Steekpartij na vraag om kauwgompje

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 23-jarige inwoner van Alkmaar zal voortaan waarschijnlijk tien keer nadenken voordat hij iemand om een kauwgompje vraagt. Een dergelijk verzoek werd hem zaterdagochtend bijna fataal: het kwam hem op een steekwond te staan.

Nadat de man in een discotheek in de stad een afscheidsfeestje had gevierd met enkele oud-collega's fietste hij, met een ex-collega op zijn bagagerek, naar huis. Onderweg, in de buurt van het hoofdstation van Alkmaar, stopte hij bij een groepje, bestaande uit een jongen en twee meisjes, en vroeg hen om een kauwgumpje. Van ťťn van de meisjes kreeg hij inderdaad een kauwgompje, de jongen reageerde echter meteen agressief. "'Mijn stukje kauwgom kan je van de grond oprapen', beet hij me toe. Ik reageerde en er ontstond een woordenwisseling", aldus het slachtoffer zelf. Die woordenwisseling leidde er uiteindelijk toe dat de jongen op de man afstormde en op hem in stak, waarna de dader en de meisjes per fiets de benen namen.

Een andere groep, die achter de man aanfietste, ving hem op en belde een ambulance. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van de Alkmaarder mee te vallen. Doordat een meisje uit de te hulp geschoten groep de messentrekker herkende kon de politie deze aanhouden. Een verband met de reeks steekpartijen, die Alkmaar in januari van dit jaar trof, is er volgens de politie niet.