Je collega is niet echt ziek!

Wat je eigenlijk altijd al dacht, wordt vandaag bevestigd. Die collega die steeds ziek is, heeft in werkelijkheid helemaal geen lichamelijk probleem. Volgens Maetis Arbo zit 70 % van de ziekmeldingen gewoon tussen de oren. Hoge werkdruk, seksuele intimidatie en psychische aandoeningen dat zijn de redenen waarom mensen thuis blijven, niks griepje of buikklachten. Als je dacht dat dit stigmatiserend is, op de website doet Maetis er nog een schepje bovenop, met cijfers over werknemers die een baaldag nemen. Volgens Maetis zijn dit namelijk vooral jongeren en mensen met een salaris dat beneden modaal ligt.

De oplossing voor werkgevers voor al dat ziekteverzuim staat gelukkig ook op de site, een griepvaccinatie die natuurlijk extra voordelig door Maetis kan worden uitgevoerd en een hulplijn voor werknemers met problemen. Uiteraard ook weer allemaal mooie percentages erbij. Nou prachtige hoor Maetis, sinds wanneer helpt een griepvaccinatie tegen een slechte werksfeer of tegen seksuele intimidatie? Om over die hulplijn maar te zwijgen, dat wordt natuurlijk werknemers ompraten om vooral toch maar te gaan werken, maar dat lost de onderliggende problemen niet op.

Jammer Maetis maar dit helpt allemaal niet. Leer leidinggevenden bij bedrijven met een hoog verzuim om op een normale manier met hun mensen om te gaan en te zorgen voor een goede werksfeer. Daar hebben we wat aan!