, waardoor ik aan het einde van de race wederom problemen kreeg met mijn banden. Door de botsing was mijn race in feite over."

Hewitt met moeite langs Dent

De AustraliŽr Lleyton Hewitt heeft vijf sets nodig gehad om zich te plaatsen voor de vierde ronde van de US Open. De Amerikaan Taylor Dent maakte het de nummer drie van de plaatsingslijst erg lastig.

Na de eerste vijf games leek het erop dat Hewitt over Dent heen zou walsen, er stond toen 5-0 op het scorebord. Dent kwam toen wat beter in zijn spel, maar de eerste set was verloren voor de Amerikaan: 6-1. In de tweede set illustreerde Dent dat hij beter in zijn ritme kwam en pakte de set met 6-3.

Dit goede spel zette Dent voort in de derde set door een break voor te komen. Deze voorsprong kon hij niet behouden, Hewitt brak terug en er moest een tie-break komen om te beslissen wie er 2-1 voor kwam in sets. Dent kwam daarin al snel met 0-5 voor en pakte uiteindelijk die tie-break relatief makkelijk met 7-2. Hewitt wist dat er nu wat moest gebeuren en brak de harde service van de Amerikaan meteen in de eerste game. Op 3-1 deed de AustraliŽr dat nog een keer en dwong daardoor makkelijk een vijfde set af na een 6-2 setwinst.

Het begin van deze beslissende set ging gelijkop tot de zevende game. Toen kwam Hewitt een brak voor en leek hij de partij naar zich toe te trekken. Maar niets was minder waar, Dent maakte meteen de re-break en kwam daarmee terug tot 4-4. In de daaropvolgende servicegame van de Amerikaan kreeg Hewitt ťťn breakkans, maar kon deze niet verzilveren. Hewitt hield zijn service en trok de stand weer gelijk tot 5-5. In de daaropvolgende servicegame van Dent zette Hewitt alles op alles om de break te forceren, met positief resultaat. Dent kon niet meer herstellen, waardoor Hewitt zich na ruim drie uur tennis plaatste bij de laatste 16 na zijn vierde matchpoint te verzilveren.

Ecclestone:'Kimi naar Ferrari'

Volgens Bernie Ecclestone zal Kimi RšikkŲnen in 2007 bij Ferrari rijden.

Al een aantal weken gaan de geruchten over Kimi RšikkŲnen en Ferrari. Ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone doet hierover nu een duit in het zakje. Hij denkt namelijk dat Michael Schumacher na 2006 zal stoppen met F1, en dat zijn opvolger al klaar staat. Die opvolger ziet hij in niemand minder dan RšikkŲnen. "Ik durf te wedden dat we in 2007 Kimi in een rode bolide zien rijden. Wat helemaal mooi zou zijn is het scenario dat Valentino Rossi zijn teamgenoot zal worden. Maar ik heb geen goede informatie hierover," aldus Ecclestone.

De Fin gaf vandaag tegenover SBS zelf toe, nog niet te weten waar hij zal rijden in de toekomst. Hij vind 2007 nog een eind weg en heeft nog genoeg tijd erover na te denken.

Lebedeva pakt Golden League jackpot

Tatiana Lebedeva is ťťn miljoen dollar rijker. De Russische hinkstapspringster bleef tijdens de complete Golden League cyclus ongeslagen. Ook vandaag in Berlijn was er geen kruid gewassen tegen de 29-jarige Russin.

Lebedeva begon heel nerveus aan de wedstrijd. Tijdens haar eerste poging noteerde ze slechts een afstand van 13,95 meter. Het herstel kwam echter vlot: in haar volgende beurt kwam ze tot 14,85, wat ruim voldoende was voor de winst. Yamile Aldama uit Sudan legde beslag op de tweede plaats. Lebedeva had het geluk dat wereldkampioene Trecia Smith forfait gaf met een blessure. Zelf liet Lebedeva het WK lopen, vooral met het oog op de afsluitende Golden League wedstrijden.

Christine Arron zal zich nog wel eens achter haar oren krabben, want zij won vijf van de zes wedstrijden en kwam dus ťťn zege tekort om te delen in de jackpot. Vandaag klopte de FranÁaise de complete wereldtop, inclusief wereldkampioen Lauryn Williams. Bij de mannen was de Jamaicaan Dwight Thomas de rapste over 100 meter. Thomas liep met 10,01 bijna een persoonlijk record.

De beste Nederlandse prestaties kwamen op naam van Rens Blom en Marjolein de Jong. Wereldkampioen Blom eindigde als zevende met de polsstok. Onze landgenoot strandde op 5,63 meter. Ook hordenloopster De Jong finishte als zevende op de 400 meter horden.

Tijdstraf voor Heras en Mancebo

Verschillende renners waaronder Roberto Heras en Francisco Mancebo hebben tijdstraffen gekregen van tussen de twee en tien seconde. Dit vanwege het niet volgen van de aangegeven route in de tijdrit.

Tijdens de tijdrit van vandaag was de gehele route afgebakend door pionnen. Verschillende rijders, waarbij Heras het meest opviel, negeerden in enkele bochten die pionnen en hebben daarvoor een straf gekregen.

Afhankelijk van het aantal keer loopt de tijdstraf uiteen van twee tot tien seconde, waarbij mancebo de laagste straf en Heras de hoogste straf heeft gekregen. Daarnaast hebben alle bestrafte rijders een boete van 50 Zwitserse Frank gekregen.

Duitsers verbreken doucherecord

Icoon opmerkelijk nieuwsEen groep van zes jonge Duitsers heeft in een hotel in het stadje HŲvelhof (ten zuiden van Bielefeld) een succesvolle aanval op het werelddoucherecord gedaan. De jongeren, in de leeftijd van 17 tot 25 jaar oud, stonden ieder 101 uur, oftewel ruim vier dagen, onder het stromende water.

Om hun huid te beschermen tegen het water smeerden de deelnemers zich in met melkvet. Ze mochten ieder uur tien minuten uit de douchecabine, maar de pauzes konden ook worden opgespaard. Slapen gebeurde desondanks onder het stromende water, soms wel tien uur achter elkaar. De nieuwe recordhouders waren volgens een woordvoerster 'erg moe maar lichamelijk fit'.

Naakte Dames - Deel 1

Een nieuwe serie die als vervolg dient op de Vrouwelijke Schoonheden serie. Dit was De eerste en dit was de laatste hiervan.

De opzet zal hetzelfde zijn als de Vrouwelijke Schoonheden serie. Dit houd dus in dat er ťťn open dir en ťťn gallerie gegeven wordt. Hoe de eventuele nummertjes aangepast kunnen worden mogen jullie weer zelf uitzoeken.

Open Dir: Model Quality.
Gallerij: Twistys' Sophie.

Veel kijkplezier...

Australische reuzenpad is dol op black light

Black lightIn de strijd tegen reuzenpadden die het noorden van AustraliŽ teisteren hebben onderzoekers ontdekt dat het beest in kwestie aangetrokken wordt door ultraviolette discolampen. Het zogeheten black light wordt inmiddels ingezet om de padden te lokken. Rode en blauwe lampen bleken eerder lang niet hetzelfde effect te hebben.

De giftige Bufo Marinus, waarvan er in 1935 enkele duizenden werden losgelaten in AustraliŽ om kevers te bestrijden die de suikerrietoogst bedreigden, vormt een ware plaag voor de stad Darwin en omstreken. De populatie is uitgegroeid tot miljoenen exemplaren, en heeft er inmiddels voor gezorgd dat verschillende hagedissen en slangen zijn uitgestorven. Ook een buideldiertje, de quoll, komt in het gebied vrijwel niet meer voor. De reuzenpad kan meer dan twintig centimeter groot worden en weegt ruim een kilo. Met het gif kan het dier zelfs een krokodil of wilde hond doden.

De reuzenpad eet letterlijk vrijwel alles, van gewervelde dieren tot insecten en plantaardig voer. Zelfs pingpongballetjes worden gezien als lekkernij. Verder zijn de padden erg vruchtbaar; de vrouwtjes leggen twee keer per jaar tienduizenden eieren die eveneens giftig zijn, zodat andere dieren ze ongemoeid laten. De inwoners van Noord-AustraliŽ gebruiken golfclubs en cricketbats om het dier te bestrijden, maar de inzet van ultraviolet licht wordt gezien als een beschaafdere manier om de pad in de val te lokken. Waarom de 'Bufo Marinus' zich aangetrokken voelt tot black light is niet bekend, maar wellicht is het de grote hoeveelheid insecten die in het licht dansen.

De reuzenpad teistert AustraliŽ

Grote vechtpartij in Valkenburg

In Valkenburg aan de Geul zijn afgelopen nacht tientallen jongeren met elkaar slaags geraakt. Veertig agenten waren nodig om de orde te herstellen. Vijf mensen werden gearresteerd.

Er waren diverse grote vechtpartijen. Het begon allemaal in discotheek 'Ahoy' aan de Wilhelminalaan. De politie ontruimde de tent, maar buiten gingen de vechtersbazen verder. Waarom de gevechten uitbraken, is niet bekend.

Afgelopen zomer was Valkenburg al vaker het toneel van vechtpartijen. Volgens de politie komt dit doordat ronddolende vrijgezellenfeestjes op elkaar stuiten of doordat voetbalhooligans uit het hele land Valkenburg kiezen om daar "de beest uit te hangen".

Nieuwe zege honkballers op WK

De Nederlandse honkbalploeg heeft uitstekende vooruitzichten op een plaats in de kwartfinales van het WK. In Rotterdam werd vanmiddag voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen. Dit keer was Zuid-Korea de klos: 6-2.

De uitslag doet het beeld van de wedstrijd echter geen recht aan. Tot aan de vijfde inning had Oranje veel moeite om de honken te bezetten, laat staan om punten te scoren. Dat kwam door de uitmuntende Zuid-Koreaanse werper Sung Dae Choi, die Nederland bijna geen kansen gaf. Zuid-Korea stond hierdoor lange tijd met 1-0 voor, dankzij een vroege homerun van Kil Sung Choi. Zuid-Korea bleef hierna continu druk zetten met veel mannen op de honken, maar kon pas weer scoren in de vijfde inning.

Nederland deed via Chairon Isenia in de gelijkmakende beurt iets terug en hierop wisselde Zuid-Korea werper Choi. Die beslissing had nadelige consequenties voor Korea, want in de zevende inning scoorde Oranje vier punten (na raken klappen van Rombley en De Jong) en een slagbeurt later werd er nog een punt aan toegevoegd. De Nederlandse pitcher Markwell hield de slagmannen van de Aziatische ploeg ondertussen goed in de tang.

Door de zege heeft Nederland goede papieren voor een plaats bij de laatste acht op dit WK. Als van Zuid-Afrika ťn BraziliŽ wordt gewonnen is het team van Eenhoorn verzekerd van de kwartfinales. Morgen komt Nederland niet in actie: de eerstvolgende wedstrijd van Oranje vindt dinsdag plaats. Dan is in Haarlem BraziliŽ de opponent.

Marlboro/Ferrari gaat door

Marlboro heeft aangegeven ook na dit seizoen door te zullen gaan met de sponsoring van Ferrari.

Vanaf 1 juli is tabaksreclame in Europa verboden. Door dit verbod zijn er veel teams in de Formule 1 die een belangrijke sponsor kwijtraken. Zo heeft bijvoorbeeld West de samenwerking met McLaren opgezegd. Marlboro, hoofdsponsor van Ferrari wil het team echter gewoon blijven sponsoren.

Luca di Montezemelo, eigenaar van het Ferrari F1-team, heeft zaterdag aangegeven dat Marlboro het contract heeft verlengd tot en met 2011. Een opsteker voor Ferrari dus, waar men er eerst vanuit ging dat het een groot aantal inkomsten zou missen volgend jaar.

Door de nieuwe tabakswet zal de naam 'Marlboro' echter niet op de wagens en pakken te vinden zijn. Men zal bij Ferrari gebruiken maken van vervangende logo's zoals ze nu ook al doen bij Grands Prix waar geen tabaksreclame mogelijk is.

Dubbelslag Menchov in Vuelta

Denis Menchov heeft de negende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Rus in dienst van Rabobank was de snelste in een lange tijdrit. Menchov is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Het 48 kilometer lange parcours rond het vakantieparadijs Lloret de Mar was verre van vlak. Halfweg lag de Alto de Tossas; een lange, maar toch niet zo steile klim. Onze landgenoot Niels Scheuneman ging als ťťn van de eersten van start en voerde lange tijd de tabellen aan. Uiteindelijk eindigde de jonge Rabo-renner als 35e. De eerste coureur die het beter deed dan Scheuneman was Uwe Peschel, die later weer werd voorbijgestreefd door eerst Victor Hugo Pena en later Ruben Plaza.

Toen Plaza zijn snelle 1.01.03 op de klokken bracht waren de protagonisten uit het algemeen klassement al van start gegaan. Heras begon iets sneller dan Menchov, maar de Rus kwam al gauw in zijn ritme en liep seconde voor seconde uit op Heras. Vooral op de Tossas vergrootte Menchov zijn voorsprong. Bovenop die klim noteerde de kopman van Rabobank de snelste tussentijd. Uiteindelijk bleef Menchov Plaza negen seconden voor en boekt zo alweer zijn tweede ritzege in deze Vuelta.

Menchov herovert bovendien de amarillo leiderstrui, omdat Heras op 49 seconden finishte van de Rus. De drievoudig Vuelta-winnaar krijgt wellicht nog wat straftijd aan zijn broek, want hij sneed telkens stukken van het parcours af door de afbakening van oranje pionnen te negeren. In de schaduw van het duel Menchov-Heras voldeden Sastre en Mancebo met een respectievelijk verlies van 41 en 37 seconden aan de verwachtingen en blijven ze meedoen om een podiumplaats. Tegenvallende prestaties kwamen vandaag op naam van Aitor Gonzalez en Gilberto Simoni.

Morgen kan Heras zijn leiderstrui weer terugpakken, want dan staat er een zeer zware bergetappe op het menu. De aankomst ligt boven op Andorra ArcalŪs na een slopende rit van 206 kilometer. Naast de lange klim naar ArcalŪs zijn er onderweg nog drie andere zware heuvels die moeten worden bedwongen. De rit van dinsdag naar Aramůn Cerler is zo mogelijk nog zwaarder. Op woensdag houden de renners een dubbel en dwars verdiende rustdag.


Uitslag 9e etappe Lloret de Mar – Lloret de Mar – 48 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.D. MenchovRUSRAB1.00.54
2.R. PlazaSPACOM0'09''
3.F. ManceboSPAIBA0'37''
4.C. SastreSPACSC0'41''
5.R. HerasSPALIB0'49''
6.T. DanielsonUSADIS1'16''
7.V. PenaCOLPHO1'36''
8.U. PeschelDUIGER1'39''
9.S. GonzalezSPAPHO1'45''
10.O. PereiroSPAPHO1'47''

Klassement na negen etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.D. MenchovRUSRAB34.23.53
2.R. HerasSPALIB0'47''
3.C. SastreSPACSC1'36''
4.F. ManceboSPAIBA1'53''
5.T. DanielsonUSADIS3'07''

Voormalig Oezbeekse is nieuwe Miss England

Niet de alom als favoriete beschouwde Sarah Mendly, maar Hammasa Kohistani is gisteren tot nieuwe Miss England getroond. Kohistani, van Oezbeekse afkomst, en Mendly, van Iraakse afkomst, hebben gemeen dat ze islamitisch zijn. Een mogelijke moslima-Miss leverde voorafgaand aan de verkiezing tot commotie bij moslimleiders.

De 18-jarige Kohistani is de eerste moslima die het tot Miss England schopt. "Het is historisch en ik ben zeer gelukkig. Ik hoop niet de laatste islamitische te zijn die wint", verklaarde de winnares. Ze zal in december Engeland vertegenwoordigen op de Miss World verkiezing in China.

De jonge vrouw is geboren in de voormalige Sovjet-republiek Oezbekistan, en woont sinds 1997 in Engeland. Haar ouders waren in 1980 Afghanistan ontvlucht, toen dat land in oorlog was met de Sovjet-Unie. Hammasa Kohistani was in juni door de Aziatische gemeenschap in Engeland gekozen tot Miss Maya, en had daarmee haar plaats in de Miss England verkiezing afgedwongen.

Hammasa Kohistani
Miss England Hammasa Kohistani

Het Schnitzelparadijs

Op 8 september komt er een nieuwe Nederlandse speelfilm in de bios.
Het Schnitzelparadijs wordt door sommigen al een tweede Shouf Shouf Habibi genoemd, omdat er wederom marokkanen erin spelen en omdat Mimoun OaÔssa er een rolletje in speelt. Daarnaast speelt de lekkere Bracha van Doesburgh (bekend van Vet Hard) er ook in.
Het belooft een film te worden met echte humor.
Voor de trailer klik je hier en voor de titelsong klik je hier (versie zonder The Opposites).
Het premiŤrefeest is maandag in het Paradiso.
Waarschijnlijk ga ik deze week deze film bekijken, dus hou ik jullie op de hoogte of het echt waard is om je centjes aan de bioscoop uit te geven.

Nieuwe omroep LLiNK vandaag van start

Nadat gisteren de ouderenomroep MAX van start ging, gaat vandaag de nieuwe publieke zender LLiNK de lucht in. De eerste uitzending van de zender is niet op tv, maar op de radio. De bekende internetjournalist Francisco van Jole bij het spits af voor de zender via Radio 1. Tussen 20:00 uur en 21:00 presenteert hij daar 'De Geitenwollensokkenshow', waarin gasten ondervraagd worden over hun drijfveren en idealen. Als eerste gast komt Aad van den Heuvel langs.

Via 3FM zal vanaf 6 september iedere dinsdag tussen 22:00 en 01:00 uur, 'MoveYourAss' worden uitgezonden. Volgens LLiNK ''radio met inhoud en nieuwe muziek; credible pop van artiesten die iets te melden hebben.''

De eerste tv-uitzending van de omroep vindt pas plaats op 21 september. Dan wordt de documentaire Peace One Day uitgezonden. De omroep zegt programma's te gaan maken ''met inhoud voor iedereen, over mens, dier, natuur en milieu waar je naar blijft kijken.'' LLiNK poogt met haar interactieve programma's ''kijkers en luisteraars te inspireren om de wereld net iets beter te maken.''

LLiNK wil een stroming van mensen vertegenwoordige die zich betrokken voelt bij medemensen en hun leefomgeving. ''Mensen die op hun eigen manier een bijdrage leveren of willen leveren aan een betere wereld. Tot deze stroming behoren groeiende maatschappelijke groeperingen als praktisch idealisten, nieuwe geŽngageerden en de betrokken wereldburgers.'' De zender is overigens een samenvoegsel van de omroepen Nķtopia en DeNieuwe Omroep, die eerder niet in het bestel werden toegelaten.


Van Jole - volgens GeenStijl 'internetarcheoloog' - bijt spits af voor LLiNK

Langste wandelpad van Nederland geopend

Icoon Algemeen nieuwsIn Overveen is de ingebruikname van het langste aaneengesloten wandelpad in Nederland gevierd. Het Nederlandse Kustpad, 725 kilometer lang, is onderdeel van de North Sea Trail, die door zeven landen langs de Noordzee voert. De veertig etappes van het pad werden vandaag door verschillende wandelaars gelopen.

Het internationale wandelpad is bedoeld om wandelaars langs het culturele en natuurlijke erfgoed van Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Nederland, Engeland en Schotland te leiden. Het Nederlandse deel van de route wordt beschreven in een viertal ANWB-gidsen.

Nieuwe omroep MAX trekt half miljoen kijkers

Icoon Media nieuwsOngeveer een half miljoen mensen hebben gisteren gekeken naar de twee programma's van de nieuwe zendgemachtigde MAX. De publieke omroep, die zich vooral op 50-plussers richt, haalde op haar openingsavond presentatoren Catherine Keyl en Ursul de Geer van stal. MAX gaat 3,5 uur per week uitzenden.

Met het programma 'Van Nul naar MAX' verwelkomde de seniorenomroep haar kijkers. 465.000 kijkers zagen hoe Catherine Keyl een interview had met staatssecretaris Medy van der Laan (Media), en hoe oprichter Jan Slagter vertelde over de totstandkoming van MAX. Vervolgens was het de beurt aan Ursul de Geer, die in 'Super Senioren' twaalf ouderen in de leeftijd van 55 tot 83 jaar klaarstoomt voor deelname aan een blijspel. Dit programma werd door 617.000 mensen bekeken.

De nieuwe omroep had op haar eerste uitzendavond onder meer te kampen met concurrentie van het Nederlands voetbalelftal op Talpa (2,2 miljoen kijkers) en danscompetitie Dancing with the Stars op RTL4 (1,2 miljoen kijkers).

Plasstop leidt tot dood onder grafsteen

Rest In PeaceOp het kerkhof van het Belgische plaatsje Pulle in de buurt van Antwerpen is dit weekend het lijk gevonden van een jonge vrouw, die volgens de politie is gestikt onder een grafsteen. Het ontzielde lichaam werd aangetroffen door bezoekers van het kerkhof.

De politie gaat er vanuit dat de vrouw in de nacht van vrijdag op zaterdag in beschonken toestand op het kerkhof is geraakt. Waarschijnlijk om een stuk weg af te steken. Tussen twee grafstenen in zou zij een plasstop gemaakt hebben. Toen de vrouw gehurkt zat te plassen is ze daarbij vermoedelijk gevallen en heeft in haar val een zerk meegetrokken. Onder die steen is ze gestikt.

Autopsie op het lichaam van de jonge vrouw moet nog uitwijzen of ze inderdaad dronken was toen ze stierf.

New Orleans volledig ontruimd

Amootje had ons via de nieuws-submit te melden:

De evacuatie van New Orleans is voltooid. De laatste driehonderd mensen zijn gisteravond opgehaald bij het congrescentrum van de door orkaan Katrina verwoeste stad. Er kan nu een begin worden gemaakt met het leegpompen van de ondergelopen stad en het opruimen van de rommel.

Hoeveel doden er nu zijn gevallen blijft onduidelijk. Maar er wordt inmiddels uitgegaan van enkele duizenden. De lijken zijn overal: verstopt op zolders, drijvend in de straten van de stad, achtergelaten op snelwegen. Het gaat hier volgens de 30-jarige dakdekker Charles Womack niet altijd om mensen die te zwak waren om te worden geŽvacueerd. "Ik heb gezien hoe een man werd doodgeslagen door een groep mensen in de Superdome en hoe een andere man zelfmoord pleegde." Zelf moest hij behandeld worden in het veldhospitaal op het vliegveld nadat iemand hem had geslagen met een ijzeren pijp.

Technici van nutsbedrijven zijn onder militaire begeleiding onderweg naar de stad om de schade op te nemen. De genie-afdeling van het Amerikaanse leger is bezig om voorbereidingen te treffen om New Orleans droog te pompen. Volgens een legerwoordvoerder kan de operatie wel een maand gaan duren. Planologen zeggen dat de beste oplossing waarschijnlijk is een groot deel van de stad af te breken en opnieuw op te bouwen.

Waar de evacuťs moeten blijven is een groot probleem. Volgens gouverneur van Texas Rick Perry begint zijn staat, met 220 duizend vluchtelingen, inmiddels aardig vol te raken.


Miyamoto spreekt over Zelda en Mario

Shigeru Miyamoto, het artistieke meesterbrein van Nintendo, heeft op de Japanse radio een interview gegeven waarin hij sprak over Mario 128 en Zelda: The Twilight Princess. Erg veel liet hij niet los (zoals gewoonlijk), maar de belangrijkste punten zijn:

Mario 128 moet voor een revolutie gaan zorgen zoals Mario 64 dat deed bij de launch van de N64. In Mario 128 zal Mario bijgestaan worden door een nieuw karakter.
Mario 128 zal tůch pas voor de Revolution uitkomen terwijl eerder nog werd gezegd dat hij definitief nog voor de GameCube uit zou komen.
Miyamoto heeft meegeholpen bij de ontwikkeling van Zelda:The Twilight Princess. Aan deze game heeft hij zelfs meer tijd besteed dan aan welke andere game ooit. Zijn doel is dan ook om dit de beste Zelda ooit te laten worden.
Zelda komt wel nog uit voor de GameCube en betekent het einde van de Zelda-serie zoals we hem nu kennen. Wat er dan gaat veranderen is onduidelijk, maar het lijkt erop dat er dus ook nog een Zelda voor de Revolution aankomt.

En voor de liefhebbers is hier nog het gehele interview:

quote
Why wait so long to release a new installment of Mario? The wait is frustrating players everywhere...

Mario is and always has been a concept title from his birth. We are always looking for new ways of playing with him, manipulating him, to create something new and unique. We're in the midst of preparing something special for his future, something never before seen. You'll understand when you see it that we can't quite release it right away. The new Mario game will surprise many people. Give us the benefit of the doubt. I think we'll present you with a new way to have fun. There's even a new character by his side.

Mario 128 will be released for Revolution then?

Yes, of course! It's no surprise, but of course we will rename it, obviously. That won't be the only surprise of next year though. We based the Revolution around this new type of game. Mario 128 played a large role in the Revolution's conception, much like Mario 64 in it's time. But we won't just be focusing on Mario. We're working on some very impressive games which push interactivity to the max. Games of a new era.

The new Zelda, it's not really good news that...

Please allow me to interrupt you by saying that you will have to be patient, really. This will be, without a doubt, the last Zelda game as you know it in its present form. I worked on it personally, moreso than Wind Waker! I haven't invested as much into any game as I have this one. Our goal was to make the best Zelda game ever. The most rich/satisfying and melancholy. We've really improved it in just a few months. Everything's coming together much quicker. We may have some last minute ideas...

You're going to move it to Revolution?

No, it is a Gamecube title.

In any case, you want to preserve the air of mystery around Nintendo?

We will be revealing many details soon. It's true, we do like surprises (laughs). While our gamers are sleeping, we're busy thinking up new ideas. But while they're playing - we're playing as well.


Laat de kids niet te lang gamen!

Voor elk probleem wordt wel iets bedacht in gamesland en ook het probleem van te lang gamende kinderen lijkt bij deze opgelost. Met de GameGuardian kan je de gametijd van een PS2 bepalen. Na de ingestelde tijd sluit de console zichzelf veilig af. Slechts met een speciale code zal de console weer geactiveerd kunnen worden. Vlak voordat de speeltijd afloopt wordt de speler gewaarschuwd zodat hij nog even snel kan saven. Een positieve reactie van een moeder:
quote
"If my son didn't have an after-school activity every day of the week, he'd sit around eating junk and playing video games," Thanks Game Guardian….”.
Mrs Jones

Je ziet het, de GameGuardian is dť manier om gameverslavingen te voorkomen. Bestellen kan bij Argos.co.uk voor de prijs van 30 pond. Het apparaat werkt alleen met de nieuwe slimline PS2.Console not included

Chinese 'Anti-Japan War Online' aangekondigd

Een Chinese ontwikkelaar heeft in samenwerking met de China Communist Youth League (CCYL) een MMORPG ontwikkeld waarin de speler actief tegen de Japanners moet vechten. De CCYL is van mening dat de game educatief zal zijn en een patriotistisch gevoel zal opwekken bij de jeugd.

Setting van de game zal de Tweede Wereldoorlog zijn. Destijds viel Japan de Republiek van China binnen en hield grote stukken voor een lange tijd bezet. Als speler kan je alleen aan de Chinese kant vechten (wield je eigen hooivork) en is het onmogelijk andere spelers te vermoorden.

De CCYL voegt er aan toe dat de game zich zoveel mogelijk zal gaan houden aan de historische gebeurtenissen. Deze vertellen ons echter dat Japan binnen de kortste tijd over China heen liep, dus begin maar niet met een abonnement voor een heel jaar.

Uitslag GP ItaliŽ

Juan Pablo Montoya heeft de Grote Prijs van ItaliŽ gewonnen op het circuit van Monza. Door zijn tweede plaats en de pech van Kimi RšikkŲnen, is Fernando Alonso nu bijna zeker van zijn wereldtitel.

Het verhaal van de dag was opnieuw de tegenslagen van RšikkŲnen. De Fin moest, na een motorwissel gisteren, al vanaf een elfde plaats starten. Lange tijd zat hij vast achter de wagen van Jacques Villeneuve, maar stond op een ťťn-stop-strategie en kon, toen hij vrij baan had, snel op de leiders inlopen. Een beschadigde band gooide echter roet in het eten en toen RšikkŲnen na zijn extra pitstop nog een keer spinde, waren zijn kansen op een goede finish helemaal verkeken.

Ook teamgenoot Montoya had vergelijkbare bandenproblemen. De Colombiaan reed de hele race onbedreigd aan kop, maar toen enkele ronden voor de finish hetzelfde probleem ontstond met de linkerachterband, was het maar de vraag of Montoya de race kon uitrijden. Hij bleef echter doorrijden en wist de overwinning te pakken, met Alonso in zijn kielzog.

De verder grotendeels incidentloze race was de eerste race zonder uitvallers sinds de Nederlandse Grand Prix van 1961. Hoewel bij de start David Coulthard, Tiago Monteiro, Narain Karthikeyan en Christijan Albers elkaar nog raakten, wisten alle coureurs de wedstrijd te vervolgen. Albers kwam alleen nog een keer in het nieuws toen hij geen acht sloeg op de blauwe vlaggen en een drive through-straf kreeg.

Door zijn tweede plaats heeft Alonso nu een voorsprong van 27 punten op RšikkŲnen. Met nog vier races te gaan betekent dat dat de Spanjaard in BelgiŽ wereldkampioen kan worden, mits hij dan nog vier punten uitloopt op zijn rivaal. Als Alonso op Spa-Francorchamps wint, moet RšikkŲnen dus tweede worden om zijn titelkansen te behouden.

Volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:14:28.659
2 Fernando AlonsoRenault F1 + 2.479
3 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 17.975
4 Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes + 22.775
5 Jarno TrulliToyota F1 + 33.786
6 Ralf SchumacherToyota F1 + 43.925
7 Antonio PizzoniaBMW Williams F1 + 44.643
8 Jenson ButtonBAR Honda + 1:03.635
9 Felipe MassaSauber Petronas + 1:15.413
10 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 1:36.000
11 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
12 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 1 ronde
13 Christian KlienRed Bull Racing + 1 ronde
14 Mark WebberBMW Williams F1 + 1 ronde
15 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
16 Takuma SatoBAR Honda + 1 ronde
17 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 2 ronden
18 Robert DoornbosMinardi F1 + 2 ronden
19 Christijan AlbersMinardi F1 + 2 ronden
20 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix + 3 ronden

Dramatische nederlaag hockeyheren

De Nederlandse hockeyheren hebben op dramatische wijze de finale van het EK in Leipzig verloren. De Spanjaarden, onder leiding van onze landgenoot Maurits Hendriks, stonden drie minuten voor tijd nog met 2-1 achter, maar scoorden driemaal in de laatste minuten: 2-4.

Oranje – voor de gelegenheid gestoken in een blauw tenue – begon niet al te aanvallend aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten viel vooral Teun de Nooijer op met een kans en enkele knappe acties. De Spanjaarden kregen echter de meest serieuze mogelijkheden; zo miste Tubau een ‘onmisbare’ rebound. Nederland leek vooral te hopen op een strafcorner, maar kreeg er geen in de eerste 35 minuten. Dat was voornamelijk te wijten aan de uitstekende Spaanse defensie.

Na een wat saaie eerste helft was de tweede periode er ťťn vol dramatiek en spanning. De Zuid-Europese ploeg startte uitstekend door vroeg op voorsprong te komen: Freixa scoorde met zijn backhand na een mooie solo van Amat. Hierna was Spanje duidelijk de dominante ploeg, maar verzuimde het de strafcorners te benutten, mede door knappe reflexen van doelman Vogels. Na 49 minuten liet Spanje een steekje vallen in de verdediging. Klaver stond vogelvrij en kon snoeihard uithalen voor de 1-1. Op het moment dat Taekema acht minuten voor tijd voor de zevende keer dit toernooi een strafcorner benutte, leek Nederland zelfs af te stevenen op de eerste Europese titel sinds 1987.

Dit mocht echter niet zo zijn. Spanje kreeg 3,5 minuut voor tijd een strafbal, omdat Freixa werd ingeklemd door twee verdedigers. Freixa zelf zorgde voor de 2-2. Op het moment dat de verlenging aanstaande leek sloeg Pol Amat twee keer toe. Eerst scoorde hij uit een tipp-in na een vrije bal voor de 3-2, waarna hij in de slotminuut Vogels nogmaals passeerde.

Nederland – Spanje 2-4
36. Freixa 0-1
47. Klaver 1-1
62. Taekema 2-1
67. Freixa 2-2
68. Amat 2-3
70. Amat 2-4

Strijd om de 3e plaats:
Duitsland – BelgiŽ 9-1

Release DoD: Source deze maand

Valve heeft op de Steampowered website aangekondigd dat de release van DoD: Source nog deze maand zal zijn. Ze durven geen exacte datum te geven omdat ze niet zeker zijn of de release dan wel compleet zal zijn.

Er zal eerst een week zijn waarbij mensen het spel kunnen pre-orderen en pre-loaden op hun computer waardoor ze klaar zijn om het spel te spelen op het moment dat hij geactiveerd wordt.Geen contracten voor Ben Khaled en Balmer

Hichem Ben Khaled en Thomas Balmer krijgen geen contract bij Heracles. De Tunesische aanvaller en de Zwitserse verdediger konden de trainer van de club Almelo, Peter Bosz, afgelopen vrijdag niet overtuigen in de met 3-1 verloren oefenwedstrijd MSV Duisburg. Ben Khaled probeerde vorige week ook al tevergeefs een contract te verdienen bij Sparta.

Ben Khaled speelde in eigen land voor Club Sportif Sfaxien en Club African Tunis. Momenteel zit de international zonder club. Balmer was eerder actief voor Grasshoppers, FC Winterthur, FC Baden, FC Wil en FC Sankt Gallen.

Michael Moore schrijft brief aan Bush

Waar blijven de helikopters die mensen moeten helpen in New Orleans? Hoe kan het dat het zo lang duurt voordat de hulpverlening op gang komt? En waarom werd het budget voor technici die aan de dijken in New Orleans werkten afgelopen jaar voor de derde keer op rij gekort? Vragen die Michael Moore zich stelt in een brief die hij aan de Amerikaanse president Bush heeft gericht. De documentairemaker staat bekend om zijn kritiek op Bush. Op zijn geheel eigen wijze heeft hij nu een open brief aan Bush opgesteld.

"Heeft u enig idee waar onze helikopters zijn? Het is nu bijna een week na de orkaan Katrina en duizenden mensen zitten nog vast in New Orleans. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar de apparaten? Ik ben ook ooit mijn auto kwijt geraakt op een parkeerplaats. Man, dat was vervelend!", zo begint de brief. Moore snapt niet dat men deze gevolgen niet had kunnen zien aankomen. "Donderdagavond zei de weerman al op tv dat de storm op weg was naar New Orleans en dat het heftig zou worden. Heeft iemand dat aan u verteld? Ik weet wel dat u uw vakantie niet wilde onderbreken en dat u niet van slecht nieuws houdt."

Daarnaast komt Moore ook nog met enkele onthullingen. "Ik vind het vooral mooi hoe u, in plaats van naar New Orleans te gaan, een dag na de orkaan naar een feestje ging in San Diego met wat zakenluitjes. En luister ook vooral niet naar de mensen die in de komende dagen zullen onthullen hoe u het budget voor de technici van het leger in New Orleans voor de derde keer op rij verlaagde. Vertel ze gewoon dat als u dat budget niet had verlaagd, er sowieso geen technici meer waren geweest omdat u een belangrijkere taak voor ze had: het bouwen van een democratie in Irak."

Hij sluit z'n brief af op gepaste wijze. "Zoek nu maar gewoon wat helikopters voor de mensen in New Orleans. Doe maar gewoon net alsof de mensen vlakbij Tikrit zitten..."


Filmers opgepakt na porno in kabelbaan

Kikkoro GondolaIn Japan zijn vijf personen gearresteerd wegens het maken van een pornofilm in een kabelbaan. De opnames zouden begin mei gemaakt zijn in de Kikkoro Gondola op de World Expo in Tokio. De producer, regisseur, een cameraman en een acteur en actrice hangt een celstraf van maximaal 30 dagen of een boete van 120 euro boven het hoofd.

Een tv-kijker die op 26 augustus tijdens uitzending van de beelden op een betaalzender de attractie herkende waarschuwde de organisatie van de World Expo, die vervolgens de politie inschakelde. In de minuutlange scene is een halfnaakte actrice te zien, terwijl ze wordt aangeraakt door een acteur, zo meldde een woordvoerder van de politie.

Defensiechef wil weer laten salueren

mstx had ons via de nieuws-submit te melden:

Chef Defensiestaf Dick Berlijn is van mening dat militairen tijdens buitenlandse missies weer moeten gaan salueren als ze collega's tegenkomen. De hoogste Nederlandse militair wil de groet vooralsnog niet verplichten, maar met zachte hand in ere herstellen. Tot begin jaren zeventig was salueren verplicht.

"Bij onze buitenlandse collega's is het absoluut normaal dat er wordt gesalueerd. En zij begrijpen tijdens missies niet dat wij dat niet doen." Het verplicht groeten ligt echter gevoelig binnen de krijgsmacht. De 'strakke' eenheden zoals de mariniers en commando's hebben er geen moeite mee, maar bij andere onderdelen is men gehecht aan de informele onderlinge verhoudingen.

Geen blaam Fisichella voor fout

De fout aan het begin van zijn kwalificatierondje was niet te wijten aan Giancarlo Fisichella. Onderzoek van Renault wees een fout in het remsysteem uit.

Terwijl Renault er dit weekend alles aan wilde doen om te zorgen dat Alonso en Fisichella vooraan eindigen, had de tweede in zijn kwalificatierondje een opzichtige fout. In de eerste bocht leek hij zijn rempunt te missen en verloor daardoor kostbare tiendes van een seconde. Achteraf blijkt dat Fisichella op tijd remde, maar dat er een hapering in het remsysteem was.

Technisch directeur Pat Symonds vindt het allemaal erg ongelukkig: "Het ging allemaal verkeerd in de eerste bocht en hij herstelde daar niet van. Het is jammer, want hij is al het hele weekend snel en zat dicht bij Fernando in de test en gedurende de vrije trainingen. Hij had een erg goed resultaat hier kunnen behalen."

Fisichella hoopt nog dat zijn strategie goed uitpakt: "Ik reed met meer brandstof. Omdat Kimi zijn motor kapot ging kozen we een andere strategie net voor de kwalificatie. Ik ben een beetje teleurgesteld. Morgen zal de start lastig worden vanaf de achtste plaats. Mijn strategie zal niet verkeerd zijn en de snelheid die we hebben is redelijk goed."

Betaaltv gratis...

Volgens dit bericht zijn er hele aardige chineesjes die betaaltelevisie toegankelijk maken voor iedereen met een beetje snelle internet verbinding.

En dat klopt. Programma's als PPstream (geheel chinees) en PPlive (half engels/ half chinees) werken perfect.

Wat krijg je? Heel veel chinese/japanse/koreaanse bagger tv. Maar daar doe je het niet voor. Je kunt ook een aantal zenders krijgen die voetbal (en sport in het algemeen) uitzenden. Elk weekend gratis engels voetbal kijken is altijd leuk (blijkbaar kon je vorige week ook naar Ajax - Feyenoord kijken).

Ook leuk zijn zenders als ESPN, HBO en een handjevol filmkanaaltjes. Veel kijkplezier!

Update:
Dit is de Engelse Variant.
Met dank aan Magician85 voor de submit

Jongetje (8) verdrinkt in Tikibad

Martijntj en The_Order hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Tikibad van het Wassenaarse pretpark Duinrell is gisteren een 8-jarig jongetje verdronken. Getracht werd het ventje te reanimeren, maar het kind overleed uiteindelijk in het ziekenhuis. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Het Tikibad is het grootste overdekte glijbanenpark in Europa en telt diverse glij-attracties. Het is niet bekend gemaakt waar het slachtoffertje precies verdronken is.

'Slachtoffer autobrand was 34-jarige vrouw'

Icoon Binnenlands nieuwsHet lichaam dat gisteren in een brandende auto in Oostvoorne werd aangetroffen is de 34-jarige apothekersassistente Caroline van Toledo uit de Zuid-Hollandse plaats. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Het motief voor de moord is onduidelijk. De woning van de vrouw stond eveneens in brand.

Het slachtoffer werd gevonden in de kofferbak van de auto, welke brandend in het recreatiegebied Kruininger-Gors stond. Mogelijk is de vrouw het slachtoffer geworden van een roofmoord. Ook sluit de politie niet uit dat ze getuige is geweest van een crimineel voorval. De hond van de vrouw werd op straat gevonden met een riem om, wat het vermoeden heeft doen ontstaan dat Van Toledo het huisdier uitliet toen ze door onbekenden werd overmeesterd.

Volgens vrienden van de overledene leidde de alleenstaande vrouw een teruggetrokken bestaan, en woonde ze in een huis naast de boerderij van haar ouders. In de buurt van de woning is het industrieterrein De Pinnenpot, waar met regelmaat illegale hennepkwekerijen worden ontdekt. Donderdag 25 augustus werd in het nabijgelegen Barendrecht de 35-jarige Feyenoord-supporter Gertjan van den Boogaart dood in een brandende auto gevonden. De man, bij de harde kern van Feyenoord-fans bekend als 'Adolf', was door het hoofd geschoten.

autobrand Oostvoorne
De auto van de vrouw werd gisteren brandend aangetroffen

Talpa boos over kwaliteit uitzending interland

FrituurpanTalpa overweegt een schadeclaim in te dienen bij de wereldvoetbalbond FIFA. De kwaliteit van de rechtstreekse uitzending van de voetbalinterland ArmeniŽ - Nederland liet gisteren ernstig te wensen over. Het beeld viel zelfs tijdelijk weg in de eerste helft. Volgens de televisiezender is de FIFA daar schuld aan. De bond huurt een bureau in voor de techniek. "Die zijn afgelopen week met de camera's en andere apparatuur te laat vertrokken uit Duitsland. Door het oponthoud bij de vele grensposten waren ze pas een paar minuten voor de wedstrijd in het stadion. Terwijl we acht uur nodig hebben om de boel op te zetten", zo zegt een woordvoerder van Talpa.

Dat de verbinding eruit vloog is volgens de woordvoerder goed te verklaren. "Niet gek als je bedenkt dat de technische verbindingen in Jerevan met draadjes aan elkaar hingen, er vier camera's in plaats van de gebruikelijke tien waren en de regie vanuit een gehuurde veewagen plaatsvond." Talpa voorzag de problemen en vloog zelf apparatuur in met het vliegtuig waarmee het Nederlands elftal ook vloog. Toch bleef het improviseren. "Als er hier een frituurpan wordt aangesloten, vallen de camera's uit", zo zei presentator Wilfred Genee grappend.

Dieren in zoo New Orleans vrijwel ongedeerd

Icoon Buitenlands nieuwsDe meeste bewoners van de dierentuin in New Orleans lijken de orkaan Katrina overleefd te hebben. Slechts een alligator zou van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om de benen te nemen, maar alle andere 1500 beesten zitten weer in hun hok. Beheerder Dan Maloney verwacht dat de alligator zelf weer zal terugkeren.

Volgens Maloney hoeven de achtergebleven bewoners van New Orleans niet bang te zijn dat ze plotseling oog in oog komen te staan met een leeuw of olifant. Sommige dieren verdwenen na de orkaan, waaronder een gier. Binnen enkele dagen kwamen de vertrokken dieren echter uit eigen beweging weer terug.

De dierentuin Audubon had zich voorbereid op de mogelijkheid van een orkaan als Katrina. De betonnen dierenverblijven waren versterkt, er waren noodrantsoenen aanwezig en de werknemers waren voorbereid op een eventuele evacuatie. Doordat de zoo op een hooggelegen terrein ligt, zijn de dierenverblijven niet overstroomd, tot opluchting van Maloney. "Ik stond op het punt om een ark te gaan bouwen", aldus de beheerder. Een aantal dierenverzorgers bleef tijdens de orkaan op het terrein, in de buurt van de dieren.

Van Basten haalt de Cler bij Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft Tim de Cler weer bij de selectie van het Nederlands Elftal gehaald voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra aanstaande woensdag.

De verdediger van AZ, die vrijdag samen met Roy Makaay, Nigel de Jong en Johnny Heitinga afviel voor de wedstrijd tegen ArmeniŽ, moet de geschorste Giovanni van Bronckhorst gaan vervangen.

Van Bronckhorst liep tegen de Armenen tegen een gele kaart aan en is voor ťťn wedstrijd geschorst. De linkback van FC Barcelona is tegen TsjechiŽ wel weer gewoon inzetbaar.

Nijmegen is schoonste gemeente

Nijmegen is de schoonste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit het televisieprogramma 'Tegen de Klok' van de NCRV. Gedurende een half jaar moest de gemeente laten zien dat het de schoonste was door inzet rond het zwerfafvalbeleid te tonen en een 'schoon evenement' te organiseren.

De strijd ging tussen Leiden, Lelystad, Leeuwarden, Nijmegen, Spijkenisse, Venlo, Waalre, Renkum en Roerdalen. Vanavond om 20:15 uur zal de finale van het programma op Nederland 1 te zien zijn. Dat vormt meteen de aftrap voor de landelijke campagneweek Nederland Schoon.

Vrouwenacht verovert brons op WK

Op de slotdag van het WK roeien heeft de vrouwenacht Nederland een derde medaille bezorgd. Na het goud van Marit van Eupen en de zilveren plak van de vier-zonder-stuurman was er vandaag brons voor de vrouwenacht.

De vrouwenacht met Dekker, N. Dekkers, Hommes, H. Dekkers, Van Rumpt, Posthuma, De Haan, Tanger en stuurvrouw Workel versloeg de boot van de Verenigde Staten in de strijd om het brons. Het verschil tussen beide teams was minder dan drietiende van een seconde. Het goud was er voor AustraliŽ, terwijl de Roemeense ťquipe beslag wist te leggen op het zilver. Tijdens de Spelen in Athene pakte de vrouwenacht ook al een bronzen medaille.

De vrouwen van de lichte dubbelvier kwamen nooit in de buurt van de medailles. Het kwartet Tabbers, Verbeek, Hautvast en Thomee hield alleen Japan achter zich en finishte als vijfde. Nederland heeft het met drie medailles deze week uitstekend gedaan, maar komt niet in de buurt van de medailleoogst van Nieuw-Zeeland, dat met vier gouden plakken de grote slokop was van dit WK.

Cursus Pools

Waar eerder de vrachtwagenchauffeurs en schilders al moord en brand schreeuwden, kunnen ook de internetsites hun borst nat maken. De poolse concurrentie zit eraan te komen. Deze site is erg gezellig om op een saaie zondag eens door te bladeren, staat vol met grappige foto's. Natuurlijk zitten daar veel bekende foto's tussen, maar toch ook een groot aantal minder bekende.

Blijft natuurlijk wel het probleem van de taal en ik ben er dus niet uit wat de verschillende categoriŽn betekenen. De leukste is wel erotyczne, maar missschien dat we een slimme FOK!weblogbezoeker hebben die ťťn en ander even voor ons kan vertalen.

Davidson gaat Jordan testen

Anthony Davidson zal op 13 september de Jordan EJ15B testen. De test moet Davidson een kijkje in de keuken van het team geven.

Jordan/ Midland lijkt Davidson graag te willen contracteren, maar ondanks zijn uitspraken lijkt Davidson te twijfelen over het team. De Brit heeft namelijk ook nog kansen in de stoelendans rond Jenson Button en zou nog hoop hebben op een plaatsje bij BMW. Midland hoopt Davidson na de Grand Prix van BelgiŽ te kunnen overtuigen van de kwaliteiten van de auto en het team tijdens een test.

Technisch directeur Adrian Burgess ziet Davidson graag testen: "We kijken er naar uit om de test met Anthony af te leggen. We denken dat hij bijzonder snelle coureur is. Het idee is om hem flink wat ronden te laten rijden. Daarna zien we wel wat er gebeurt."

Opnieuw veel doden bij brand in Parijs

Icoon Buitenlands nieuwsVoor de derde keer in tien dagen tijd heeft er in Parijs een grote brand in een appartementencomplex gewoed. In het voorstadje L'Hay-les-Roses kwamen vannacht minstens twaalf personen om, en raakten veertien anderen zwaargewond. De brand was uitgebroken in de entreehal van een achttien verdiepingen hoge woontoren.

De meeste slachtoffers vielen door rookvergiftiging, doordat de rook van de vuurhaard zich verspreidde door het hele complex. Vier mensen zijn inmiddels aangehouden op verdenking van brandstichting.

De Franse politie had vrijdagavond nog twee appartementencomplexen ontruimd wegens brandgevaar. Dit was naar aanleiding van de branden op 26 en 29 augustus, waarbij respectievelijk zeventien en zeven bewoners omkwamen. De slachtoffers waren hier allen Afrikaanse immigranten. In april kwamen in een oud hotel in Parijs 24 personen om het leven, waaronder een aantal asielzoekers uit Afrika. In de binnenstad van de Franse hoofdstad demonstreerden gisteren duizenden mensen voor betere huisvesting voor arme immigranten.

Dennis gelooft in winst Raikkonen

Ron Dennis denkt dat Kimi RšikkŲnen de race van vandaag kan winnen. Dat ondanks de tien plaatsen die Raikkonen op de startgrid wordt teruggezet vanwege een motorwissel.

Hoewel het een tegenslag kan vormen in de inhaalslag van Kimi Raikkonen in het kampioenschap, gelooft Ron Dennis dat de Fin deze race gewoon kan winnen. Hij verwacht dat Raikkonen bij de eerste serie pitstops langer kan doorrijden en zo veel plaatsen kan winnen.

Ron Dennis vertelde: "Natuurlijk kan Kimi nog steeds winnen. Met onze strategie en wat ik van die van anderen weet, denk ik dat we op zijn minst een seconde per ronde sneller zijn dan iedereen."

"Het zit niet in mijn natuur om positief en zelfverzekerd te zijn, maar we hebben de snelheid en als de race zich ontvouwt zul je zien hoe snel onze beide coureurs waren. We hebben onze strategie voor Monza niet aangepast om op de eerste rij te kwalificeren. Natuurlijk betekent dat als de eerste pit stops plaatsvinden we in het veld omhoog moeten klimmen."

Gelukkige zege Beenhakker met Trinidad

Leo Beenhakker heeft met Trinidad en Tobago gisteravond uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor het WK. Met veel mazzel werd Guatemala verslagen: 3-2.

Guatemala kwam al vroeg op voorsprong dankzij Ramirez. Vlak na de hervatting kwamen de mannen van Beenhakker via een doelpunt van Latapy langszij. Guatemala nam echter meteen weer een voorsprong na een treffer van De la Paz. Trinidad en Tobago leek uitgeteld, maar Stern John maakte in de 87e en 88e minuut de gelijkmaker ťn winnende treffer. Door deze zege staat Trinidad nu gedeeltelijk vierde in de finalepoule. Deze plaats geeft recht op een playoff-duel tegen Oezbekistan of Bahrein. De winnaar van dat duel heeft een WK-ticket beet.Stand Noord- en Midden-Amerika:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Verenigde Staten**71814 - 3
2Mexico71611 - 5
3Costa Rica7109 - 11
4Guatemala7711 - 12
5Trinidad en Tobago777 - 12
6Panama724 - 13

VS al zeker van WK. De nummers een tot en met drie plaatsen zich direct. De nummer vier speelt een barragewedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Bahrein en Oezbekistan. De winnaar hiervan mag naar het WK.

Gutierrez naar Saunier Duval

Saunier Duval heeft zich weten te versterken met Josť Ivan Gutierrez. De 26-jarige Spanjaard is afkomstig van Illes Balears.

Gutierrez staat vooral bekend als een goede tijdrijder. In 1999 werd hij in die discipline wereldkampioen bij de beloften in Treviso, nabij Verona. Momenteel is hij de Spaanse kampioen in het tijdrijen. Gutierrez begon zijn loopbaan onder de hoede van Manolo Saiz bij ONCE, maar maakte in 2002 de overstap naar IBanesto.com, de voorloper van Illes Balaers. Naast zijn verschillende tijdritzeges viel hij dit jaar ook op door het bergklassement in de Dauphinť Libťrť te winnen. Gutierrez tekent een tweejarig contract bij Saunier Duval.

Overzicht WK Kwalificatie Europese Zone

Gisteravond vonden er overal in Europa kwalificatiewedstrijden plaats voor het WK. Hieronder vind je de uitslagen.


Poule 1:

Andorra – Finland 0-0

ArmeniŽ – Nederland 0-1
63. Van Nistelrooij 0-1

RoemeniŽ – TsjechiŽ 2-0
27. Mutu 1-0, 56. Mutu 2-0

Stand Poule 1:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nederland92521 - 3
2RoemeniŽ112219 - 9
3TsjechiŽ92128 - 10
4Finland91316 - 14
5MacedoniŽ10810 - 19
6Andorra1054 - 27
7ArmeniŽ1045 - 21

Poule 2:

GeorgiŽ – OekraÔne 1-1
44. Rotan 0-1, 90. Gakhokidze 1-1

Turkije – Denemarken 2-2
41. Jensen, 48. Okan BŁrŁk 1-1, 81. Tumer Metin 2-1, 90. Larsen 2-2

AlbaniŽ – Kazachstan 2-1
54. Myrtaj 1-0, 57. Bogdani 2-0, 63. Nizovtsev 2-1

Stand Poule 2:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OekraÔne** 102416 - 4
2Turkije101721 - 9
3Griekenland91512 - 7
4Denemarken91315 - 10
5AlbaniŽ10129 - 17
6GeorgiŽ9913 - 18
7Kazachstan904 - 25

OekraÔne naar WK

Poule 3:

Rusland – Liechtenstein 2-0
27. Kerzhakov 1-0, 66. Kerzhakov 2-0

Estland – Letland 2-1
11. Oper 1-0, 71. Smirnov 2-0, 90. Laizans 2-1

Portugal – Luxemburg 6-0
22. Andrade 1-0, 30. Ricardo 2-0, 38. Pauleta 3-0, 56. Pauleta 4-0, 78. Simao 5-0, 84. Simao 6-0

Stand Poule 3:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Portugal92330 - 4
2Slowakije91822 - 7
3Rusland91818 - 11
4Letland101417 - 17
5Estland101414 - 16
6Liechtenstein1059 - 21
7Luxemburg904 - 38


Poule 4:

Zwitserland – IsraŽl 1-1
5. Frei 1-0, 20. Keisi 1-1

Frankrijk – FaerŲer 3-0
13. Cissť 1-0, 19. Olsen (ED) 2-0, 76. Cissť 3-0

Stand Poule 4:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Zwitserland71314 - 5
2Frankrijk7138 - 1
3Ierland71311 - 4
4IsraŽl81211 - 9
5Cyprus746 - 12
6FaerŲer813 - 22

Poule 5:

MoldaviŽ – Wit-Rusland 2-0
15. Rogachev 1-0, 49. Rogachev 2-0

Schotland – ItaliŽ 1-1
13. Miller 1-0, 76. Grosso 1-1

SloveniŽ – Noorwegen 2-3
1. Carew 0-1, 3. Cimirotic 1-1, 24. Lundekvam 1-2, 83. Zlogar 2-2,
90. Pedersen 2-3

Stand Poule 5:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1ItaliŽ71410 - 6
2Noorwegen7129 - 5
3SloveniŽ798 - 8
4Wit-Rusland7710 - 9
5Schotland774 - 5
6MoldaviŽ753 - 11

Poule 6:

Noord-Ierland – Azerbeidzjan 2-0
60. Elliott 1-0, 85. Feeney 2-0

Wales – Engeland 0-1
54. J. Cole 0-1

Polen – Oostenrijk 3-2
13. Smolarek 1-0, 22. Kosowski 2-0, 61. Linz 2-1, 68. Zurawski 3-1, 80. Linz 3-2

Stand Poule 6:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Polen82125 - 7
2Engeland71914 - 3
3Oostenrijk71113 - 11
4Noord-Ierland767 - 13
5Wales725 - 12
6Azerbeijdzjan821 - 19

Poule 7:

BosniŽ – BelgiŽ 1-0
62. Barbarez 1-0

ServiŽ en Montenegro – Litouwen 2-0
18. Kezman 1-0, 75. Ilic 2-0

Stand Poule 7:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1ServiŽ en Montenegro71512 - 0
2Spanje71310 - 2
3BosniŽ7108 - 8
4Litouwen797 - 5
5BelgiŽ787 - 8
6San Marino702 - 23


Poule 8:

Zweden – Bulgarije 3-0
60. Ljungberg 1-0, 76. Mellberg 2-0, 90. Ibrahimovic 3-0

IJsland – KroatiŽ 1-3
24. Gudjohnsen 1-0, 56. Balaban 1-1, 61. Balaban 1-2, 82. Srna 1-3

Hongarije – Malta 4-0
35. Torghelle 1-0, 57. Wellman (ED) 2-0, 65. TakŠcs 3-0, 85. Rajczi 4-0

Stand Poule 8:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1KroatiŽ71919 - 4
2Zweden71826 - 2
3Hongarije71313 - 11
4Bulgarije7811 - 14
5IJsland8411 - 21
6Malta812 - 30


De nummers ťťn van iedere poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. Datzelfde geldt voor de beste twee nummers twee. De overgebleven zes nummers twee strijden in playoffs om de resterende drie tickets.

Overzicht US Open: Dag 6

Dag zes van de US Open gaf de Amerikanen hoop na de vroege uitschakeling van Andy Roddick. Blake, Agassi en Ginepri plaatsten zich namelijk alledrie voor de laatste zestien. Blake deed dat in een kraker tegen Rafael Nadal. In het vrouwentoernooi gingen Davenport, Henin, Dementieva en Mauresmo verder.

Wildcardhouder Blake versloeg sensationeel Rafael Nadal: 6-4, 4-6, 6-3 en 6-1. In een kolkend Arthur Ashe stadium zagen de toeschouwers ruim twee uur lang tennis van de bovenste plank. De wedstrijd begon gelijk op, met beide spelers goed serverend, maar op 4-4 plaatste Blake een break, mede door een gelukje met de netband. Nadat Blake makkelijk de set had uitgeserveerd kwam Nadal beter in zijn spel en pakte de volgende set.

Op dat moment leek de jonge Spanjaard de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar op 2-2 in de derde set werd Nadal gebroken door een fantastische lob. Vanaf toen heerste Blake en brak hij Nadal nog drie keer om in de volgende ronde Tommy Robredo te ontmoeten. ”Ik kan niet genoeg benadrukken dat een droom is uitgekomen. Dit is ťťn van mijn mooiste overwinningen,” jubelde Blake. Nadal was minder tevreden: ”Ik speelde vandaag niet goed, net als in de voorgaande rondes.”

Naast Blake mogen ook twee andere Amerikanen, Agassi en Ginepri, verder. Andre Agassi had in Tomas Berdych opnieuw een moeilijke tegenstander. The Las Vegas Kid won uiteindelijk met 3-6, 6-1, 6-4 en 7-6. Daarbij aangetekend dat Berdych op 5-3 in de vierde set serveerde voor een vijfsetter. Robby Ginepri moest tot 1 uur lokale tijd wachten op een ticket voor de vierde ronde, maar hij pakte hem wel. Tommy Haas was in vijf sets het slachtoffer.

In het vrouwentoernooi gingen alle favorieten verder. Elena Dementieva werd bijna uitgeschakeld, maar hield stand in de afsluitende tiebreak tegen Anna Chakvetadze. Davenport, Mauresmo en Henin kenden minder problemen.Uitslagen 3e Ronde- Vrouwen:
J. Henin-Hardenne (Bel/7) – Y. Cho (ZKo) 6-0, 7-6
J. Jankovic (SeM/17) – M. Pierce (Fra/12) 3-6, 0-3 opgave
A. Myskina (Rus/13) – E. Likhovtseva (Rus/19) 6-0, 3-6, 6-7
A. Groenefeld (Dui) – A. Mauresmo (Fra/3) 5-7, 3-6
E. Dementieva (Rus/6) – A. Chakvetadze (Rus/29) 6-1, 4-6, 7-6
S. Asagoe (Jap/24) – P. Schnyder (Zwi/11) 1-6, 3-6
N. Dechy (Fra/15) – T. Golovin (Fra/23) 7-5, 2-6, 6-2
A. Medina Garrigues (Spa/32) - L. Davenport (USA/2) 3-6, 2-6

Uitslagen 3e Ronde- Mannen:
T. Haas (Dui/29) – R. Ginepri (USA) 5-7, 7-6, 4-6, 6-2, 3-6
A. Agassi (USA/7) – T. Berdych (Tsj/32) 3-6, 6-1, 6-4, 7-6
J. Blake (USA) – R. Nadal (Spa/2) 6-4, 4-6, 3-6, 6-1
R. Gasquet (Fra/13) – I. Ljubicic (Kro/18) 3-6, 7-6, 6-7, 6-3, 6-2
S. Grosjean (Fra) – T. Robredo (Spa/19) 4-6, 5-7, 7-6, 6-7
G. Coria (Arg/8) – R. SŲderling (Zwe) 6-2, 6-7, 6-1, 6-4
N. Massu (Chi) – S. Wawrinka (Fra) 6-4, 6-3, 6-0
M. Youzhny (Rus/24) – X. Malisse (Bel) 7-5, 6-1, 1-6, 5-7, 6-7

Rapper: Bush geeft niets om zwarte bevolking

De succesvolle Amerikaanse producer en rapper Kanye West heeft ongekend hard uitgehaald naar president George Bush. Tijdens een live door NBC uitgezonden benefietconcert voor de slachtoffers van de orkaan Katrina, zei West dat Bush niets geeft om zwarte mensen. Volgens de muzikant is er opzet in het spel bij de trage hulpverlening aan de overlevenden. ''Amerika zit zo in elkaar dat ze de armen, de zwarte mensen en de minder bedeelden zo langzaam mogelijk helpen.''

West haalde ook uit naar de media: ''Ik haat de manier waarop zij ons portretteren in de media. Als je een zwart gezin ziet, zeggen dat die aan het plunderen zijn. Zie je een wit gezin, dan zeggen ze dat die op zoek zijn naar voedsel.''

De rapper won vorig jaar een Grammy Award voor zijn debuutalbum 'The college dropout'. Hij is bekend van de hits 'Jesus walks', 'All falls down' en 'Through the wire'. In het verleden was West succesvol als producer voor artiesten als Janet Jackson, Jay-Z en Alicia Keys.

-
Speech en video van het gebeuren.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
©FOK.nl e.a.