Plassende monteur krijgt boete en taakstraf

GSMboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Roy Williams plast in een vaasEen Britse monteur die een verwarmingsinstallatie vulde met zijn eigen urine is door een rechter veroordeeld tot een boete van ruim 5500 euro en 150 uur dienstverlening. De 47-jarige man werd betrapt door een verborgen camera. Te zien was hoe hij in een vaas plaste en vervolgens de inhoud in de verwarmingsketel goot.

Installateur Roy Williams moest in een huis in het Zuid-Engelse Leatherhead een reparatie uitvoeren. Wat hij niet wist was dat de woning gehuurd was door een aantal inspecteurs, die de werkzaamheden van monteurs wilden controleren. Uit de beelden bleek behalve de plasactie dat Williams niets repareerde. Desondanks bracht hij driehonderd euro in rekening.

Williams ontkende de aanklachten. Zijn advocaat betoogde dat de man zijn baan was kwijtgeraakt nadat de beelden werden opgepikt door de landelijke media. Tevens had de publiciteit een nadelige invloed op het bedrijfje van zijn vrouw. Het stel, dat drie kinderen heeft, overweegt elders in Groot-Brittannië een nieuw bestaan op te bouwen.