Nieuwe homo-consumentenbond start in september

"In Amsterdam zijn tientallen locaties waar je seks kunt hebben. Maar zijn die seksplekken ook aangenaam? Zijn de mannen die daar komen tevreden over die locaties? Over de sfeer, over de voorzieningen, over hoe het eruit ziet?", allemaal vragen die de nieuwe consumentenbond voor homo's wil voorleggen in een peiling. De bond wil op 1 september van start gaan en roept homo's daarom op om mee te doen aan een onderzoek die dit soort vragen moet beantwoorden. Met de presentatie van de uitslagen wil de bond op 1 september van start gaan.

De initiatiefnemers vinden dat er te veel producten en diensten die worden afgenomen door homo's die niet of nauwelijks op roze klantvriendelijkheid getest worden. Initiatiefnemers Kees Ruyter en Eric Kollen menen dat de homomannen en vrouwen die gebruik maken van producten op het gebied van reizen, zorg, wonen en uitgaan tot nu toe het nakijken hebben waar het om roze kwaliteit gaat. "Niemand bij touroperators kan je vertellen in welke landen je rustig met je vriend op het strand kan liggen", noemt Kollen als voorbeeld.

Oudere homo's hebben bijvoorbeeld ook een probleem. "Homo's die nu in een verzorgingshuis zitten, zullen niet snel voor hun geaardheid uitkomen", stelt Kollen.Het logo van De Homoconsumentenbond