Stoichkov beschuldigt UEFA-preses van manipulatie

Hristo Stoichkov heeft zich de woede op de hals gehaald van UEFA-preses Lennart Johansson. De voormalige superster en huidige bondscoach van Bulgarije suggereert dat Johansson de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Bulgarije heeft gemanipuleerd.

Zweden won het afgelopen weekeinde met 3-0 van Bulgarije en daarmee is het Balkanland praktisch uitgeschakeld voor het WK. Die frustratie zat kennelijk zo diep bij Stoichkov dat hij na de wedstrijd Johansson van immorele handelingen beschuldigde. ”Je zag dat Johansson 25 minuten voor tijd het stadion verliet. Dat is het bewijs.” De topscorer van het WK 1994 verdenkt Johansson ervan zich te hebben bemoeid met de aanstelling van de scheidsrechter: ”Hij heeft kennelijk een methode gevonden om Zweden naar het WK te krijgen.”

Johansson pikt dit niet en heeft een klacht ingediend bij de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond. Volgens de bestuurder gaan Stoichkovs uitlatingen te ver: ”Zoiets kan ik niet op me laten zitten. Ik heb ook mijn eer.” De reden van Johanssons vroege vertrek was naar eigen zeggen dat zijn vrouw slecht ter been is. Door al vroeg het stadion te verlaten kon het echtpaar in alle rust het rumoer ontwijken.