FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 juli 2005

Zoon Theo van Gogh in elkaar geslagen

Lieuwe, de 14-jarige zoon van de vermoorde film- en opiniemaker Theo van Gogh, is na de moord twee keer op straat in elkaar geslagen door Marokkaanse jeugd. Dat vertelden de ouders van Theo vanavond in het tv-programma NOVA. De politie deed volgens hen weinig tot niets aan deze feiten.

In de straat waar Lieuwe woont hebben Marokkaanse jongeren rondgevraagd waar Lieuwe woonde. Ook toen is de politie gewaarschuwd, maar die kwam niet, zei de vader van de vermoorde cineast.

Op school is de zoon van Van Gogh overgeplaatst naar een andere klas, omdat sommige leerlingen hem pestten met de moord op zijn vader. Er werden zaken gezegd als ''wat goed dat je vader dood is.''

Begrip
Gisteren bleek al uit een reportage van NRC Handelsblad dat lang niet alle moslims in Amsterdam het erg vinden dat Theo van Gogh is vermoord. Alhoewel velen de moord scherp afkeurden, waren er ook nogal wat geluiden van begrip te horen. Zo zei de Syriër Tamer, die sinds 1999 in Amsterdam woont, dat hij liever had gezien dat Mohammed B. was vrijgelaten. ''Hij deed iets wat elke ware moslim had moeten doen: zijn religie verdedigen tegen beledigingen. Als ik de kans had gekregen, had ik hem zelf ook gedood.'' Hij vond het belachelijk dat men in Nederland treurde om de dood van een provocateur, terwijl er in Irak en Palestina, dagelijks mensen omkomen.

De 24-jarige Turk Nusret Aydin vond dat Mohammed B. voor een deel ''het gelijk aan zijn kant had'. Met zijn uitlatingen lokte Theo van Gogh de moord zelf uit, zo vond de pizzabakker: ''Oké, Mohammed vermoordde een mens, daarvoor moet hij bestraft worden, maar levenslang is wel erg lang.''

Een Marokkaanse man vond de uitspraak van levenslang voor B. daarentegen terecht: ''We kunnen toch niet iedereen doodschieten met wie we het oneens zijn?'' De 22-jarige Marokkaan Faisal Alawi, die vorig jaar verhuisde van Rabat naar Amsterdam, noemde Nederlandse Marokkanen erg conservatief: ''Ik ben ook moslim, maar de islam van Mohammed B. is geen religie, wel politiek. Zijn islam lokt racisme uit.''

Update 12.52u
Volgens de Amsterdamse politie is er wel degelijk contact geweest tussen de moeder van Lieuwe en de politie, na de meldingen dat de jongen in elkaar zou zijn geslagen door Marokkanen. De politie had echter geen bewijs voor de incidenten.

Shrek eet voortaan bij McDonald's

Shrek verwisselt de Burger King voor McDonald's. Het zachtaardige monster uit de animatiefilms van producent DreamWorks zal bij Happy Meals weg worden gegeven en allerlei promotieactiviteiten voor de fastfoodketen gaan verzorgen. McDonald's tekende vandaag een overeenkomst met DreamWorks voor vier films. Shrek moet de positie van McDonald's op de kindermarkt verstevigen.

Bij de eerste twee Shrek-films at het monster nog bij de Burger King. McDonald's was echter op zoek naar een vervanger van de figuren van Walt Disney. Het contract met dat bedrijf loopt eind volgend jaar af. Of die verlengd zal worden, is nog niet bekend.

Voor de mensen die zich overigens zorgen maken: de clown Ronald McDonald zal geen rol krijgen in de animatiefilm van DreamWorks.

Als je begrijpt wat ik bedoel...

Marten Toonder is niet meer. De man die ons onder andere Olivier B. Bommel en Tom Poes schonk is vandaag in zijn slaap overleden.

Toonder was de man. Dé man. En geef toe, zelfs de échte man heeft het nooit droog kunnen houden bij "Als je begrijpt wat ik bedoel" Zwelgje... :'(.

En voor de mensen met een programma als eMule, hier vind je de beste Nederlandse tekenfilm ooit gemaakt... Als je begrijpt wat ik bedoel.

Olympique Lyon wint eerste prijs

Olympique Lyon heeft voor de vierde keer in haar geschiedenis de Franse Super Cup gewonnen. AJ Auxerre werd overtuigend met 4-1 verslagen.

Het was de wedstrijd tussen de twee nieuwe coaches bij beide teams. Bij Lyon volgde Gérard Houllier de succesvolle Paul Le Guen op, terwijl Jacques Santini bij Auxerre het boegbeeld Guy Roux opvolgde. Het was Houllier die de eerste slag overtuigend won, op het veld van bekerwinnaar Auxerre nog wel. Grote man aan de zijde van Lyon was John Carew, één van de nieuwe aanwinsten. De Noorse spits scoorde liefst drie keer voor de landskampioen. Hij sloeg toe nadat het na tien minuten al 1-1 stond, door treffers van Ben Arfa (Lyon) en Mathis (Auxerre).

Vrijdag alweer begint de Franse competitie, met meteen een aardig duel tussen Marseille en Bordeaux. De eerste tegenstander voor Lyon is Le Mans. Paris Saint-Germain opent met een thuiswedstrijd tegen Metz, terwijl Auxerre begint met een uitwedstrijd tegen Strasbourg.

Zware straffen proces kindermisbruik

Crazyivan had ons via de nieuws-submit te melden:

In het tot nu tot grootste proces wegens kindermisbruik in Frankrijk zijn de twee hoofdverdachten tot achttien en zestien jaar celstraf veroordeeld. Het proces liep tegen 39 mannen en 26 vrouwen in de leeftijd van 23 tot 73 jaar en was in maart begonnen.

In totaal zouden er 45 kinderen zijn misbruikt; in de leeftijd van zes maanden tot twaalf jaar. De meesten werden misbruikt door hun eigen vader, moeder, opa of oma. Ook werden ze tegen betaling uitgeleend. De plaats waar het veel gebeurde was meestal het appartement van de hoofdverdachten, een gescheiden echtpaar. Het misbruik vond plaats tussen juni 1999 en februari 2002.

De vader van de veroordeelde man kreeg 28 jaar omdat hij al vaker wegens verkrachting was opgepakt. Net zoals een andere veelpleger die ook 28 jaar kreeg. Er waren straffen tot dertig jaar geëist wegens onder andere verkrachting, koppelarij en seksuele agressie. Van alle verdachten zijn er drie vrijgesproken.

Bijna alle verdachten waren werkloos en stonden onder toezicht van sociale werkers. Alle kinderen zijn ondergebracht bij pleeggezinnen of in tehuizen.

MP3 deel 4

Weer wat muziek voor jullie dit keer dus geen andere dingen. [ROCK]
The Beatles
Ook The Beatles
Weer The Beatles
The Herbaliser
Courtney Love
Veel metal o.a finntroll,minas morgul
Veel van The Doors
NOFX

[R&B]
Alicia Keys - Songs in A minor
Eminem - The marshall mathers LP

[POP]
Black Eyed Peas - Monkey business
De-phazz - Death by chocolate

[OST]
Shrek
Shrek 2
Requiem for a Dream

[HOUSE]
Veel house en mixjes hier

[OVERIG]
Huge opendir!

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Zombies gaan Nederlandse steden bezoeken

De komende maand zullen er iedere zaterdagmiddag zombies door de binnenstad van Amsterdam en een aantal andere grote steden zwerven. Nietsvermoedende burgers kunnen dan plots oog in oog komen te staan met 'levende doden'.

De zombies zijn er om reclame te maken voor een nieuwe zombiefilm getiteld: 'Land of the Dead', die in september in première gaat. Regisseur van de nieuwe horrorfilm is de Amerikaan George A. Romero, die eerder tekende voor de zombiefims Night of the Living Dead (1968), Dawn of the Dead (1978) en Day of the Dead (1985).


Site Land of the Dead

Wigan haalt Henchoz

Wigan Athletic heeft zich weten te versterken met Stéphane Henchoz. De Zwitser is de eerste grote aankoop van de promovendus.

De 30-jarige verdediger komt over van Celtic, waar hij in een halfjaar tijd nauwelijks speelde. In onderling overleg werd zijn contract ontbonden. Daarvoor was Henchoz het baken in de verdediging van Liverpool, waarvoor hij meer dan honderd keer uitkwam. Henchoz speelde ook al voor Blackburn Rovers, Hamburger SV en Xamax Neuchâtel. De Zwitser is realistisch: ”Ik heb me ingesteld op een strijd tegen de degradatie. Ik weet dat het erg moeilijk zal zijn om in de Premier League te blijven en ik zal niet evenveel winnen als bij Liverpool. Maar ik ben blij dat ik terug in Engeland ben en we zullen er alles aan doen om in de hoogste afdeling te blijven.”

Ruckstuhl wellicht niet op WK

Karin Ruckstuhl doet misschien niet mee aan het WK Atletiek in Helsinki dat over anderhalve week begint. De atlete is twee weken geleden gebeten door een teek. Vervolgens werd bij haar de ziekte van Lyme geconstateerd.

Inmiddels wordt de zevenkampster behandeld met antibiotica: ”Die slaat goed aan. Ik voel me niet ziek. Mijn voorbereiding op de WK is nauwelijks verstoord, want ik had voor deze periode toch rust ingelast. Als de scherpte en het coördinatievermogen goed zijn, reis ik gewoon af naar Helsinki. Anders niet. Ik ga mezelf niet lopen frustreren.” Pas sinds drie dagen is ze bezig met de kuur: ”Ik werd afgelopen zondag pas goed ziek, na een wedstrijd in Brasschaat. Inmiddels voel ik me een stuk beter.”

Tijdens de Olympische Spelen werd Ruckstuhl zestiende op de zevenkamp, maar stond ze na één dag knap derde. Door die prestatie werd ze de atlete van het jaar 2004. Een uitverkiezing die ze bevestigde in mei door het Nederlands record te verbeteren. Voor de Nederlandse équipe zou een afmelding van Ruckstuhl een nieuwe tegenvaller zijn. Eerder zegden namelijk ook al Warners en Liefers af. Bovendien is ook de participatie van marathonloper Kamiel Maase nog allerminst zeker.

Van Aggele naar halve finales 200 meter wisselslag

Robin van Aggele heeft zich bij het WK zwemmen geplaatst voor de halve finales op de 200 meter wisselslag. De 20-jarige Nederlander zwom in de series met 2:03.48 de 13e tijd.

Hij moest in de achtste en laatste serie in actie tegen komen onder anderen wereldrecordhouder, titelverdediger en Olympisch kampioen Michael Phelps. Phelps zette een tijd van 2:00.30 op de klokken, wat de derde tijd was. De Hongaar László Cseh was in 1:59.56 de snelste en de Italiaan Alessio Boggiatto zette met 2:00.24 de tweede tijd neer.

'Pakistaanse extremisten in Antwerpen actief'

Volgens de Belgische kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet is er in Antwerpen een georganiseerde groep van tientallen moslimextremisten actief. Het gaat om moslims afkomstig uit Pakistan. De groep zou jaarlijks honderdduizenden euro's doorsluizen naar verdachte bestemmingen in het buitenland.

Het Pakistaanse moslimextremisme in Antwerpen kwam aan het licht nadat OCMW-raadslid Marco Laenens onlangs alarm sloeg. Laenens ontdekte dat tientallen Pakistanen die een steunuitkering genieten, verdacht vaak terug naar hun geboorteland reizen, hoewel ze daar naar eigen zeggen bedreigd worden. Gevreesd wordt dat de groep terreurdaden voorbereidt. Voorlopig schiet de samenwerking met inlichtingendienst te kort om de verdachten daadwerkelijk in de gaten te houden.

Het Antwerps parket wil niet reageren op de berichten. Het kabinet van minister van Justitie, Laurette Onkelinx (PS), wilde daarentegen wél bevestigen dat er een onderzoek loopt.

Jongen (14) vermoordt zusje

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Een veertienjarige jongen heeft in het Amerikaanse Miami zijn drie jaar jongere zusje gewurgd en haar keel doorgesneden, waarna ze overleed. De jongen, Ronald Salazar, kampte zeer waarschijnlijk met psychische problemen. De puber heeft dinsdag een bekentenis afgelegd nadat hij de politie eerst een ander verhaal had verteld.

Volgens hem zouden er twee inbrekers de woning binnen gedrongen zijn om hen te beroven waarbij ze zijn zusje hebben vermoord. Later bleek dat de jongen alles had gelogen en dat hij het zelf had gedaan.

Afgelopen maandag ochtend werd het lichaam van Marina Salazar in de slaapkamer gevonden. De moord is gepleegd op het moment dat de vader van de twee een ander kind naar school aan het brengen was en zijn vrouw aan het werk was. Hun broertje van acht jaar was wel thuis.

Een Amerikaans blad schreef dat er in mei nog een melding bij de kinderbescherming was binnen gekomen. De vader van Ronald zou de jongen ernstig mishandeld hebben. De jongen werd daardoor zo depressief en wou zichzelf van het leven beroven en ook had hij woedeaanvallen. Nog geen maand voor de moord is de jongen opgenomen in een psychiatrische inrichting nadat de jongen had gedreigd de hele familie te vermoorden. Na een tijdje besloot een psychiater dat de jongen niet meer gevaarlijk was en weer naar huis kon.

De puber is aangeklaagd wegens moord met voorbedachte rade.

UPS Service

UPS, wie kent deze bezorgservice nou niet? Bij deze even een soort van waarschuwing dat niet alle UPS medewerkers een 'werknemer van de maand' stickertje verdienen.
Ik hoop dat deze UPS bezorger bezorger zijn dag niet had, en dat hij niet altijd zijn pakketjes zo bezorgd. Want laat deze klant nou net wat camera's rond zijn huis hebben hangen... Vette pech voor de bezorger.
klikkerdeklik voor het filmpje

Marten Toonder (93) overleden

Zojuist is bekend geworden dat de geestelijk vader van heer Olivier B. Bommel en Tom Poes, Marten Toonder, op 93-jarige leeftijd in zijn slaap is overleden. De auteur en illustrator woonde al geruime tijd in Ierland.

Marten Toonders werk werd voor het eerst gepubliceerd in een Zweedse krant in 1938. Later brak hij ook door in Nederland, toen de stripverhalen van Tom Poes in de De Telegraaf werden afgedrukt.


Levensloop van Marten Toonder.

Ken Kutaragi: 'PlayStation 3 gaat 10 jaar mee'

Onlangs meldde Ken Kutaragi, de baas van Sony Computer Entertainment, dat de PlayStation 3 verre van goedkoop verkrijgbaar zou worden. Gisteren sprak hij op de PlayStation Meeting in Japan en legde uit waarom de console duur zal worden.

Sony wil namelijk dat de PlayStation 3 ongeveer 10 jaar meegaat. Dat betekent dat alle technologie van de eerste generatie PlayStation 3's al in de console moet zitten om tot die tijd mee te kunnen. Sony wil niet dat mensen een 'nieuwere' versie moeten kopen van de PlayStation 3, omdat dure technologie niet in de eerste lading PlayStations gestopt kon worden. De PlayStation 3 zal een hoop technologische snufjes krijgen, zoals optimale High-Definition Support voor betere beeldkwaliteit en de Blu-ray discs.

Kutaragi gaf toe dat de prijs de massa waarschijnlijk af gaat schrikken. Maar hij wil de mensen raken in het hart om toch een PlayStation 3 op te gaan pikken. 'Ik ben me er van bewust dat de PlayStation 3 met de huidige prijs niet aantrekkelijk wordt om te kopen voor het gemiddelde huishouden', aldus Kutaragi. Toch denkt hij dat iedereen er wel eentje kan oppikken als hij of zij dat echt wil.

'Taakstraf? Eigenlijk best leuk'

Eén op de drie jongeren die werkzaam zijn geweest bij bureau HALT meent dat de taakstraf die hij of zij moest uitvoeren 'helemaal niet zo erg' of 'best leuk om te doen' was. Dit blijkt uit een onderzoek van het HALT-bureau in het Limburgse Weert.

In het onderzoek werden 420 jongeren uit de regio die in de afgelopen drie jaar een taakstraf hebben uitgevoerd, ondervraagd. Het bureau meent echter niet dat het nodig is om de straffen te verzwaren, zo liet een woordvoerder weten. Het gaat er volgens hem vooral om de jongeren 'een lesje te leren' en hen aan het denken te zetten.

Satoru Iwata wél op Tokyo Games Show 2005

Onlangs maakte Nintendo duidelijk dat het bedrijf niet te zien zal zijn op de aankomende Tokyo Games Show. Vandaag werd echter bekend dat de president van Nintendo, Satoru Iwata, wel op de beurs rondloopt. Iwata gaat spreken over zijn toekomstvisie op de videogamesindustrie en over de strategie van Nintendo voor de volgende generatie. De Tokyo Games Show begint op 16 september en eindigt op 18 september.

EA meldt verlies

Electronic Arts heeft haar nieuwste financiële resultaten aangekondigd en maakte daarbij bekend dat er een winstdaling opgetreden is. De netto-inkomsten voor het eerst fiscale kwartaal, wat eindigde op 30 juni, bedroegen $365 miljoen. Dit betekent een daling van zestien procent ten opzichte van de $432 miljoen van vorig jaar. EA kwam daarmee uit op een nettoverlies van $58 miljoen, wat een wereld van verschil betekende ten opzichte van de nettowinst van $24 miljoen van vorig jaar. Een illustratie van het mindere kwartaal is het feit dat slechts twee van de producten die het in deze periode uitgebracht meer dan een miljoen keer verkocht zijn, namelijk Battlefield 2 en Medal of Honor: European Assault.

EA had overigens niet enkel negatieve dingen te melden: tot nu toe heeft het een marktaandeel behaald van 26 procent van alle verkochte PSP-software in Noord-Amerika. Bovendien vernieuwde EA haar contract met John Madden met twaalf jaar, waardoor het John Madden in feite voor de rest van zijn leven aan zich verbindt. Tenslotte meldde EA dat het contracten heeft afgesloten met Amerikaanse mobiele operatoren en het verwacht in het tweede fiscale kwartaal zes GSM-games te lanceren.

Dragon Ball Z DS scans

Bandai heeft enkele screenshots van Dragon Ball Z DS voor het Japanse magazine V-Jump beschikbaar gesteld. Het spel zal gebaseerd zijn op de verhaallijn van de serie. Met ongeveer 20 vechters, zoals Goku, Piccolo, Cell, Buu, Majin Buu, Vegeta, Gohan, Dr.Gero, Ginyu, Mr.Satan, Gotenks en Brolly, kan de speler aan de gang. De game zal ook in een 2D-perspectief te spelen zijn. In Japan wordt het spel aankomende winter al verwacht.




Werkstraf geëist tegen voetballer Bouaouzan

Rachid Bouaouzan heeft vandaag in Rotterdam een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een werkstraf van 240 uur tegen zich horen eisen. De voetballer van Sparta Rotterdam maakte in december vorig jaar een zeer grove tackle op Go Ahead Eagles-speler Niels Kokmeijer, waardoor laatstgenoemde zijn voetbalcarrière noodgedwongen moest beëindigen.

De officier van justitie in Rotterdam meent dat het gaat om opzettelijke zware mishandeling en sprak van een "kickboks-actie" die "willens en wetens" is uitgevoerd. Hij achtte een celstraf in deze zaak echter niet nodig.

Eerder werd de 21-jarige Bouaouzan door de KNVB voor tien wedstrijden geschorst, een straf die de speler inmiddels heeft uitgezeten. Ondertussen is het nog steeds de vraag of Kokmeijer, die een zeer complexe beenbreuk opliep, ooit nog normaal kan lopen. Hij heeft inmiddels vijf operaties ondergaan en verblijft nog immer in een revalidatiecentrum.Meer voetbalnieuws vind je uiteraard op de FOK!Voetbalmanager.

 

HBO brengt zes series naar de PSP

HBO Video heeft aangekondigd om enkele series die in het bezit zijn van het bedrijf voor de PSP beschikbaar te stellen. In totaal gaat het om zes series, waarbij de eerste twee seizoenen van Da Ali G Show als eerste beschikbaar worden gesteld.

Deze beslissing zet meteen druk op Warner Home Video en Dreamworks, aangezien die bedrijven nog geen plannen hebben om films en series op de PSP te releasen.

Da Ali G Show: Da Compleet First en Second Seazon zullen vanaf 13 september te koop zijn. In het vierde kwartaal komen daar Entourage: The Complete First Season, Todd McFarlane's Spawn 1, Chris Rock: Bigger & Blacker en Chris Rock: Never Scared bij.



Fo'Real

Tot 12 jaar en tbs voor vermoorden 18-jarige

--Christiaan-- had ons via de nieuws-submit te melden:

De 20-jarige Mattie B. uit Obbicht is vandaag veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs wegens de moord op zijn ex-vriendin Jeanny Wagemans uit Born. De uitspraak is overeenkomstig de eis van twee weken geleden.

De 18-jarige Jeanny verdween op vrijdag 7 januari. Naar later bleek had ze een heimelijke afspraak met haar voormalige vriendje Mattie. Die doodde haar nog dezelfde avond en dumpte het lichaam bij de Maas. Pas drie dagen later werd het lijk van het meisje gevonden. Mattie B. was samen met zijn vriend Paul M. een dag eerder al gearresteerd. Door onder meer het gebruik van de gsm van Jeanny had Mattie de verdenking op zich geladen.

De 18-jarige Paul M. uit Grevenbicht kreeg wegens medeplichtigheid vandaag 8 jaar cel opgelegd, dat is 2 jaar hoger dan de eis. Samen met Mattie B. moet hij bovendien de ouders van het vermoorde meisje een schadevergoeding van ruim 12.500 euro betalen.

'Per ongeluk'
Jeanny WagemansWaarom het 18-jarige meisje gedood moest worden is niet geheel duidelijk. Meest voor de hand liggend is de ziekelijke jaloezie van Mattie B. in combinatie met driftbuien. De ouders van B. en de ouders van Jeanny, rivaliserende ondernemers in de bouwsector, waren beiden tegen de relatie. Uiteindelijk verbrak Jeanny, tot groot ongenoegen van Mattie, de relatie.

De twee 'vrienden' schoven tijdens de rechtszitting de schuld opelkaar af. Mattie verklaarde dat hij tijdens een ruzie in de auto per ongeluk Jeanny had gewurgd. ''Door mijn zweethanden schoot ik van haar schouder naar haar keel'', stelde hij. Dat 'ongelukje' kost B. dus nu 12 jaar cel en ter beschikking stelling (tbs).

Ferrari verkoopt aandelen

Waar eerder deze week bekend werd dat het team van Ferrari een schuld heeft van ¤100 miljoen, is nu het bericht naar voren gekomen dat de Italianen 5% van hun aandelen hebben verkocht.

Door het vele testen van de afgelopen jaren heeft Ferrari een schuld opgelopen van zo'n ¤100 miljoen, om deze problemen op te lossen is het team een grote verkoop begonnen. Eerder werden er al verschillende historische auto's en race-auto's verkocht en nu waren de aandelen van het team aan de beurt.

Een grote investeringsmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten, genaam Mubadala Development Company (MDC), heeft een belang van 5% gekocht. Zij hebben voor de aandelen een bedrag van zo'n ¤114 miljoen betaald. Ferrari verklaarde dat er door deze samenwerking betere coureurstrainingen en -opleidingen kunnen ontstaan. Fiat, moederbedrijf van Ferrari, en MDC spreekt van een solide investering.

Vassell naar Manchester City

Manchester City heeft zijn opvolger voor de naar Chelsea vertrokken Shaun Wright-Phillips al binnen: Darius Vassell komt over van Aston Villa. Vandaag kwam hij door de medische keuring.

Vassell had nog een éénjarig contract bij Villa, zodat een verkoop van de 25-jarige aanvaller binnen de verwachtingen lag. De spits kost City zo’n twee miljoen pond, maar vorige week kreeg het er 21 miljoen van Chelsea binnen dankzij de verkoop van Wright-Phillips. Vassell is blij met zijn nieuwe club: ”Een droom komt voor me uit, ik wist dat het de juiste tijd was om een nieuwe start te maken. Ik heb mijn nieuwe manager Stuart Pearce al ontmoet en ik ben het helemaal eens met de ideeën die hij heeft voor de club.”

Manchester City wordt pas de tweede profclub voor Vassell. Hij speelde zeven seizoenen voor Aston Villa, waarin hij 35 keer scoorde in 162 wedstrijden. In Birmingham groeide hij ook uit tot international. Hij speelde tot nu toe 22 interlands, waarin hij zes doelpunten maakte. De verwachting is dat Villa nu een bod op Milan Baros aan het voorbereiden is.

WK Zwemmen: Schreuder door naar halve finales

Bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Montreal heeft Hinkelien Schreuder zich geplaatst voor de halve finales van de 50 meter rugslag.

In de series zwom de Nederlandse met 29,25 de twaalfde tijd. De beste zestien kwalificeerden zich voor de halve eindstrijd die later woensdag op het programma zal staan.

"Het zal spannend worden om de finale te halen. Het zit allemaal dicht bij elkaar. Ik zal zeker onder de 29 moeten. Maar het is niet onmogelijk want ik heb het al een keer gedaan," aldus de Nederlandse.

Schreuder bracht eerder dit jaar het Nederlands record op 28,94.

Sauber krijgt nieuwe aerodynamische onderdelen

Sauber hoopt dat nieuwe aërodynamische onderdelen voor betere prestaties zullen zorgen op de Hungaroring. Op de Hockenheimring pakte Felipe Massa 1 punt. Hij reed daar al met een nieuwe voorvleugel.

"We hebben weer enkele nieuwe aërodynamische onderdelen, dus hopelijk verkeren we komend weekend hierdoor in goede vorm", zegt Willy Rampf, de technisch directeur van Sauber. "De Hungaroring vereist maximale downforce en het is haast onmogelijk om hier iemand in te halen. De baan lijkt in dat opzicht op het circuit van Monaco. Verder is koeling belangrijk vanwege de hoge temperaturen, dus we moeten optimaal profiteren van elke opening in de auto."

Het team van de zwitser Peter Sauber staat op dit moment achtste.

Tour de France: Nieuw dopinggeval?

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldt dat na afloop van de vijfde etappe in de Tour de France iemand positief zou zijn getest op het verboden middel norpseudoephedrine (cathine).

De identiteit van de renner wil de UCI op dit moment nog niet vrijgeven. Bekend is wel dat voor en na de etappe onder andere Robbie McEwen, Tom Boonen, Thor Hushovd, Lance Armstrong en enkele ploegen getest zijn op het gebruik van doping.

De vijfde etappe van Chambord naar Montargis, over 179 kilometer, werd gewonnen door de Australiër McEwen. In de massaspurt bleef hij Boonen en Hushovd nipt voor.

Dodelijke val voor kok van McLaren

Een werknemer van het team van McLaren Mercedes is woensdag in Boedapest om het leven gekomen na een val vanaf de achtste etage van een hotel.

De 29-jarige Brit, die voor het cateringbedrijf 'Absolute Taste' werkte dat door McLaren wordt ingehuurd om haar gasten van eten en drinken te voorzien, viel vanaf een platform waar hotelgasten niet mogen komen. De Hongaarse politie onderzoekt momenteel de toedracht.

"De exacte omstandigheden van het ongeluk worden nog onderzocht door de betrokken instanties. Hij was een zeer gewaardeerde collega en we willen onze steun betuigen aan zijn familie, vrienden en collega's," aldus een woordvoerder van McLaren.

Toppers naar Eneco Tour

Erkende toprenners zullen vanaf woensdag 3 augustus hun opwachting maken in de Eneco Tour. Dat werd vandaag bij de presentatie van de meerdaagse rittenkoers bekend gemaakt.

Zo hebben Erik Zabel en Alessandro Petacchi al aangegeven mee te zullen doen aan de ronde. Namens CSC komt Bobby Julich naar de Eneco Tour, die woensdag in Mechelen begint en een week later in Etten-Leur eindigt met een individuele tijdrit. Andere grote namen zijn Peter van Petegem, Michael Rogers en Davide Rebellin.

Hiernaast zullen ook nog veel Nederlanders acte de présence geven. Voor Rabobank starten Michael Boogerd, Jan Boven, Thomas Dekker, Bram De Groot, Steven de Jongh, Thorwald Veneberg en Erik Dekker, die de laatste editie van de Eneco Tour won. Tevens zullen Max van Heeswijk en Stefan van Dijk zich in de sprint roeren.

Wespen steken kind vijftig keer in hoofd

jmakkink had ons via de nieuws-submit te melden:

Een jongetje is met spoed in het ziekenhuis opgenomen nadat hij minstens vijftig keer in zijn hoofd is gestoken door wespen. Het jongetje, dat samen met een vriendje in het Kostverlorenpark in Zandvoort speelde, had niet alleen steken in zijn hoofd, maar ook over de rest van zijn lichaam.

De jongen speelde met een vriendje in het park toen hij in een wespennest terecht kwam. Hoe het nu met het jongetje is, is nog niet bekend. Zijn vriendje had slechts enkele steken en is niet opgenomen.




Vrouw doodgeslagen wegens naar buiten kijken

Romanov, SecretWeapons, Juusjuh, Yordeman en jmakkink hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten heeft een Syrische man zijn vrouw doodgeslagen nadat hij haar betrapte terwijl zij naar buiten keek. Toen de man werd aangehouden, verklaarde hij zijn vrouw slechts te hebben willen "disciplineren" omdat zij een door hem opgelegd verbod had genegeerd.

De 30-jarige man kwam 's avonds laat thuis toen hij zijn vrouw, zijn tweede, op het balkon naar buiten zag kijken. Vervolgens stormde hij op haar af en sloeg hij haar dood. De eerste vrouw van de man wilde nog tussenbeide komen, maar dit mocht niet meer baten.

God of War naar het witte doek

Het Amerikaanse magazine Variety is erachter gekomen dat Universal de filmrechten heeft gekocht van God of War, zodat je over een poos een film van deze game mag verwachten in de bioscoop . De productie is in handen van Charles Roven, die je misschien wel kent van Batman Begins, en Alex Gartner. Het is nog onbekend wie de film gaat regisseren en de rol van Kratos gaat vervullen. De game werd door ons erg goed ontvangen, onze review kun je hier vinden.



Binnenkort in de bioscoop

Vrouw loopt 27 jaar rond met dood kind in buik

Scootmobiel, Providentia, aloa, jmakkink en Romanov hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Indonesische artsen hebben een wel heel lugubere operatie moeten uitvoeren bij een 51-jarige vrouw uit Indonesië. In haar buik bevond zich namelijk nog steeds het lichaampje van haar ongeboren kind dat in 1978 al was overleden door een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De vrouw kon zich destijds de kosten van de operatie niet veroorloven en besloot het kind in haar buik te laten zitten.

Volgens een woordvoerder van een medisch team van 15 dokters is gisteren in een drie uur durende operatie het 1,6 kilogram zware babylijkje verwijderd. De vrouw is in goede gezondheid en herstelt momenteel in een ziekenhuis in Oost-Java. Eén van de artsen die de operatie uitvoerde sprak van "een mogelijk wereldrecord", ook al gaat het om een zeer luguber feit. Of de vrouw de operatie vanwege medische redenen moest ondergaan is niet bekend.

Landen komen met alternatief 'Kyoto'

De Verenigde Staten, Australië, China, Zuid-Korea en India werken aan een alternatief voor het Kyoto-verdrag. Met name de VS en Australië zijn van mening dat dit verdrag schadelijk is voor de economie.

In het verdrag van Kyoto, dat in 1997 werd opgesteld in de Japanse stad Kyoto en door honderdveertig landen is ondertekend, staat onder meer dat de industrielanden hun uitstoot van broeikasgassen, bijvoorbeeld koolstofdioxide, met gemiddeld minstens vijf procent moeten hebben verminderd. Zo moet Nederland bijvoorbeeld zes procent minder uitstoten, Luxemburg 28 procent en de VS, de grootste verontreiniger, zeven procent.

Terwijl de toenmalige vijftien lidstaten van de EU het verdrag in 2002 bekrachtigden, hebben de VS, Australië, China en India dit nooit gedaan. De Amerikaanse president George Bush vreesde voor negatieve economische gevolgen voor onder meer de olieindustrie, waarop de andere landen besloten ook niet te tekenen. "Het kost banen en is slecht voor de Australische industrie", aldus de Australische premier Howard in 2002. De VS en Australië maken er eveneens bezwaar tegen dat het verdrag geen eisen stelt aan ontwikkelingslanden. Zuid-Korea heeft het Kyoto-protocol wel ondertekend, maar lijkt hier nu dus niet meer achter te staan.

"Het verdrag van Kyoto werkt niet, het is een mislukking. We moeten op zoek naar iets dat beter werkt", aldus de Australische milieuminister Ian Campbell vandaag. Hij zei dat de betreffende vijf landen al enkele maanden in stilte aan het plan aan het werk zijn en denkt binnenkort meer details over het verdrag bekend te zullen maken. Wel is al duidelijk dat er geen percentages in zullen staan en dat de landen samen zullen gaan werken aan nieuwe energiezuinige technologieën.

Het Verdrag van Kyoto is overigens op 16 februari van dit jaar officieel in werking getreden, dit nadat Rusland het verdrag vorig jaar ondertekende. Analisten zijn echter van mening dat de overeenkomst niet bepaald goed werkt, aangezien meerdere landen waarschijnlijk ver boven het gestelde doel uit zullen komen.

Man ontslagen omdat hij dood is

Thuiskomen van vakantie en merken dat je dood en ontslagen bent. Dat overkwam een Roemeense man. Valentin Lefter, 20 jaar, uit Focsani, liet weten dat hij geschokt is dood te zijn verklaard en zijn baan kwijt te zijn. Vooral omdat hij maar twee weekjes weg is geweest.

Zijn werkgever, wijnbottelaar Prodecam Vanatori, had een brief naar zijn vrouw gestuurd om haar te condoleren met het verlies en haar op de hoogte te stellen van de beëindiging van haar mans dienstverband. Verder liet het bedrijf in de brief weten dat ze eventuele openstaande loonbetalingen alsnog zal ontvangen.

Nadat de man contact had opgenomen met zijn werkgever werd al snel duidelijk dat er sprake was van een computerfout, waardoor de onfortuinlijke brief bij de vakantievierende Roemeen terecht kwam. Helaas kon zijn baas hem niet zijn oude baantje aanbieden, daarvoor hadden ze al een nieuw iemand aangenomen. Valentin Lefter is nu van plan juridische stappen te ondernemen en eist meer dan 15.000 euro.

Ritsma maakt nieuwe sponsor bekend

Schaatser Rintje Ritsma heeft een nieuwe sponsor gevonden voor het nieuwe seizoen. Woensdag maakte de Fries tijdens een persconferentie bekend dat hij tijdens zijn laatste schaatsseizoen zal worden gesteund door het telecombedrijf Sitel.nl.

Jillert Anema, die eerder optrad als fysiotherapeut voor de 'Beer uit Lemmer', zal trainer worden met Ron Neyman als zijn assistent. De ploeg zal als eenmansploeg gaan fungeren.

Ritsma hoopt dat hij tijdens de Olymnpische Spelen van Turijn afscheid kan nemen van de schaatsport, hij wil daar op de 1500 en de 5000 meter uitkomen.

Ambulancepersoneel brengt man naar bed in verkeerde huis

Een inwoner van Servië trof bij thuiskomst een ongenode gast in zijn eigen bed aan. Er lag geen beeldschone blonde in het bed van Radomir Rakovic, maar de 77-jarige Stojadin Andjelkovic. Slapend welteverstaan.

De bejaarde Andjelkovic was eerder die dag ontslagen uit het ziekenhuis van Zrenjanin en zou per ambulance naar huis worden gebracht om daar verder uit te rusten. Door een fout in de administratie brachten ze hem echter naar het huis van Rakovic. Toen er niemand opendeed bij het huis, troffen ze onder de mat een sleutel, openden de deur en legden ze de slapende Andjelkovic in bed.

Rakovic wist niet wat hem overkwam: "Ik dacht dat het een inbreker of een zwerver was, dus ik probeerde hem wakker te maken om hem te laten vertrekken. Maar hij zag er niet goed uit en kon zich niet goed bewegen." De gealarmeerde ambulancebroeders hebben hem na de melding alsnog naar huis gebracht, het goede huis ditmaal.

Ballack Duits voetballer van het Jaar

Michael Ballack van Bayern München is voor de derde keer in zijn carrière gekozen tot Voetballer van het Jaar in Duitsland.

De 28-jarige middenvelder hield in de door der Kicker georganiseerde verkiezing onder journalisten Lukas Podolski van 1.FC Köln en Marcelinho van Hertha BSC achter zich. Ballack won de prijs eerder in 2002 (speelde toen nog voor Bayer Leverkusen) en 2003. Ballack evenaarde met zijn derde uitverkiezing twee legendarische spelers; Uwe Seeler en Sepp Maier. Franz Beckenbauer werd vier keer tot de beste voetballer van Duitsland gekozen.

Clubgenoot Roy Makaay belandde op de zevende plaats. Met Bastian Schweinsteiger en Sebastian Deisler ook nog in de lijst staan er vier spelers van kampioen Bayern in de toptien. Trainer Felix Magath werd tot Coach van het Jaar gekozen.

Rijkaard en Ten Cate tot 2009 bij Barça

Frank Rijkaard en Henk ten Cate zullen na de oefentrip van FC Barcelona door Azië een nieuw contract bij de Catalaanse club gaan ondertekenen.

Het Nederlandse trainersduo zal dan tot medio 2009 verbonden zijn aan Barça. De huidige verbintenissen van Rijkaard en Ten Cate lopen tot medio 2007, maar het bestuur wilde daar twee jaar aan vast plakken als teken van vertrouwen.

Afgelopen seizoen werd Barcelona voor het eerst sinds 1999 weer kampioen van Spanje en Rijkaard hoopt dat huzarenstukje nog een aantal maal te kunnen herhalen, al durft hij niet naar de lange termijn te kijken. "Het belangrijkste de komende jaren zijn de dagelijkse taken en proberen elke dag plezier in je werk te hebben", aldus de Nederlander.

80-jarige gaat met rolstoel de snelweg op

Xender had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Het schoot een 80-jarige Duitser duidelijk niet hard genoeg op, waarna hij maar besloot om in z'n rolstoel de snelweg te nemen. De automobilisten op de weg tussen Dresden en Bautzen schrokken zich rot toen ze het voertuig, dat maximaal tien kilomter per uur kan, zagen rijden.

Enkele automobilisten belden de politie, waarna de man van de weg gehaald werd. De agenten brachten hem daarop terug naar zijn verzorgingstehuis, waar hij ervandoor gegaan was om bij een tankstation wat inkopen te doen.

-
Ook addie84 en Juusjuh bedankt voor het submitten!

Man zoekt poedelnaakt naar Forrest Gump

Icoon opmerkelijk nieuws"Stupid is, as stupid does", zo zei filmkarakter Forrest Gump in de gelijknamige film. Een 26-jarige Amerikaanse man dacht inderdaad niet na en ging op zoek naar het huis van het fictieve film-figuur. Hij deed dit echter in z'n nakie. Hij is nu beschuldigd van openbare zedenschennis.

De politie vond hem afgelopen maandag naakt in een maïsveld. "Hij stond in een maïsveld en plukte de maïs om het vervolgens rauw op te eten", zegt William Nale, hoofd van de politie van Littleville. "Hij had niks aan, niet eens zijn schoenen. Ik vroeg hem waar hij zijn kleren had gelaten. Hij zei toen dat hij ze zondagavond had uitgetrokken omdat hij het warm had en ze bij het spoor had neergelegd. Welke rails dat waren, wist hij niet meer."

De 26-jarige vertelde de politie dat hij een zwerver was, en onderweg was naar Zuid-Alabama, waar hij het huis van Forrest Gump wilde zoeken. De man is na zijn arrestatie overgebracht naar een instelling, waar hij psychisch wordt onderzocht.

-
Met dank aan Xender, die dit bericht vertaalde en via de nieuws-submit aan ons meldde!

Nederlander opgepakt met 3,7 ton cannabis

jmakkink had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is 21 juli jongstleden met 3,7 ton cannabis aangehouden door de Franse douane, zo is vandaag bekendgemaakt. De drugs was verstopt in de dubbele bodem van zijn truck, waarmee hij uit Spanje kwam.

De vondst vond plaats bij de badplaats Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk. De douane werd achterdochtig toen bleek dat de papieren van de chauffeur zijn lading niet dekten. Hierop werden speurhonden ingezet, waarna de hennep werd ontdekt in koffers in de dubbele bodem.

De chauffeur - een 36-jarige man - is vandaag voorgeleid en opgesloten in afwachting van zijn proces. De drugs zou een straatwaarde van bijna 7,5 miljoen euro hebben, al zijn er ook bronnen die over 20 miljoen euro spreken. Het betreft de op een na grootste drugsvangst van de Franse douane dit jaar; eerder werd bij de Belgische grens een truck aangehouden met vier ton cannabis aan boord.

Fahrenheit Demo te downloaden

Atari heeft een demo vrijgegeven van de action-adventure Fahrenheit (in de Verenigde Staten bekend als Indigo Prophecy). Het spel zal eind september in de winkels liggen.

In Fahrenheit kruip je in de huid van Lucas Kane, een man die net in de toiletten van een lunchroom in een soort trance is geraakt en een man heeft vermoord. Als hij bij zinnen komt moet hij snel bedenken wat hij doet; wegvluchten of het lijk verstoppen en zijn sporen uitwissen. Voor ieder probleem dat je tegenkomt in het spel zijn meerder oplossingen te bedenken en het verloop van de volgende hoofdstukken is dan ook in hoge mate afhankelijk van welke route je kiest. Zo speel je ook de politie-agenten die Lucas op moeten sporen, waardoor je het dus eigenlijk moeilijk zit te maken voor jezelf.


De demo vind je hier:
Atari
3dGamers
WorthPlaying
GamersHell

Onze preview vind je hier

Gelovigen zien Maria op hun GSM

RayMania en B_BOY, _4ever_ en jmakkink hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het Zuid-Italiaanse plaatsje Acerra is van de een op de andere dag een pelgrimsoord geworden. Enkele gelovigen meldden dat zij een Mariaverschijning hadden gezien in de plaatselijke kerk. Het Mariabeeld aldaar zou vleeskleurig zijn geworden en bewogen hebben. De gelovigen zouden de verschijning met de camera op hun gsm hebben vastgelegd.

Het bestuur van de Sint Pieter van Acerra heeft onmiddelijk een onderzoek ingesteld om de echtheid van de berichten te controleren. Sommigen denken dat de gebeurtenissen 'mensenwerk' zijn. De kerk is nu, tot woede van de pelgrims, gesloten.

Op de foto's zou te zien zijn hoe het beeld van de Madonna vleeskleurig werd en dat de knieën van het beeld zover naar voren kwamen dat zij zichtbaar werden in de plooien van de kleding. Bisschop Giovanni Rinaldi ging daarop naar de kerk en zei dat het hem op was gevallen dat de kleur van het beeld veranderde onder invloed van wijzigingen in de lichtinval in de moderne kerk. "Het werd rozeachtig, bijna alsof het huidkleurig was", zei hij.

Of de vermeende gebeurtenissen worden uitgeroepen tot wonder, bepaalt het Vaticaan.

GameBoy Micro naar Japan in september

Het luciferdoosje vol electronica, de GameBoy Micro, wordt op 13 september gereleased in Japan. Om te zorgen dat er ook wat titels beschikbaar zijn (de Micro is sowieso al geschikt om GBA-spellen mee te spelen) komen er op dezelfde dag een aantal 'nieuwe' games uit: 20th Anniversary Mario Bros, Camelot's Mario Tennis Advance en een Dr Mario en Puzzle de Pon double pack.

Over de prijs is nog steeds niks bekend. Het enige wat daarover naar buiten is gekomen is dat deze zich zal bevinden tussen de GBA SP en de DS. Over releasedata voor de rest van de wereld is ook nog niks bekend, verwacht wordt wel dat de Micro voor het eind van het jaar overal beschikbaar is.

Goede rentree voor Agassi

Na twee maanden blessureleed heeft Andre Agassi dinsdag een goede rentree gemaakt op de tennisbaan. Bij het toernooi van Los Angeles won de Amerikaan vrij eenvoudig zijn partij in de eerste ronde tegen de Fransman Jean-René Lisnard, setstanden waren 6-1 en 6-0.

Agassi, in LA als eerste geplaatst, verloor in mei in de eerste ronde van Roland Garros. Sindsdien kwam hij niet meer in actie wegens een zenuwontsteking in de onderrug. Dinsdag bleek hij tegen Lisnard geen last te hebben van een gebrek aan wedstrijdritme. Agassi won het toernooi in Los Angeles al drie keer.

Troussier geen bondscoach Nigeria

Philippe Troussier wordt toch niet de nieuwe bondscoach van Nigeria. De Fransman zal begin september een operatie aan zijn knie ondergaan en het herstel daarvan zal zeker drie maanden duren. Daarnaast heeft Troussier er weinig vertrouwen in dat het Afrikaanse land kwalificeert voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Duitsland, wat de doelstelling van Nigeria is.

"Als er een nieuwe coach komt en hij plaatst zich niet voor het WK, dan is er een groot probleem. Ik heb geen zin om dat risico te lopen. Zelfs als Nigeria de laatst twee kwalificatieduels wint, is het niet zeker dat ze naar het WK gaan", aldus Troussier tegenover de BBC.

In Groep D staat Nigeria, met nog twee wedstrijden te spelen, tweede achter Angola. Beide landen hebben vijftien punten, maar het onderlinge resultaat van Angola is beter.

Vodafone wijst Beckham de deur

David Beckham die in een reclamespot in de rij voor de kassa nog even met zijn Vodafone Live toestel staat te spelen. Binnenkort is het verleden tijd, want de voetballer is door de telecomprovider de deur gewezen. Het driejarige contract is niet verlengd.

Overigens ligt het niet aan Beckham zelf, aangezien hij niet vervangen zal worden door een ander bekend figuur. De data-dienst Vodafone Live wordt in de toekomst mogelijk minder een personality show en meer vanuit een wereldwijd perspectief benaderd, zo stelt een woordvoerder van Vodafone. Het bedrijf heeft mondiale plannen en vindt Beckham daar niet in passen.

Over David hoef je je trouwens niet druk te maken, hij heeft inmiddels alweer reclamedeals met geurenproducent Coty en scheerbedrijf Gillette.


Nooit meer pimpen met zijn hippe mobieltje

Phelps de sterkste op 200 meter vrije slag

Michael Phelps is in Montreal wereldkampioen op de 200 meter vrije slag geworden. In een tijd van 1:45.20 bleef Phelps de Australiër Grant Hackett voor. De Nederlander Lennart Stekelenburg wist zich niet te kwalificeren voor de halve finales van de 50 meter schoolslag.

Phelps zwom niet hard genoeg om het wereldrecord van 1:44.06 dat op naam staat van Ian Thorpe te verbeteren. Thorpe doet dit jaar niet aan de WK zwemmen mee, omdat hij zich in rust wil voorbereiden op de Olympische Spelen in Peking van 2008. De bronzen medaille ging naar de 27 jarige Ryk Neethling uit Zuid-Afrika.

Voor de Nederlander Stekelenburg was de concurrentie op de 50 meter schoolslag te groot. Hij wist zich niet te plaatsen voor de halve finales met een tijd van 28.49, wat uiteindelijk de 23e tijd was. De Fransman Hugues Duboscq won de halve finales in een tijd van 27.73.

Wetenschappers onderzoeken koeienruft

Wetenschappers van de University of California zijn met een wel heel merkwaardig experiment begonnen. Omdat de kwaliteitseisen aan zuivelproducten in de Verenigde Staten steeds strenger worden, is men nu aan het meten hoeveel gas een koe produceert en wat dit met de kwaliteit van de lucht doet.

Om dit te meten hebben de geleerden een bijzondere leefomgeving voor de koeien gemaakt, zodat ze niet met een plastic zakje achter de winderige koe in kwestie hoeven te gaan staan: de koeien lopen in een soort afgesloten plastic tunnel, waarin allerlei meetapparatuur staat opgesteld.
Volgens schattingen levert een kleine kudde koeien al snel evenveel vervuiling op als een auto, maar onderzoeker Frank Mitloehner denk dat dit wel meevalt en wil dat met dit onderzoek aantonen.



Onderzoeker Mitloehner met zijn koeien in de 'windtunnel'

Estafetteploeg mist laatste kans op WK

De Nederlandse estafetteploeg is er bij de Super Grand Prix-wedstrijden in Stockholm niet in geslaagd om de limiet voor deelname aan het wereldkampioenschap te lopen. Timothy Beck, Guus Hoogmoed, Maarten Heisen en Caimin Douglas kwamen op de 4x100 meter tot een tijd van 39.37 en misten daarmee de laatste kans om de limiet te halen, die op 39.00 staat.

In Helsinki kwam het Nederlandse kwartet maandag tot dezelfde tijd. Twee jaar geleden veroverde Nederland op dit onderdeel nog verrassend brons bij het wereldkampioenschap in Parijs. Aanvankelijk werden Timothy Beck, Troy Douglas, Patrick van Balkom en Caimin Douglas toen nog vierde in een tijd van 38.87, maar door de diskwalificatie van Groot-Brittannië steeg Oranje een plaatsje.

Liefdesschreeuw alarmeert kustwacht

Reddingsboten, leden van de kustwacht en de politie rukten uit na een melding van een ijzingwekkende schreeuw in het water. De Engelsen konden ter plekke echter geen levens redden, want de schreeuw was niet voor hulp maar een kreet van plezier; afkomstig van een rubberbootje waar twee mensen de liefde bedreven.

Een toevallige passant verwarde het passioneel schreeuwen blijkbaar met een wanhopige roep om hulp, want hij besloot direct het alarmnummer te bellen. Nigel Crang, die als reddingszwemmer al snel ter plekke was, verklaarde: "Het geschreeuw was ongelofelijk. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in de achttien jaar dat ik dit werk doe."

Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen stuitten ze enkel op een totaal naakt stelletje in een rubberen bootje. Crang: "Zulke dingen ben ik nou nog nooit tegengekomen in een klein opblaasbaar bootje".

"Het stel was redelijk verrast door onze komst. De man van het stel probeerde met zijn hand zijn geslachtsdeel te bedekken, alsof het een vijgenblad was. De dame in kwestie had het makkelijker, zij had een handdoek ter beschikking om haar private delen te bedekken."

Gelukkig trad de politie niet al te streng op. Het stel, twee vroege twintigers, moest snel naar de haven peddelen en kreeg een stevige waarschuwing om zulks niet weer te doen. Het koppel was helaas niet beschikbaar voor commentaar.

Gronings gezin geeft computergeld uit

De politie in Drenthe heeft een gezin aangehouden uit Wildervank dat thuis op de computer bankbiljetten van 20 euro vervalste en uitgaf. De biljetten waren van een op zijn zachtst gezegd bedenkelijke kwaliteit.

De 43-jarige moeder printte thuis de biljetten uit, sneed ze bij en voorzag ze van uitgeknipte zilveren stickertjes. De 13-jarige zoon gaf samen met zijn vader (57) de biljetten op rommelmarkten uit. Dat lukte ook nog, omdat handelaren daar schijnbaar niet goed opletten. Maar toen de zoon twintig euro probeerde te wisselen bij de C1000 in Gieten liep hij tegen de lamp. De gealarmeerde politie hield de 13-jarige aan. Ook vader, die buiten in de auto zat te wachten, werd opgepakt.

Volgens de politie waren de biljetten niet eens "zo superslecht" van kwaliteit. De caissière van de C-1000 noemde het vervalste biljet daarentegen overduidelijk nep. Het gezin zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor onder meer valsmunterij. De maximale gevangenisstraf die daar voor staat is negen jaar.

Jamie Oliver: eten in Soweto beter dan in Londen

De Engelse TV-kok Jamie Oliver is ontzet over het verschil in kwaliteit tussen schoolmaaltijden in de arme Zuid-Afrikaanse 'Township' Soweto en het rijke Londen. Niet omdat het in Soweto zo slecht is, nee juist daar zijn de maaltijden veel beter!

Hij onthulde dit opmerkelijke verschil in kwaliteit tijdens een reis naar de arme wijk van Johannesburg. Hij was getuige van de bereiding van een lunch voor de scholieren en zag dat de jonge leerlingen een goed gevulde stoofpot met verse ingrediënten voorgeschoteld kregen.

Tegen de Engelse krant 'the Mirror' verklaarde hij: "Het heeft me totaal verbaasd dat op een plek waar zo'n grote armoede heerst, er zoveel liefde en zorg wordt besteed aan de bereiding van een schoolmaaltijd, dat deze gezonder en voedzamer is dan de maaltijden die de scholieren in Londen voorgeschoteld krijgen"

Oliver weet waarover hij praat, want in een van zijn meest recente kookprogramma's schonk hij zoveel aandacht aan de slechte kwaliteit van de schoolmaaltijden in Londen, dat de overheid besloot meer dan 350 miljoen euro te investeren in betere voorzieningen.


Jamie Oliver

A50 bezaaid met dode dieren

jmakkink had ons via de nieuws-submit te melden:

Enkele automobilisten die vanochtend op de A50 tussen Arnhem en Eindhoven reden zijn getuige geweest van een wel heel onsmakelijk gezicht. Een vrachtwagen, met daarin kadavers van onder meer koeien, schapen en paarden kantelde, waardoor de dode dieren over de hele weg en in de berm verspreid lagen.

De politie heeft vanwege de opruimwerkzaamheden de weg tussen Ravenstein en Oss afgezet en het verkeer wordt omgeleid. De ANWB adviseert automobilisten om te rijden via de A15. Volgens de politie zal de weg tot ver in de ochtend afgesloten blijven.

Een woordvoerder van de politie Brabant Noord vermoedt dat de chauffeur een 'heftige stuurcorrectie' heeft gemaakt, waarbij de vrachtwagen kantelde en op de zijkant in de berm terechtkwam. De vrachtwagen met kadavers was op weg naar een destructor, om de beesten te vernietigen.

'Ajax wijst bod op Charisteas af'

De Spaanse sportkrant AS meldt dat Ajax een bod van twee miljoen euro van RCD Mallorca op Angelos Charisteas heeft afgewezen.

De Griekse aanvaller kwam vorig seizoen voor vijf miljoen euro over van het Duitse Werder Bremen, maar heeft in Amsterdam nog niet echt kunnen overtuigen.

Mallorca-trainer Héctor Cúper is nog op zoek naar een aanvaller. Na het afketsen van de overgang van Bernardo Corradi van Valencia CF heeft de Argentijn nu zijn zinnen gezet op Charisteas.

Vier jaar eis voor dodelijk zinloos geweld

Wegens het doodslaan van de 38-jarige Jan Kievit op de Rotterdamse Lijnbaan in januari van dit jaar, hoorde de 21-jarige Mohammed A. gisteren vier jaar cel tegen zich eisen. Kievit, afkomstig uit Ridderkerk, werd doodgeslagen nadat hij opmerkingen had gemaakt over het lastig vallen van meisjes.

De woordenwisseling begon in broodjeszaak Sandwichhouse. Twee Marokkaanse jongens, waaronder verdachte A., maakten wat opmerkingen tegen drie jonge meisjes die voor het eerst alleen op stap waren. Kievit zei daar wat van waarop Mohammed A. in woede ontstak. Buiten kwam het tot een vechtpartij waarbij Jan Kievit eerst een schop in zijn maag kreeg. Hij viel op de grond en toen hij probeerde op te staan, kreeg hij een klap in zijn gezicht die hem fataal zou worden. Acht uur na het incident overleed hij als gevolg van een scheurtje in de slagader in zijn nek.

Dochtertje
De weduwe van Kievit barstte in de rechtszaal in huilen uit toen ze vertelde dat ze levenslang heeft. Ze had samen met haar man net een dochtertje gekregen, die haar vader nooit zal leren kennen: ''Het kost me enorm veel moeite verder te leven. Het is onvoorstelbaar hoeveel schade met deze zinloze en laffe daad is aangericht. Ik ben gedeeltelijk arbeidsongeschikt en ik moet vechten om terug te komen.''

Verdachte A. hield het bij de woorden van weduwe Kievit ook niet droog. Hij bood de nabestaanden zijn excuses aan. Tegen de rechter zei hij dat Kievit hem racistisch beledigd had door kut-Marokkaan en iets over Mohammed B. te roepen. Getuigen zeggen echter dat er geen racistische scheldwoorden gevallen zijn.

Volgens de officier van justitie was het niet A.'s opzet om te doden. Daarom werd hem zware mishandeling, met de dood tot gevolg hebbende, ten laste gelegd. Uitspraak over twee weken.

Nummer 5

"No. 5" is een kleine jongen die ontvoerd is door buitenaardse wezens, hij moet dus proberen te ontsnappen uit de wildernis van vreemde wezens en computers. Dit kan hij natuurlijk niet alleen en jullie zijn de personen die hem gaan helpen op zijn ontsnappingsreis. Zijn ontsnapping bestaat momenteel uit drie delen, deze kun je het beste in volgorde afwerken, maar dat hoeft niet.

Deel 1, Deel 2 en Deel 3. Succes...

WK Zwemmen: Ziegler sterkste op 1500 meter

Kate Ziegler heeft bij het wereldkampioenschap zwemmen in Montreal goud op de 1.500 meter vrije slag gewonnen. De Amerikaanse zwemster bleef in een tijd van 16.00,41 haar concurrentes ruim voor.

Ziegler, debutante op een WK, ging hard van start en nam direct een voorsprong op Brittany Reimer en Flavia Rigamonti. Lang leek Ziegler onder de magische grens van 16 minuten te duiken , maar op de laatste 100 meter had de 18-jarige Amerikaanse net niet genoeg over.

De Australische Leisel Jones veroverde de titel op de 100 meter schoolslag. In de halve finale was ze haar wereldrecord kwijtgeraakt aan de Amerikaanse Jessica Hardy die 1.06,20 zwom. Jones kwam in de finale toteen tijd van 1.06,25, Hardy pakte het zilver en het brons was voor de Amerikaanse Tara Kirk.

Op de 100 meter rugslag veroverde de Zimbabwaanse Kirsty Coventry het goud. In 1.00,24 bleef ze de Duitse titelverdedigster Antje Buschschulte en de Amerikaanse wereldrecordhoudster en Olympisch kampioene Natalie Coughlin voor.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.