FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 juni 2005

'Nee' voor grondwet groeit in Denemarken

DeSL, sjorti en Rolfxx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na een eenduidig 'nee' van Frankrijk en Nederland tegen de Europese grondwet, groeit nu ook het aantal nee-stemmen in Denemarken. In een peiling die tussen maandag en woensdag werd gehouden, zei 39 procent tegen de grondwet te willen stemmen. 30 Procent is voor en 29,7 procent heeft nog geen idee, zo meldde onderzoeksbureau Greens vandaag.

Greens hield in april al een peiling. Toen gaf 34,3 procent aan voor de grondwet te zijn en 26 procent tegen. Het is voor het eerst dat er uit een peiling van het onderzoeksbureau een meerderheid voor 'nej' uit de bus komt rollen. De politici in Denemarken hebben nog even de tijd om de bevolking te bekeren. Het referendum zal pas worden gehouden op 27 september.

Kogelvrije muren langs wegen Rio de Janeiro

Rhapsody en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een aantal wegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zal binnenkort voorzien worden van twee meter hoge kogelvrije muren. Het gaat om straten die door gevaarlijke buurten lopen. De muren moeten automobilisten beschermen tegen verdwaalde kogels. Het regionale parlement stemde vandaag in met de bouw van de muren.

Rio de Janeiro: een stad met zonnige stranden en extravagante carnavalsparades. Maar vooral ook een stad met schrikbarend hoge misdaadcijfers. Het gebeurt dan ook regelmatig dat onschuldige passanten worden gedood of verwond door rondvliegende kogels, die afgevuurd worden tijdens vuurgevechten tussen drugsbendes en politie.

De politie heeft twijfels of de muur voldoende bescherming biedt. Andere critici zijn van mening dat de muren vooral bedoeld zijn om arme sloppenwijken af te scheiden van de rest van de stad.

Baby doodgeslagen door zevenjarig jongetje

R_Style, KRIBBET en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een zevenjarige jongen uit de Amerikaanse staat Florida heeft zijn halfzusje van zeven maanden oud doodgeslagen met een plank. Dit heeft de politie van Tampa vandaag bekend gemaakt.

Het jongetje was op visite bij zijn vader in Tampa. Hij bleef achter in de woning, samen met de baby, terwijl zijn vader met zijn vriendin buiten was. Plotseling kwam de jongen naar buiten met de mededeling dat de baby bloedde. In eerste instantie ontkende het kind de baby te hebben geslagen. Hij bekende echter toen hij werd geconfronteerd met de resultaten van de autopsie.

Het motief is waarschijnlijk jaloezie, aldus de politie. De agenten zeiden nog nooit eerder een zevenjarige gezien te hebben die in staat was zoveel geweld te gebruiken en dan zo weinig berouw te tonen.

Probleem met weergeven van reacties FOK.nl

Beste users,

Sinds korte tijd zien veel users de reacties op nieuwsberichten niet meer. Dit probleem is bekend en ligt in essentie niet bij FOK! maar bij Norton Internet Security. Om nog onduidelijke reden wordt bij mensen die Norton Internet Security hebben ingeschakeld geen reacties meer getoond. Hiervoor zijn inmiddels een aantal mogelijke oplossingen aangedragen, die echter niet allemaal altijd werken, met uitzondering van het uitschakelen van de Norton Firewall tijdens het surfen op de FOK!frontpage.

Een discussie over dit probleem en mogelijke oplossingen vind je hier.

Wil je snel de reacties weer zien, klik dan met je rechtermuisknop op het Norton icoontje in je system tray (meestal rechtsonder in de startbalk, naast het klokje) en selecteer 'Disable Norton Internet Security'. Vergeet niet NA het bezoeken van de Frontpage de procedure te herhalen en 'Enable Norton Internet Security' aan te klikken.

Een wat minder ingrijpende en makkelijkere oplossing is onder Norton AntiSpam de Ad-Blocking uitzetten (dan kun je wel de rest van Norton Internet Security blijven gebruiken), of nog beter: fok.nl toevoegen aan de Ad-Blocker met een permit voor /adserv. Voor een hoop users lostte dit het probleem ook op.

Overigens heeft nog niemand die gebruik maakt van een andere firewall (McAfee, Zonealarm etc.) gemeld problemen te hebben met het lezen van de reacties op FOK!.

Onze excuses voor het ongemak.

'GeenStijl herbergt 'digitale crimineel''

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

Eén van de populairste weblogs van Nederland, GeenStijl.nl, heeft een 'ex-digitale-crimineel' binnen haar gelederen. Althans dat meldt het tijdschrift Bright, dat in haar nieuwste editie de namen van de GeenStijl-medewerkers op een rijtje zet.

Volgens Bright gaat het om de weblogger die zich bedient van de naam 'De Chileen'. Achter deze nick gaat volgens het magazine de 23-jarige Oscar van Wijland schuil. Hij zou de technische man zijn van GeenStijl. Van Wijland werd in 2002 veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk wegens een computerkraak die gepleegd werd in 2000 bij provider Sonera, zo meldt Bright.

Bij de Sonera-hack werden in 2000 meer dan 100.000 inlognamen en wachtwoorden door hackers buitgemaakt. Naast gebruikersgegevens tapten de hackers ook e-mailverkeer van abonnees en interne e-mail van Sonera-medewerkers.

Weesie
Volgens tijdschrift Bright kwam door deze hack Van Wijland in contact met journalist Romke Spierdijk, die in De Telegraaf een artikel wijdde aan deze zaak. Deze Spierdijk is samen met Telegraaf-journalist Dominique Weesie de oprichter van GeenStijl. Spierdijk is al enige tijd weg bij zowel GeenStijl als de Telegraaf. Dominique Weesie laat weten nog wel aan GeenStijl te zijn verbonden, maar dat hij niet meer optreedt namens het weblog sinds zijn werkgever vraagtekens heeft gesteld over zijn betrokkenheid bij GeenStijl.

Voormalig DJ en actief weblogger Adam Curry ontdekte indertijd al rap dat achter de GeenStijl-nickname 'Fleischbaum' Dominique Weesie schuilging en dat 'Rombo' Romke Spierdijk was. Andere medewerkers van GeenStijl zouden de journalisten/columnisten Ambroos Wiegers (prof. Hoxha) en Jaap Stalenburg (St*rfucker) zijn.

Bright meldt ook dat Ilse Media interesse heeft getoond voor GeenStijl. De directeur van Ilse Media beaamt dat er inmiddels diverse gesprekken hebben plaatsgevonden met de webloggers. GeenStijl zou zich echter hebben teruggetrokken uit de gesprekken met Ilse.

'Niet betrokken'
Weblog GeenStijl bericht vandaag zelf ook over het feit dat ze, zoals ze zelf schrijven, in het 'blaadje' Bright staan: ''Maar liefst vijf pagina's over de "populairste" weblog van Nederland. Wij voelen ons vereerd. Blijkbaar had de manisch depressieve Van Jole weer wat energie over om ouderwets zijn vingertje te heffen'', aldus GS. Het artikel in Bright is afkomstig van de (internet)journalisten Francisco van Jole, Marie-Claire van den Berg en Tonie van Ringelestijn.

Op het aan GeenStijl gelieerde weblog Staatsgeheim.com wordt overigens ontkend dat Van Wijland bij GeenStijl betrokken is.


Bright bericht over weblog GeenStijl

Erik Dekker stopt na 2006

Erik Dekker stopt na volgend seizoen met wielrennen. Dat heeft de 34-jarige wielrenner donderdag aangekondigd. Hij heeft zijn contract bij Rabobank ook met één jaar verlengd.

Dekker werd prof in 1992. Hij won ondermeer de Amstel Gold Race, Parijs-Tours, de Classica San Sebastian en de Wereldbeker. Ook won hij vier Tourritten, waarvan drie in de Tour van 2000, waar hij ook de Prijs van de Strijdlust in de wacht sleepte.

"Eens moet er een einde aan komen en ik wil stoppen op een goed niveau. Dat denk ik volgend jaar nog te kunnen halen", aldus Dekker. Eind vorig jaar won hij nog Parijs-Tours.

De Efteling is hot, het CDA not

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Efteling, het Wereldnatuurfonds, Lego en Coca-Cola zijn volgens Nederlanders sterke merken. Burger King, EasyJet, het CDA en de Volkskrant hebben daarentegen afgedaan, en zijn uit de gratie. Dat concludeert het Amerikaanse reclamebureau Young & Rubicam uit een uitgebreid merkenonderzoek.

"Efteling is niet alleen het leukste en origineelste merk van Nederland, maar is ook innovatief, vriendelijk, onafhankelijk en zijn geld meer dan waard", oordelen de geënquêteerden over het attractiepark in Kaatsheuvel. Behalve de eerder genoemde merken staan de NOS, het Rode Kruis, Senseo, de Olympische Spelen, Douwe Egberts en Ikea in de top-10. Als beste trendmerken worden Senseo, i-Pod, Ikea, H&M, Wilkinson en Activia beschouwd.

Young & Rubicam doet sinds 1993 wereldwijd regelmatig onderzoek naar de kracht van ongeveer 34.000 merken. Aan het Nederlandse onderzoek deden 1500 personen mee.

Géén steun voor motie Wilders

Het onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders heeft in de Tweede Kamer géén enkele steun gekregen voor zijn motie van wantrouwen tegen het kabinet Balkenende. De ex-VVD'er was van mening dat de regering moest aftreden nadat een grote meerderheid van de Nederlandse kiezers zich gisteren tegen de Europese Grondwet keerde.

Alhoewel SGP, ChristenUnie, SP en LPF het eens waren met Wilders inzake het NEE-stemmen voor de EU-Grondwet, vonden de partijen niet dat het referendum aanleiding gaf voor een motie van wantrouwen tegen het kabinet Balkenende 2. Het referendum ging, zo benadrukten zij, over de EU-Grondwet en niet over het huidige kabinet Balkenende.

'Ontvoerde' bruid krijgt taakstraf

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen Amerikaanse vrouw is, wegens het in scène zetten van haar eigen ontvoering, door een rechter in de staat Georgia veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. Ook moet ze een taakstraf van 120 uur vervullen.

De vrouw, de 32-jarige Jennifer Wilbanks, belde eind april haar verloofde John Mason op, vier dagen voordat de twee het huwelijksbootje in zouden stappen, en meldde hem dat ze was ontvoerd. Er werd meteen een grootscheepse zoekactie gestart, maar de vrouw werd niet gevonden.

Uiteindelijk bleek de aanstaande bruid de wijk te hebben genomen naar de andere kant van de Verenigde Staten. Ze gaf toe te hebben gelogen. Door de "ontvoering" wilde de vrouw onder haar huwelijk uitkomen.

Melkert door oog van naald na moord Fortuyn

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Ad MelkertIn een nieuw boek over Paars II en de opkomst van Pim Fortuyn zegt Jeltje van Nieuwenhoven dat op de avond 6 mei de betogers op het Plein in Den Haag het vooral gemunt hadden op Ad Melkert. Volgens Van Nieuwenhoven wisten de betogers echter niet dat Melkert nog in Den Haag was in zijn werkkamer. Tijdens de betoging werden de zware gordijnen in de kamer van Melkert dicht gedaan waarna hij in zijn auto aan de andere van de Tweede Kamer stapte.

Nadat Melkert in zijn auto was gestapt, werd die bekogeld met eieren en tomaten. De politie sommeerde de PvdA-leider plat op de vloer te gaan liggen en achtte het veiliger om hem in Amsterdam te laten overnachten in plaats van Den Haag.

Dit schrijven prof. dr. Jouke de Vries en drs. Sebastiaan van der Lubben in hun boek 'Een onderbroken evenwicht'. In het boek wordt duidelijk dat de politici in de Tweede Kamer doodsbenauwd waren nadat Pim Fortuyn eerder op de avond op het Mediapark was doodgeschoten. Deze angst nam alleen maar toe nadat aanhangers van Fortuyn toestemming kregen om op het Binnenhof bloemen te leggen. Toen duidelijk werd dat er ook een extra vergadering van de ministerraad zou worden belegd, was dat voor veel onruststokers aanleiding om naar het Plein en het daaraan grenzende Binnenhof te gaan. Al snel ontstond er daarna brand in de parkeergarage onder het Plein.

In het boek worden details van de bewuste avond onthuld maar ook wordt de teloorgang van Paars II geanalyseerd. Bovendien worden er verbanden gelegd tussen de 'revolte' van Fortuyn en andere onrustige perioden in de historie van Nederland.

Koster nieuwe trainer RKC Waalwijk

Adrie Koster is de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De 50-jarige Koster zal een contract voor twee seizoenen tekenen bij de club uit het Mandemakers Stadion.

Koster is nu nog trainer van VVV-Venlo, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen en nacompetitie wist te halen. Maar na drie nederlagen is de club daarin vrijwel uitgeschakeld. Eerder werkte de oud-international al enkele seizoenen succesvol bij Excelsior.

Nederland voorop in EU qua breedband

Asskicker14 en Mastertje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Nederland voert de lijst aan wat betreft breedbandpenetratie in Europa. Vorig jaar bleef de teller steken bij twaalf procent, dit jaar steeg het percentage breedbandaansluitingen tot negentien. Dit percentage ligt 10 procent hoger dan het gemiddelde in de EU wat neerkomt op zo'n 9 procent als de nieuwe lidstaten worden meegeteld. Zonder deze nieuwe lidstaten zou het gemiddelde rond de tien hebben gelegen.

Begin 2004 waren er slechts vier landen waar meer dan tien procent van de bevolking beschikte over een breedbandaansluiting. De betreffende landen zijn Denemarken, België, Nederland en Zweden. Na een jaar voerden deze landen nog steeds de ranglijst aan maar veranderde de onderlinge verhouding wel. Zo wist Nederland de koppositie te bemachtigen gevolgd door Denemarken en België.

Gedurende 2004 groeide de breedbandpenetratie met zeven procent. In België en Zweden was de groei met vier procent lager dan het gemiddelde terwijl in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk het aantal breedbandlijnen bijna verdubbelde. Het percentage breedbandconnecties van deze twee Europese grootmachten ligt nu boven het Europees gemiddelde.

In de Europese Unie zijn in totaal veertig miljoen breedbandverbindingen waarmee het aantal verbindingen sneller groeide dan het jaar ervoor. DSL vindt de meeste aftrek met een aandeel van tachtig procent in alle breedbandverbindingen. De overige verbindingen komen vooral tot stand komen via de kabel.

Zet je tanden in website Jaws Unleashed

Majesco lanceerde gisteren de officiële website van de game Jaws: Unleashed. In Jaws: Unleashed kruip je in de huid van filmheld en alles-eter, de haai Jaws. De game zal niet alleen uit het opeten en wegjagen van mensen bestaan zoals je misschien zou verwachten, je mag ook een aantal puzzels oplossen.

Op de website is na registratie eveneens een nieuw verschenen trailer van de game te bekijken. De website kun je hier vinden. En de game kun je in augustus verwachten voor de PS2, Xbox en PC.

"Veranderingen bij Williams"


Het lijkt erop dat er veel veranderingen op komst zijn bij het team van BMW Williams F1. Zowel de motorleverancier en de bandenleverancier zouden moeten worden vervangen.

Al een tijdje gaan de geruchten rond dat de samenwerking tussen BMW en Williams niet zo heel erg goed gaat. Williams zou daarom graag over willen stappen naar een andere leverancier. Honda maakt de meeste kans om BMW op te volgen als leverancier.

Naast de wissel van motorleverancier lijkt ook de bandenleverancier de deur uit te worden gedaan. Het team van Frank Williams zal misschien in 2006 overstappen op Bridgestone. De teambaas had op de Nürburgring een gesprek met Hiroshi Yasukawa van Bridgestone. Naast Williams zouden ook Red Bull Racing en Toyota F1 willen overstappen naar Bridgestone.

FIA strenger qua bandenregels

De FIA gaat in de toekomst situaties zoals afgelopen weekend met Kimi Räikkönen proberen te voorkomen.

In essentie betekent dit dat, als er té lang wordt gewacht met het verwisselen van een band die de veiligheid bedreigt, de rijder in kwestie waarschijnlijk een zwarte vlag krijgt. Dit zou teams er toe moeten brengen om de banden eerder te verwisselen als er een gevaar voor de veiligheid ontstaat.

"Het consolideren van je banden en de remmen is een kunst die je gewoon moet beheersen als rijder. Overigens laten de regels toe dat de teams de banden verwisselen als de band dusdanig beschadigd is. Ook hebben de banden vaak al hele races het moeten uithouden.", aldus een persvoorlichter van de FIA.

Dit werd ondersteund door Max Mosley, die meteen het commentaar dat de bandenregels voor gevaarlijke situaties zorgen naar de prullenbak verwees. "De suggestie dat het gevaarlijker wordt doordat de banden het een hele race uit moeten houden slaat nergens op.", aldus Mosley.

"VDB en ik gebruikten doping"

"We gebruikten samen "le pot Belge" (een dopingcoctail)" dat is een van de ophefmakende passages uit het boek "Prissionier de dopage" (gevangene van de doping) dat de Franse ex-renner Philippe Gaumont schreef.

Gaumont, die sinds 1997 bij Cofidis reed, schrijft in zijn boek dat hij in 1994 met "le pot Belge" begonnen is. "De ouderen in het peloton zeiden me dat ik toch niet betrapt zou worden."

Opvallend is dat Gaumont in dit boek volledig open kaart speelt over zijn dopingverleden en dat van zijn vroegere ploegmaats en ploegartsen: "Later nam ik ook amfetamines, zelfs om te trainen. Voor de Tour van '98 werden we bij Cofidis klaargestoomd door onze ploegarts. Onder andere ik, Julich en Rinero (3de en 4de in die bewuste Tour) kregen epo en groeihormonen toegediend. We waren soms ook echt gedrogeerd. Ik heb Millar (vorig jaar betrapt op epo) en andere renners van Cofidis volledig stoned gezien. Ze hadden tabletten efedrine fijngemalen en snoven de lijntjes op."

Aan de Belgische renner Frank Vandenbroucke besteedt Gaumont zelfs een volledig hoofdstuk in zijn boek. "We gebruikten samen "le pot Belge" (een dopingcoctail)" schrijft Gaumont. "Van zijn familie moest Frank alle banden met mij verbreken, maar het was VDB zelf die zich onze doping aanschafte. Daarna raakte hij verslaafd aan enkele producten. Hij werd echt paranoïde".

Ook Jo Planckaert zat volgens Gaumont regelmatig aan het verboden spul: "In de lente van 2003 heeft Planckaert me afgeraden om oxyhemoglobine te gebruiken. Hij had dat voor Parijs-Roubaix geprobeerd, maar zei dat hij er buikpijn van kreeg." en "Terwijl onze ploegarts een infuus klaarmaakte zei Jo dat het eigenlijk iets voor dieren was".

Philippe Gaumont heeft zich ook door andere ploegen laten betalen."Eén keer was ik echt beschaamd," zo verklaart hij. "Tijdens Parijs-Nice van 2003 was onze ploegmaat Kivilev gestorven na een val. Zijn beste vriend Vinokourov, die voor Telekom reed, maakte kans op de eindwinst. Toen er een ontsnapping was, vroeg ik onze ploegleider of we Telekom moesten helpen in de achtervolging. Hij onderhandelde snel met Telekom. Jullie krijgen 3.000 Euro van hen om te helpen, wist hij snel te vertellen. De pers wist van niks en had het over een mooie geste voor Kivilev."

"Coulthard langer bij Red Bull"


David Coulthard blijft vermoedelijk langer bij Red Bull Racing. Hoewel de Schot maar een contract voor één jaar had, is hij zo goed bevallen dat hij nu al weer bij kan tekenen bij het team van Red Bull.

"Ik denk er zeker aan om hier te blijven.", aldus de Schot. "Zo lang als ik nog het verlangen heb om in de Formule 1 te blijven, en het talent, zal ik dat ook zeker doen. Ik zal dan ook mijn team helpen, net zoals zij mij helpen." De Sunday Times zei zondag dat de Schot bijna zeker een nieuw contract krijgt aangeboden door Red Bull.

Christian Horner, de teambaas, zei dit over Coulthard: "Hoe het nu gaat is gewoon erg goed en wij zien geen reden waarom we dit zouden willen veranderen. Coulthard doet het goed. Hij brengt stabiliteit en veel ervaring mee naar het team."

Dat Coulthard een jaartje blijft betekent echter ook dat Vitantonio Liuzzi en Christian Klien moeten strijden om een plekje in de Red Bull voor 2006. Verwacht werd dat het tweetal in 2006 in de Red Bull zou zitten.

Wim Jansen wordt adviseur bij Feyenoord

Wim Jansen is aangesteld als adviseur bij Feyenoord. De 58-jarige Jansen zal per 1 juli in dienst treden bij de Rotterdamse club.

Jansen zal de directie 'gevraagd en ongevraagd van advies dienen bij het aan- en verkoopbeleid, de jeugdopleiding, de scouting, de samenwerkingsverbanden met andere clubs en andere voorkomende technische zaken.'

De aanhangers van de Rotterdamse club wouden al langer dat Jansen terug zou keren bij Feyenoord. "Het is een uitstekende zaak dat Wim terugkeert. De gesprekken die tot zijn beslissing hebben geleid zijn uiterst plezierig geweest. Wim heeft een volstrekt eigen mening over voetbal. Daar wil de organisatie graag gebruik van maken in het belang van de toekomst van Feyenoord. Zoals we Wim kennen zal hij zijn bijdrage hieraan zorgvuldig leveren en op de achtergrond," aldus voorzitter Jorien van den Herik op de site van Feyenoord.

[Upd]Onrust bij Barcelona

Ondanks dat twee weken geleden de Spaanse titel werd veroverd, heerst er onrust bij Barcelona. Jordi Mones, die verantwoordelijk is voor de medische staf, is opgestapt vanwege het 'autoritaire gedrag' van president Joan Laporta. En ook vice-voorzitter Sandro Rosell zal binnenkort waarschijnlijk zijn biezen pakken.

Zowel Mones als Rosell hekelen de invloed die Johan Cruijff heeft op de voorzitter van de Catalaanse club zonder dat de ex-voetballer deel uitmaakt van het bestuur.

In 2003 werd Laporta president van Barcelona nadat hij had aangekondigd dat hij David Beckham zou gaan aantrekken, maar de Engelsman koos toen voor Real Madrid. Rosell was vervolgens verantwoordelijk voor de komst van Ronaldinho.

Albert Vicens, een andere vice-preses, ontkende dat er bij Barcelona geen plaats is voor gefundeerde kritiek. Donderdag zal er spoedberaad zijn over de ontstane situatie, waarbij alle partijen zijn uitgenodigd.

Update 17:00

De bestuursleden Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell hebben donderdag hun functie neergelegd. "Er is binnen het bestuur geen vertrouwen in elkaar. Er is slechts achterdocht. Je kunt niet langer spreken van een hechte groep," aldus Bartomeu.

Richards komt niet terug


In tegenstelling tot recente geruchten komt David Richards niet terug in de Formule 1.

Hoewel de Brit het team van BAR Honda naar de tweede plaats in het kampioenschap leidde in 2004, werd hij toch ontslagen. Hij richt zich nu op Le Mans en World Rally, zo zei hij zelf. "Als de F1 in mijn toekomst zit, dan is dat maar zo. Het is echter niet zo dat ik er koste wat het kost terug moet komen.", aldus de Brit.

Richards heeft dit jaar nog geen enkele Grand Prix van BAR bezocht en heeft, naar eigen zeggen, ook niet zo heel veel aandacht besteed aan het slechte presteren van het team. "Onder de juiste omstandigheden zou ik overwegen om terug te komen. Maar ik heb niet bepaald een lege agenda op dit moment."

Ali G in de Porno Industrie

Ali G is een bekende acteur. Sommige filmpjes zijn briljant en hij kwam ook af en toe op NL3 met zijn shows.
Daar hield hij veel mensen voor de gek maar nu gaat hij een kijkje werpen in de Porno Industrie. Hij krijgt veel tieten te zien en dat vindt hij helemaal niet erg. Die Ali G is wel soms droog met zijn humor maar je kunt er wel om lachen, tenminste ik wel. Ook al vind je Ali G saai dan zou je het filmpje toch nog kunnen bekijken vanwege de mooie vrouwen in het filmpje, vooral Jenna Jameson die hij interviewt.

Finale Pierce - Henin op Roland Garros

De Française Mary Pierce is de tegenstander van Justin Henin-Hardenne in de finale van Roland Garros. Pierce versloeg in de halve finale vrij eenvoudig de Russische Elena Likhovtseva met tweemaal 6-1.

Het lijkt erop alsof Pierce bezig is met haar tweede jeugd. Likhovtseva, die in Parijs nooit verder kwam dan de derde ronde, was met haar slordige spel geheel kansloos tegen Pierce.

Met name in de langere rally's was het telkens de Française die aan het langste eind trok. Het wordt voor Pierce haar derde finale in Parijs. In 1994 verloor ze nog de eindstrijd van Arantxa Sanchez-Vicario. In 2000 greep ze echter wel de titel door Conchita Martinez te verslaan.

'RTL wil Yorin compleet omgooien'

Yorin LogoDe naam 'Yorin' gaat van de televisie verdwijnen. Volgens goed ingevoerde bronnen in de tv-wereld maakt de naamsverandering deel uit van een complete make-over van de derde zender van RTL Nederland. Nog voor het nieuwe seizoen in september begint moet de operatie afgerond zijn. Ook het logo zal dan verdwijnen.

De Luxemburgse aandeelhouders van RTL zouden afgelopen maandag zijn ingelicht door de Nederlandse topman Fons van Westerloo. Met de rebranding zou in totaal meer dan drie miljoen euro gemoeid zijn.

Bronnen weten te melden dat op een hernieuwd Yorin vooral meer ruimte zou komen voor herhalingen. Daarnaast zou ook Yorin FM op de schop gaan. RTL ontkent dat aan een rebranding van Yorin wordt gewerkt.

Reclametijd

Ja, ook op de weblog moeten we af en toe even een break nemen, daarom dat we nu overgaan naar het reclameblok. We hebben 3 reclame commercials uitgezocht die we even onder de aandacht willen brengen.
Het eerste filmpje gaat over een gewichthefwedstrijd waar ze een gevulde koelkast moeten verslepen.
Het tweede filmpje gaat over een bezoek aan het strand door 2 gasten die nooit een vriendin zullen meekrijgen.
Het derde filmpje gaat over een mooie, knappe meid in een winkeltje, maar denk eraan, een gegeven paard moet je niet in de bek kijken.
Allen "Oplaan als", vervolgens het zipje uitpakken en kijken maar...

Battlefield 2 gaat voor goud

Het nieuwste deel van de Battlefield serie heeft de Gold status bereikt. Zo maakte EA dit bekend in het volgende bericht:
quote
This just in from the front lines…Battlefield 2 has officially gone GOLD! The game will begin shipping under the EA GAMES brand starting Tuesday, June 21, 2005.

In Battlefield 2, players will choose to fight for one of three military superpowers: the United States, China, or the newly formed Middle East Coalition. Armed with the latest modern weaponry, players can take control of any of the game’s 30+ vehicles. Players can also hone their skills against improved enemy intelligence in the new single-player campaign before competing online with up to 64 players in some of the most intense battles on the PC.

Enhanced team play features allow players to enter the action on the front lines as part of a formal squad, or work behind the scenes in Commander Mode to direct the strategic assaults of their teammates. With the new online character ranking and persistence, players increase their rank and unlock awards, including new weapons, medals, and more.


De fans moeten dus nog iets minder dan drie weken wachten voordat het spel in de schappen ligt.

Vogel wordt eerst een jaar verhuurd

Johann Vogel zal aankomend seizoen nog niet te bewonderen zijn in het shirt van AC Milan. De club uit Milaan zal de middenvelder van PSV eerst een jaar verhuren aan middenmotor Sampdoria.

AC Milan wil de Zwitser eerst bij Sampdoria stallen om hem zo ervaring te laten opdoen in de Serie A. Naast Sampdoria waren er nog meer clubs geinteresseerd in het huren van Vogel, maar omdat Samp het eerste was, speelt de Zwitser volgend jaar voor de middenmotor.

Sean Doherty naar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zich voor komend seizoen versterkt met linkeraanvaller Sean Doherty. De 20-jarige Doherty komt transfervrij over van het Engelse Fulham, waar hij een aflopend contract had. De Engelse aanvaller was eerder enkele dagen op proef bij de club uit het Zuiderpark.

Vorig seizoen werd de speler nog door Fulham uitgeleend aan Blackpool. Eerder speelde hij in de jeugd bij Liverpool en Everton. "Als linkeraanvaller spreekt het Nederlandse spelsysteem mij zeer aan. Bij ADO Den Haag krijg ik nu de kans om op het hoogste niveau te mogen spelen. Zeker nadat mijn voormalige teamgenoten Edwin van der Sar en Collins John zich positief uitlieten over ADO, was voor mij de keuze snel gemaakt", aldus Doherty.

'Bus A'damse scholieren niet gediscrimineerd'

AboutalebDe woede van de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb van Onderwijs over de vermeende discriminatie van een bus Amsterdamse scholieren aan de Duits/Poolse grens, vorige week maandag, is onterecht zo stelt de Poolse douane. Niet alleen de wethouder, ook de school van de leerlingen, het Amsterdamse Montessori College Oost, was kwaad. Het diende een officiële klacht in bij de Poolse ambassade. De bus middelbare scholieren, die onderweg was naar voormalig vernietigingskamp Auschwitz, zou urenlang zijn vastgehouden en douanebeambten zouden tegen de allochtone leerlingen seksueel getinte en racistische opmerkingen hebben gemaakt.

Niets van waar, zo zegt men nu in Polen. Uit een Pools onderzoek blijkt dat de bus bij de grens op de heenreis tweeënhalf uur moest wachten en op de terugreis dertig minuten heeft stilgestaan. De douane ontkent seksueel getinte of racistische opmerkingen te hebben gemaakt. De douanebeambten zijn slechts zeer korte tijd in de bus geweest en er werd uitsluitend Pools gesproken.

Volgens de douane ontstond de wachttijd omdat er in de bus mensen met niet-EU-paspoorten zaten. Deze documenten moesten met de hand worden gecontroleerd. Bij de grenscontrole bleek tevens dat één van de leerlingen met een Marokkaans paspoort niet over een geldig visum beschikte. Hij verbleef dus feitelijk illegaal in Duitsland.

''Schuld van de organisatoren''
Verschillende partijen leggen de oorzaak van de problemen vooral bij de organisatoren van de reis. Zowel uit kringen rondom de Poolse als de Nederlandse ambassade klinkt het geluid dat de Amsterdammers vooraf gewaarschuwd zijn voor mogelijke problemen met paspoorten aan de grens. De Poolse douane stelt bovendien dat de organisatie van tevoren gegevens van de niet-EU-ingezetenen door had moeten geven. Dan was er een normale doorgang bij de grens mogelijk geweest.

Aboutaleb was vorige week nog razend over de gang van zaken en sprak van ''een grote schande''. De PvdA kondigde zelfs aan Kamervragen te zullen stellen over de kwestie.

Henin in finale Roland Garros

Justine Henin-Hardenne heeft voor de tweede keer in haar carrière de finale van Roland Garros bereikt. De Waalse won in de halve finale van Nadia Petrova.

Voor de winnares van 2003, Justine Henin, was het de derde Russische opponente op rij. Na Kuznetsova en Sharapova, moest Henin in de halve finale aantreden tegen Petrova. De Russin stond in 2003 ook al in de halve finale op Roland Garros.

Henin begon goed aan de wedstrijd en brak gelijk de service van Petrova. De Belgische kon de break niet vasthouden en verloor gelijk haar eigen service game. Toch won Henin gemakkelijk de eerste set met 6-2. Petrova was zichtbaar zenuwachtig en kon het Henin niet echt moeilijk maken.

Ook in de tweede set was Henin de betere. Ze wist in totaal drie keer de Russische te breken, tegenover één break van Petrova. Henin won de set met 6-3 en kan zich voorbereiden op de finale die zij speelt tegen de winnaar van Pierce - Likhovtseva.

Vloekverbod van kracht in Staphorst

Cabron had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonGeen gevloek meer in het openbaar in de Overijsselse gemeente Staphorst hoopt men daar, want dat is vanaf nu verboden. Met ruime meerderheid besloot de gemeenteraad het verbod per direct op te laten nemen in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). SGP (bestaande uit 6 raadsleden), ChristenUnie (4), en CDA (3) stemden in met het voorstel. Alleen PvdA (bestaande uit 2 raadsleden) en VVD/Gemeentebelangen (ook 2) stemden tegen.

De christelijke partijen zeggen met het verbod een signaal af willen geven tegen taalverruwing.

Als je vanaf morgen 'godverdomme', 'godvergeten klootzak' of andere vloekwoorden roept op straat in Staphorst, handel je dus in strijd met de APV. Bestraft kun je overigens niet worden, want juridisch heeft de APV-regel geen waarde daar een vloekverbod in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. Het heeft dus alleen een symbolische waarde.

De SGP wist eerder al met succes een vloekverbod in te voeren in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal.

Parlementaire enquête over EU afgewezen

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De Tweede Kamer is tegen een parlementaire enquête over de toekomst van de Europese Unie. GroenLinks had vandaag zo'n onderzoek voorgesteld na de afwijzing van de Europese grondwet. GroenLinks wil graag weten wat er mis is gegaan en hoe het nu verder moet.

De regeringspartijen CDA, VVD en D66 zien het nut van een enquête niet. Wel voelen ze wat voor een maatschappelijke discussie over de Europese Unie, waar niet alleen politici aan meedoen.

Premier Balkenende staat vandaag met minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot en staatssecetaris Atzo Nicolaï de Kamer te woord in een spoeddebat over de afwijzing van de grondwet.

Schikkingsvoorstel voor Berck Beelenkamp

De aanklager betaald voetbal heeft de voetballers Milan Berck Beelenkamp (De Graafschap) en Mauro da Silva Almeida (FC Zwolle) schikkingsvoorstellen gedaan van respectievelijk een schorsing voor vijf en drie wedstrijden. Tot vrijdagmiddag hebben de twee spelers de tijd om aan te geven of ze akkoord gaan met de schorsing.

Berck Beelenkamp uitte in de nacompetitiewedstrijd tegen Sparta beledigende taal tegen de scheidsrechter en zou zich schuldig hebben gemaakt aan het slaan van een tegenstander.

Mauro da Silva Almeida maakte in de wedstrijd tegen Helmond Sport een natrappende beweging. Van zijn schikking van drie wedstrijden schorsing is er eentje voorwaardelijk.

Feyenoord moet opschieten met Simons

Feyenoord zal snel stappen moeten ondernemen om Timmy Simons over te nemen van Club Brugge. De zaakwaarnemer van Simons, Guy Bonny, vindt dat het te lang duurt. "Als we vandaag of morgen niks horen, dan ga ik mijn conclusies trekken."

Bonny zegt dat de beide clubs snel overeenstemmingen kunnen bereiken over de overgang van Simons. "Ik weet wat ze bieden en Club vraagt. Dat ligt dicht bij elkaar, daar kunnen ze zo uitkomen. Feyenoord neemt echter geen contact op met Club Brugge. De trainerswissel Gullit-Erwin Koeman kan één en ander vertraagd hebben, maar nu gaat het echt te lang duren", aldus Bonny.

Mark Wotte zegt dat Feyenoord Timmy Simons nog wel wil aantrekken. "Simons is nog steeds onze nummer één op zijn positie. Maar hij is ook wel de duurste die op ons lijstje staat. Toch gaan we er alles aan doen om hem te halen".

De speler zelf blijft rustig onder alle tumult rond zijn overgang. "Vertrekken bij Club is geen must, dat heb ik altijd al gezegd. Ik heb drie weken geleden voor het laatst contact gehad met Feyenoord. Ze weten wat ik wil, dat zou geen onoverkomelijke problemen moeten opleveren."

Het Laatste nieuws meldt dat, omdat Feyenoord niet snel handelt, inmiddels ook Ajax en PSV interesse hebben getoond in Simons. De aanvoerder van het Belgische nationale team zou op het middenveld de nodige ervaring moeten brengen bij zowel de Amsterdammers als PSV die, in tegenstelling tot Feyenoord, geen probleem met de transfersom lijken te hebben. Al is Ajax nog in gesprek met AZ-speler Olaf Lindenbergh, die de eerste keus lijkt te zijn.

Beer

De beer in het volgende filmpje denkt volgens mij de volgende keer wel 2 keer na voordat hij weer een elektriciteitspaal zal gaan beklimmen.
Misschien dat hij de paal voor een boom had aangezien maar het heeft weinig overeenkomsten.
Hij zal wel een flinke schok opgelopen hebben maar net als een ezel zal deze beer zich geen 2e keer aan dezelfde steen stoten. Enige lichtpunt is dan ook dat de beer het overleefd heeft.

Duitse Versiertechnieken

Niet alleen de Japaners zijn gekke mensen. De meeste Duitsers kunnen er ook wat van.
De Duitsers in het volgende filmpje laten jullie zien hoe je in Duitsland een vrouwtje moet versieren, haar vervolgens helemaal plat neuken en haar dan sexueel onafhankelijk van je maakt. Een rare manier van een one-night-stand houden die Duitsers er op na op deze manier.
Misschien dat iemand van jullie deze Duitse versiertechnieken nog goed kan gebruiken in de toekomst...
14 MB, opslaan als

Verpakt water niet beter dan water uit kraan

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Verpakt water uit de supermarkt is niet beter dan drinkwater uit de kraan. De consumentenbond heeft verschillende soorten water (zowel flessenwater als anderzins verpakt water en kraanwater) laten proeven door een smaakpanel. Die testten vooral op zuiverheid, zilte smaak en afwijkingen in de geur en smaak van het water.

De consumentenbond is naar aanleiding van het onderzoek van mening dat je dief van je eigen portemonnee bent, wanneer je verpakt water verkiest boven kraanwater. Kraanwater is met zo'n 0,14 eurocent per liter, 150 keer goedkoper dan verpakt water uit de supermarkt.

Verder vond het panel weinig verschillen in zout- en zuiverheid. De smaak van het geteste verpakte water was wat zouter dan die van kraanwater. Verpakt water wordt door sommige mensen graag gebruikt om babyvoeding mee aan te maken. Maar volgens het onderzoek is dat niet nodig, zolang er geen loden leidingen in huis zijn gebruikt.

Ook met het oog op het milieu is kraanwater de meest aantrekkelijke drinkoptie. Het zuiveren, transporteren en - in het geval flessenwater - produceren en hergebruiken of afdanken van verpakkingen kost energie. Dit heeft weer uitstoot van kooldioxide (CO2) tot gevolg wat weer een belasting voor het milieu is. In hoeverre verschillende verpakkingen het milieu schaden, is te lezen in het nieuwste nummer van de consumentengids.


Kraanwater is net zo goed als flessenwater

Wielrennen

Wielrennen is een zware sport en het duurt ook heel erg lang als je zo een Tour moet fietsen. Je ziet heel vaak dat wielrenners net voor de finishlijn hun handen in de lucht gooien en de overwinning al vieren. Dit gebeurd pas nadat ze eerst achterom gekeken hebben en er geen medewielrenners in de buurt zijn want anders kunnen ze de Tour alsnog verliezen maar soms kan het ook anders aflopen en je kunt het dan alsnog verliezen.

Fikse straf Quick Boys na 'Bananenincident'

De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft hoofdklasser Quick Boys een straf gegeven van een wedstrijd zonder publiek en een boete van 1500 euro naar aanleiding van het 'bananenincident'.

Afgelopen april gooiden een aantal aanhangers van de amateurclub in de wedstrijd tegen Capelle bananen op het veld. Dit deden zij uit protest tegen enkele beslissingen van de donkere scheidsrechter Doest. Daaropvolgend staakte Doets de wedstrijd, het stond toen 0-1 in het voordeel van Capelle.

De wedstrijd zal tevens niet meer worden uitgespeeld. De competitie is inmiddels voorbij en op het eindstand had het resultaat geen invloed.

Renpaard gedood door bliksem

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een succesvol 6-jarig renpaard uit Nieuw-Zeeland is gisteren overleden, nadat hij door de bliksem getroffen werd. Het paard, dat de opmerkelijke naam Rain, Hail or Shine (Regen, Hagel of Zonneschijn) droeg, werd dood in de wei gevonden door trainer Ralph Manning. Het dier had twee overwinningen en vijf finaleplaatsen op zijn naam staan in 24 races.

Manning denkt dat de klap erg hard is geweest. Delen van de ijzeren omheining waren namelijk gesmolten. Een ander paard dat in de wei stond, overleefde de inslag en eindigde later op de dag op de tweede plaats in een race op het Nieuw-Zeelandse North Island.

Ajax dicht bij transfer Rosenberg

De transfer van Markus Rosenberg naar Ajax komt steeds dichterbij. Volgens AD Sportwereld is de 22-jarige spits van Malmö FF persoonlijk bijna rond en zijn ook de clubs dicht bij een akkoord.

"We zijn nog in onderhandeling met Malmö FF", aldus directeur Arie van Eijden in het AD. "Maar de gesprekken zijn serieus. Dat zeker."

Rosenberg stond ook in de belangstelling van onder meer SC Heerenveen, Everton, Anderlecht en Lokomotiv Moskou. De Zweedse aanvaller was vorig seizoen op huurbasis actief bij Halmstads BK en werd met veertien doelpunten topscorer in de Zweedse competitie. Met zeven goals eindigde hij namens Malmö ook bovenaan op de topscorerslijst in de Royal League, het Scandinavische kampioenschap.

Binnenkort ook domeinen met .xxx extensie

Volgens de Internet Corporation For Assigned Names and Numbers (ICANN) zullen er binnenkort ook domeinen verkrijgbaar zijn die op xxx eindigen. Het toplevel domein .xxx zal voor bedoeld worden voor websites met pornografische inhoud. Het bedrijf dat zich moet gaan bezighouden met de uitgifte van deze domeinen is ICM Registry.

Volgens datzelfde ICM zijn er in principe geen restricties aan de aanvraag van .xxx-domeinnamen. De enige voorwaarde is dat de .xxx-websites geen illegale content zoals kinderporno bevatten.

De ICANN heeft, naast .xxx, ook aanvragen op de plank liggen voor de toplevel domeinen .cat, .mobi en .post. Pas geleden werden de extensies .jobs en .travel in gebruik genomen.

CD: Damien Jurado - On My Way To Absence

Damien Jurado is een singer / songwriter die al vier albums maakte, waarvan met name zijn laatste erg de moeite waard was. Misschien was Where Shall You Take Me? wel één van de grootste geheimen van 2003. Als diezelfde Jurado dan nu een nieuwe plaat maakt, wil ik die uiteraard erg graag beluisteren. Al is het alleen maar om te horen of Jurado ook één van de grootste geheimen van 2005 zou kunnen worden.

Schollen definitief naar NAC

NAC Breda heeft Davy Schollen definitief overgenomen van RC Genk. Donderdag zal de 27-jarige keeper een contract voor drie jaar bij de club uit Breda tekenen.

Het afgelopen seizoen kwam Schollen al op huurbasis uit voor NAC. "We hebben een goede deal gesloten en zijn er gewoon erg blij mee", aldus directeur Theo Mommers.

Het afgelopen seizoen speelde Schollen 32 competitiewedstrijden. Doordat hij nu bij NAC blijft is de terugkeer van Gábor Babos waarschijnlijk van de baan. De Hongaarse keeper mag bij Feyenoord vertrekken, De Rotterdammers willen hem voor twee miljoen euro verkopen en eventueel voor 400.000 euro verhuren.

[upd] John de Mol mag naam 'Tien' niet gebruiken

Investeringsmaatschappij Talpa van John de Mol mag de naam 'Tien' niet gebruiken voor een nieuw op te zetten televisiezender. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht zojuist bepaald.

SBS had een kort geding aagespannen tegen Talpa. Het bedrijf vond dat Tien te veel lijkt op TV 10, de naam die eigendom is van SBS.

TV 10 is het oude sterrennet van Joop van den Ende en is de licentiehouder van de zender waarop SBS 6 uitzendt. Verder zegt SBS van plan te zijn een shownieuwskanaal op te starten onder de naam TV 10. Talpa stelde dat het recht van SBS op het merk was vervallen, omdat er al zes jaar lang geen televisieprogramma's meer worden uitgezonden door TV 10.

Update 11:12 uur

John de Mol heeft al laten weten naar een andere naam uit te zien. Toch zegt een woordvoerster dat er wellicht een bodemprocedure komt. "We waren overtuigd van ons eigen gelijk. Voor ons is het vonnis onbegrijpelijk, maar de rechter heeft het laatste woord", aldus de woordvoerster.

Nepconsoles

Iedereen kent ze wel, goedkope 'gameconsoles' met 999 games in één machine. Vaak lijken deze apparaten op bekende consoles en kosten ze maar een paar tientjes.

Wil je ook zo'n nep console, maar weet je nog niet welke, neem dan een kijkje op deze site waar er een hoop verzameld staan. Van nep NESsen tot nep Playstations, je vindt ze er (bijna) allemaal.


De NewTendo Super Famcom

Resultaten testdag 1

Woensdag hebben diverse teams getest op de circuits van Monza en Silverstone. Op Monza werden de tijden aan gevoerd door Anthony Davidson van BAR, op Silverstone was McLaren verreweg het snelste.

Bijna alle teams die aanwezig waren, testten nieuwe ontwikkelingen in de banden en de aerodynamica. Op Silverstone moesten de testritten echter vroegtijdig worden afgebroken wegens hevige regenval.

Testtijden Monza 1 juni:

pos coureur team tijd
1 Anthony Davidson BAR Honda 1:21.887
2 Marc Gené Scuderia Ferrari 1:22.381
3 Jarno Trulli Toyota F1 1:22.542
4 Enrique Bernoldi BAR Honda 1:22.616
5 Jacques Villeneuve Sauber Petronas 1:22.796

Testtijden Silverstone 1 juni:

pos coureur team tijd
1 Pedro de la Rosa McLaren Mercedes 1:19.729
2 Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes 1:20.478
3 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:22.044
4 Christian Klien Red Bull Racing 1:22.556
5 Luca Badoer Scuderia Ferrari 1:22.935
6 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:23.276
7 Nico Rosberg BMW Williams F1 1:24.097

'Duitsland niet blij meer met euro'

Het Duitse weekblad der Stern komt in zijn nieuwste editie met een verhaal dat de Duitse minister van Financiën Hans Eichel en de chef van de Bundesbank, Axel Weber, de mogelijkheid hebben besproken van een uiteindelijk totaal ineenstorten van de Europese Monetaire Unie (EMU). Het blad zegt te beschikken over een vertrouwelijke notitie van Eichel waarin die zich beklaagt dat door de komst van de euro Duitsland de mogelijkheid kwijt is om zelf de economie te stimuleren met renteverlagingen.

Alle eurolanden zijn nu gebonden aan het niveau dat de Europese Centrale Bank voorschrijft. Onder andere Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje zouden veel voordeel hebben volgens de notitie, omdat die vroeger zeer hoge rentes kenden, en nu op een lager niveau zitten. Duitsland, als grootste euroland, moest economisch gezien juist op de rem trappen. Het voordeel voor Spanje bedroeg 3,1% van het totale BNP, Duitsland moest een negatief effect van 1,4% slikken.

Bert Rürup, de voorzitter van de raad van zeven 'economische wijzen' die de Duitse regering van advies dient, bevestigde tegenover Stern dat door de euro-invoering Duitsland zijn rentevoordeel is kwijtgeraakt. Hierdoor is de groei geremd: ''De verwachting dat door de euro de groei zou aantrekken en er meer banen zouden komen, is een fata morgana gebleken.''

Ontkenning
Zowel het ministerie van Financiën als de Bundesbank gaven gisteren onmiddellijk een verklaring uit en noemden het verhaal van der Stern ''absurd''. Volgens de Bundesbank is chef Axel Weber totaal niet bezorgd over het voortbestaan van de monetaire unie.

Zowel Eichel als Weber zien in de euro een successtory en een belangrijke stap voorwaarts voor de eenwording van Europa, zo werd gemeld. Volgens Eichel is er ook totaal geen sprake van een crisis in de EMU en hij ziet ook geen redenen om de Europese Centrale Bank voor de voeten te lopen door interventies te eisen of actie met het rentewapen.

EMU
Het Financieele Dagblad schrijft dat een centrale bankier die nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van de EMU, zegt dat er géén procedures zijn afgesproken voor uittreding uit de muntunie. ''Maar als een land het echt niet meer wil, kan het in de praktijk natuurlijk.'' Dat land kan dan wel schadeclaims verwachten.

Volgens juristen kan de muntunie worden opgeheven met instemming van alle deelnemers, of na vaststelling dat de oorspronkelijke fundamenten drastisch gewijzigd zijn.

Koers Euro
De koers van de euro, die de laatste dagen flink onder druk stond, lijkt de Nederlandse afwijzing van de Europese Grondwet redelijk te doorstaan. De euro dook woensdagavond, toen het Nederlandse 'Nee' duidelijk was, op de internationale valutamarkten onder de 1,22 dollar. Vanochtend trok de euro echter weer aan. Om 09:30 uur noteerde de euro 1,2260, iets hoger dan aan het slot van de Europese effectenbeurzen op woensdagmiddag.

-
Artikel Der Stern.

HoT ShiT - Part Six

Piranha's
Piranha's zijn gevaarlijke dieren. Ze hebben hele scherpen tanden en kunnen zo je vel eraf bijten en ik weet niet hoe snel ze een heel varken op hebben. Een aquarium vol Piranha's moeten ook af en toe eten. Wat geef je dan? Een lekkere muis. Ze weten alleen niet dat ze niet mogen spelen met het eten.

Scheren
Je hebt een date met een mooie vrouw. Ze vraagt of je mee naar huis gaat. Het wordt heel erg intiem. Zij begint langzaam haar topje uit te doen en gooit het weg. Je kijkt en je ziet 2 mooie rondingen onder een zwarte BH zitten. Het eerste wat in je gedachten opkomt is of je er straks aan mag gaan sabbelen en op dat moment duw je je hoofd tussen haar boezem, maar dan gebeurd in een keer iets wat je niet verwacht had.

Kopiëren
Kopieermachines worden voor veel doelen gebruikt. Het is een multifunctioneel apparaat en het is erg handig. Er zijn genoeg mensen die het apparaat misbruiken. Ze gaan bijvoorbeeld hun achterste kopiëren terwijl het daar niet voor bedoeld is en de jongeman in het filmpje zal het nu wel afgeleerd hebben.

Bacardi Silver
Je bent naar feestje toe gegaan waar leuke jongens zouden zijn. Een jongeman komt naar je toe en begint tegen je te praten maar hij blijft eindeloos tegen je praten en je probeert te bedenken hoe je van hem af kan komen. Gelukkig heeft je een vriendin de Bacardi Silver Manual bij zich. Je zoekt heel erg snel iets geks op en je voert het meteen uit en het resultaat is dat je van de zeverzak af bent.

X-Factor
Je bent een boerenlul en je doet mee aan X-Factor (Amerikaanse Idols). Je hebt veel geoefend en je gaat echt je best doen om goed te zingen en een goede performance te geven maar voor sommige mensen is het moeilijk om 2 dingen tegelijk te doen en die concentreren zich dan alleen op het zingen.

Schwarzenegger onthult ambitieus milieuplan

Icoon Buitenlands nieuws Arnold Schwarzenegger, gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, heeft een plan gepresenteerd om de uitstoot van broeikasgassen in zijn staat drastisch omlaag te brengen. Het plan is opvallend, omdat Schwarzenegger hiermee een totaal andere weg inslaat dan de eveneens republikeinse regering van George W. Bush, die juist weigert internationale klimaatverdragen te ondertekenen of zich er aan te houden.

Het plan gaat over de periode tussen nu en 2050, en moet uitgevoerd worden door een speciale werkgroep. Het hoofd van de dienst milieubescherming moet toezicht gaan houden op de uitvoering. De uitstoot van broeikasgassen moet volgens het plan in 2010 gelijk zijn aan de uitstoot in 2000, en in 2020 gedaald zijn tot het niveau van 1990. In 2050 moet de uitstoot zelfs teruggebracht zijn tot 80 procent van het niveau van 1990.

"Het behoeft geen debat meer. We kennen de feiten, we zien de dreiging en we weten dat het nu tijd is om in actie te komen", aldus Schwarzenegger woensdag tijdens de opening van de Wereldmilieudag-conferentie van de Verenigde Naties. "Vandaag wordt Californië aanvoerder in de strijd tegen de opwarming van de aarde."

Dumitru haakt af bij Roemenië

Florentin Dumitru mist aankomende zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Roemenië. De middenvelder van Steaua Boekarest heeft last van een blessure aan zijn knie.

Bondscoach Victor Piturca heeft inmiddels Gigel Bucur opgeroepen als vervanger van Dumitru. Bucur speelt bij Sportul Studentesc. Hij is topscorer in de Roemeense competitie, met 21 treffers in 29 wedstrijden.

Boeddhistische monniken op de vuist

In Thailand zijn vijf Boeddhistische monniken uit de orde gezet wegens een vechtpartij met monniken van een nabijgelegen tempel. Tussen de monniken van beide tempels zat het al jaren niet lekker. Ze scholden en vloekten al tijden op elkaar, maar tot een gewelddadig treffen was het nog nooit gekomen.

Eén van de monniken zei in een lokale krant: ''Wanneer iemand een middelvinger naar je opsteekt, worden gewone mensen kwaad, en dus ook ik. En als senatoren in het parlement vechten, waarom zouden wij dat dan niet mogen?Normaal gesproken nam ik al een boksbeugel mee als ik 's ochtends uit bedelen ging.'' (Thaise monniken bedelen traditiegetrouw bij de bevolking).

De vijf opgepakte monniken (tussen de 15 en 28 jaar oud) kregen van de politie een boete van 1000 baht (circa 20 euro) en werden door oudere monniken de tempelorde uitgezet.


Bedelende Thaise monniken

Boulahrouz hersteld van knieblessure

Khalid Boulahrouz lijkt weer helemaal hersteld van zijn knieblessure. De verdediger van het Duitse Hamburger SV trainde woensdag weer volop mee bij het Nederlands elftal.

Giovanni van Bronckhorst kampte met een lichte blessure aan zijn knie en deed het uit voorzorg rustig aan. Wilfred Bouma, André Ooijer en Mark van Bommel trainden apart, het trio van PSV beperkten zich tot het lopen van een paar rondjes rond het veld.

FC Zwolle geeft aanhang geld terug

De spelersgroep en de technische staf van FC Zwolle hebben besloten om de naar Helmond meegereisde supporters hun geld terug te gaan geven. Dit naar aanleiding van de tot nu toe teleurstellende verlopen nacompetitie, met als druppel de 5-0 nederlaag tegen Helmond Sport afgelopen dinsdag.

"We hebben de nacompetitie veilig gesteld bij Helmond maar onze ploeg was dinsdag geen schim van die ploeg die eerder daar won. We hebben het allemaal finaal laten afweten en onze supporters in de kou gezet", aldus de teleurgestelde aanvoerder van Zwolle, Remco Schol.

"Wij kunnen allemaal heel goed hun teleurstelling en frustratie voorstellen. Zij volgen ons het hele jaar, geven veel geld uit, moeten vrij nemen van hun werk en dan krijgen ze dit. De spelersgroep was het unaniem eens om de mensen hun geld terug te geven. Niet meer dan normaal na zo’n zeperd."

Schol hoopt wel dat de supporters hun club in de laatste drie wedstrijden wel blijft steunen. "Wij hebben elkaar vanochtend eens diep in de ogen gekeken en wij gaan er het beste van maken".

Tiener VS vast voor verkrachten hond

Cory WilliamsonIn Amerika moet een 17-jarige jongen terechtstaan wegens het verkrachten van de hond van de buren. Afgelopen weekend zag de buurvrouw tot haar schrik hoe de knaap haar 6 maanden oude hond aan het penetreren was.

De jongen in kwestie, Cory Michael Williamson, werd vorig jaar nog aangeklaagd wegens seksueel misbruik van twee meisjes van 4 en 13 jaar oud. Hij zit nu vast voor sodomie en zal vrijdag voor het eerst voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor het misbruik van de hond van de buren.

KLPD'er gezinsdrama mocht wapen niet mee naar huis nemen

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) die op 16 april verantwoordelijk was voor het familiedrama in Hilversum, was toch niet gemachtigd om zijn dienstwapen mee naar huis te nemen. De man schoot 's nachts zijn vrouw en zijn drie kinderen, van 3, 6 en 8 jaar oud, met zijn dienstwapen dood alvorens zelfmoord te plegen. Eerder verklaarde de KLPD nog dat de agent zijn wapen wel mee naar huis mocht nemen.

De nieuwe informatie blijkt uit de documentaire 'Foute Agenten' die vanavond zal worden uitgezonden in het televisieprogramma Zembla, en is inmiddels bevestigd door de KLPD. Ook een agent uit Leeuwarden die er van verdacht wordt zijn vrouw met een dienstwapen bedreigd te hebben, had geen toestemming om zijn wapen mee te nemen.

Agenten die tot de uitzonderingsgroep behoren die hun wapen thuis mogen bewaren, moeten dit volgens de KLPD altijd in een kluis doen. Het komt echter zelden voor dat er toestemming voor wordt verleend. Zowel de KLPD als de Raad van Hoofdcommissarissen zijn overigens van mening dat dergelijke drama's niet altijd voorkomen kunnen worden, omdat een kwaadwillende agent desnoods een misdrijf kan plegen onder diensttijd.

Word leraar zeiden ze (6)

Ik zie een assessor de klas binnenkomen, ze mept de achterkant van haar hand een paar keer venijning tegen de scoringslijst, likt aan de punt van haar harde potlood, en gaat zitten. Kaarsrecht. Ze maakt een aantekening, met haar harde potlood, dat zie ik met de ogen in mijn rug. Ik verlang hevig naar een veilig klimaat waarin veiligheid gerealiseerd wordt, zoals de smerige lakens van mijn bedje en de welkome schoot van mijn collega-stagiaire die hier maar een paar lokalen verderop haar bevallige best staat te doen.

Wat voorafging: ik doe de pabo en heb iets gekregen met een klasgenoot maar die kan niet scheiden want haar schoonmoeder is rijk en leeft nog. Eerst moet ze erven. Zie ook de oude columns.

160 orka's spoelen aan in Australië

Voor de kust van de Australische stad Perth zijn 160 orka's aangespoeld. Lokale media meldden dat de toestand van de walvissen snel verslechtert. Zeker één orka is om het leven gekomen. Honderden vrijwilligers proberen inmiddels om de beesten te redden.

De lokale autoriteiten hebben de hulpverleners gewaarschuwd dat ze moeten oppassen dat ze niet onderkoeld raken. Waarom de zwaardwalvissen zijn aangespoeld is niet duidelijk. Hoe de beesten weer terug naar zee moeten worden geduwd weet men ook nog niet.

Minister trekt subsidie Leger des Heils in

Ali Salami had ons -herschreven en wel, waarvoor dank!- via de nieuws-submit te melden:

Het Leger des Heils moet twee ton aan subsidie inleveren, omdat de organisatie weigert twee moslima's in dienst te nemen. Dat heeft minister De Geus van Sociale Zaken besloten nadat overleg over de kwestie niets had opgeleverd.

De vrouwen werken momenteel als vrijwilliger voor één van de projecten van het Leger des Heils, maar die wil hen niet aannemen omdat alleen christenen hiervoor in aanmerking komen. Het Leger wilde dat de moslima's ergens anders zouden worden aangenomen, waarna ze 'gedetacheerd' voor het project zouden kunnen blijven werken. Die constructie is voor De Geus echter niet aan de orde.

Het Leger houdt zich volgens De Geus niet aan de afspraak dat de vrouwen per 1 juli 2005 zouden worden aangenomen. "Het is jammer dat het Leger des Heils de vrouwen niet alsnog wil aanstellen," aldus de bewindsman, die evenwel de term 'geloofsdiscriminatie' niet in de mond wil nemen. Het aanpassen van het aannamebeleid is voor het Leger echter niet aan de orde. De organisatie zal dan ook tegen de intrekking in beroep gaan.

NBA: Spurs als eerste naar finale

De basketballers van de San Antonio Spurs zijn kampioen geworden van de Western Conference en hebben zich daarmee geplaatst voor de finale van de Amerikaanse profcompetitie NBA.

De tweevoudig kampioen van 1999 en 2003 won woensdag de uitwedstrijd tegen de Phoenix Suns met 95-101 en besliste daarmee de best-of-seven reeks met 4-1. De tegenstander van de Spurs wordt de kampioen van de Eastern Conference. In die play-off tussen titelverdediger Detroit Pistons en Miami Heat is de stand 2-2.

De held woensdag bij de Spurs was Tim Duncan die 31 punten scoorde. Toch hadden ze het moeilijk tegen het zeer aanvallend ingestelde Phoenix, dat doorgaans makkelijk scoort. Maar dit maal misten de Suns opvallend vaak de basket en waren de Spurs doortastender.

MKB: meer buitenlandse arbeiders nodig

MKB Nederland, de organisatie van ondernemers van het midden- en kleinbedrijf, dreigt meer buitenlandse werknemers naar ons land te halen. Volgens MKB komt het vakmanschap van Nederlandse werknemers namelijk onder druk te staan als de prestaties van het beroepsonderwijs en de inzet van werknemers niet verbeteren.

MKB stelt dat de huidige arbeidsmarkt er niet klaar voor is als de economie aantrekt. Als de overheid en scholen er niet in slagen op korte termijn voldoende vaklieden af te leveren in het midden- en kleinbedrijf, dan zullen - afhankelijk van de omvang van de krapte - jaarlijks ongeveer 50.000 buitenlandse werknemers naar Nederland worden gehaald.

Volgens MKB-Nederland is ''slechts'' 40% van de ondernemers tevreden over het niveau van mbo-gediplomeerden en is 25% zelfs ontevreden. Het zou ook steeds moeilijker worden om nieuwe arbeidskrachten te vinden ter vervanging van vaklieden die met pensioen gaan.

Hogere opgeleiden
Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat bedrijven in het midden- en kleinbedrijf steeds meer behoefte hebben aan hoger opgeleiden. Eén op de twee bedrijven met maximaal 250 werknemers in dienst, neemt steeds meer mbo'ers aan in plaats van vmbo'ers. Circa 30% stapt over van mbo'ers naar hbo' ers.

MKB Nederland stelt dat de arbeidsproductiviteit van werknemers omhoog moet door ze beter inzetbaar te maken. Het onderwijs moet zich daarom meer richten op werkenden. Verder moet de overheid het voor werkgevers fiscaal aantrekkelijker maken om te investeren in scholing en het creëren van stageplekken.

Sokoto naar Porto

De nieuwe club van trainer Co Adriaanse, Porto, heeft zich versterkt met de Kroatische aanvaller Tomas Sokoto. Sokoto komt transfervrij over van rivaal Benfica en zal een vierjarig contract tekenen bij de Portugese club.

De 28-jarige international speelde het afgelopen seizoen elf maal voor de kampioen van Portugal waarin hij vier maal scoorde. Hij verloor zijn basisplaats toen hij aangaf dat hij niet wou bijtekenen.

Blom wint polsstokspringen, Jones weer tweede

Bij het atletiekgala in Milaan is de Nederlandse polsstokhoogspringer Rens Blom als eerste geëindigd. Blom won met een sprong van 5,70 meter. Een gebroken stok hield hem van een sprong over 5,80 meter af.

De Amerikaanse sprintster Marion Jones wist weer niet te winnen. Net als in Hengelo eindigde ze op de 100 meter in een tijd van 11,67 als tweede achter Chandra Sturrup van de Bahama's. "Ik was in slaap gevallen in de startblokken", zo zei de Amerikaanse over haar matige tijd. "Voor ik goed en wel wakker was, was de race voorbij. Maar het tweede gedeelte was beter dan tijdens de FBK Games in Hengelo."

Ono loopt blessure op

Shinji Ono heeft tijdens het trainingskamp van de nationale ploeg zijn middenvoetsbeentje gebroken.

De middenvelder van Feyenoord was in Japan om zich met zijn nationale ploeg voor te bereiden op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bahrein. Waarschijnlijk zal de spelbepaler ook de Confedarations Cup, later deze maand, aan zich voorbij moeten laten gaan. Dat toernooi zal worden afgewerkt in Duitsland.

De 25-jarige Ono kampt de laatste jaren al wel vaker met kleine blessures. Toch kwam hij dit seizoen nog 25 maal in actie, waarin de Japanner zeven keer scoorde.

Regionale kranten te laat door storing

Als je je krantje vanochtend niet in de bus ziet liggen kan dat kloppen. Door een urenlange storing is de productie van een aantal regionale kranten vannacht ernstig vertraagd. Het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, het Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander worden daardoor vandaag veel later bezorgd dan anders.

De directie en hoofdredactie proberen er alles aan te doen om de krant overdag bij alle abonnees te laten bezorgen, maar kunnen niet garanderen dat dat lukt.

Friezen stemmen tegen windmolens

Je zou het bijna vergeten, maar in het Friese Ooststellingwerf moest men ook nog stemmen voor of tegen de komst van een windmolenpark in de plaats. De uitslag was helder: 64 procent was tegen. De opkomst was 65 procent. Door de uitslag is een groot windmolenpark in Ooststellingwerf de komende jaren ondenkbaar geworden. De gemeenteraad zei namelijk al van te voren dat de uitslag zou worden overgenomen.

De uitslag van beide referenda in Ooststellingwerf kwam pas laat, onder meer omdat nog met potlood werd gestemd. In de gemeente in het zuidoosten van Friesland is maar één plek waar ruimte is voor een windmolenpark. Dat is langs de provinciale weg N381 van Oosterwolde naar Appelscha. De gemeente wilde daar acht windmolens met een ashoogte van tachting meter neerzetten.

TNS/NIPO peilde het best

Van de drie grote enquêtebureaus die vlak voor het referendum voor de Europese Grondwet hun laatste peiling publiceerden, blijkt die van TNS Nipo het meest nauwkeurig te zijn geweest. TNS/NIPO kwam uit op 62% tegen en 38% vóór, en meldde gelijk al dat het gat niet meer te dichten was.

Ook Maurice de Hond (Peil.nl) zat redelijk in de buurt met 41% JA en 59% NEE. De peiling die Interview/NSS uitvoerde in opdracht van het tv-programma NOVA, en blijk gaf van een opmars van JA-stemmers, zat er een stuk naast; die kwam uit op een verhouding JA-NEE van 46 tegen 54%.

Uiteindelijk weten we nu dat na telling van alle stemmen 61,6% tegen stemde en 38,4% voor.

FOK!
Grappig is dat de exit-poll op FOK! dit keer redelijk dicht in de buurt zat van de einduitslag. Waar bij Kamerverkiezingen de verschillen groot zijn (CDA scoort bijvoorbeeld heel laag onder FOK!-users), kwam de poll nu uit op 61,9% tegen en 36,6% vóór. Blanco stemde op de frontpage-poll 1,5%, wat overigens 'in het echt' bijna niet voorkwam (of niet meegenomen werd in de uitslagen).

Feest mee met Square Enix

Square Enix houdt dit jaar een feestje, de Square Enix Party 2005. Op dit evenement willen ze hun produkten voor het komende jaar tonen. Het feest wordt gehouden op 30 en 31 juli 2005 in Makuhari.

De volgende games zullen aanwezig zijn:

- Final Fantasy XII (PlayStation 2)
- Kingdom Hearts II (PlayStation 2)
- Code Age Commanders (PlayStation 2)
- Slime Dragon Quest 2 (Nintendo DS)
- Final Fantasy VII : Dirge of Cerberus (PlayStation 2)
- Musashi : Samurai Legend (PlayStation 2)
- FullMetal Alchemist 3 (PlayStation 2)
- Grandia III (PlayStation 2)
- Heavy Metal Thunder (PlayStation 2)
- Final Fantasy XI (PlayStation 2, PC)
- Everquest II (PC)
- Front Mission Online (PlayStation 2)

Op de Party site kun je beeldmateriaal vinden van de aanwezige games.

Halo 2 online wereldkampioenschap start op 10 juni

De regionale rondes van de eerste wereldwijde Xbox Live wedstrijd zijn enige tijd geleden al begonnen en bijna alle gekwalificeerde regionale spelers van deze Halo 2 wedstrijd zijn ondertussen bekend.

Op vrijdag 10 juni zullen de eerste rondes van het echte kampioenschap beginnen. De 24 regionale winnaars zullen verdeeld worden in poules van elk zes spelers. Na een aantal wedstrijden zal de top drie van deze poules doorgaan naar de volgende ronde. Zodra iemand twee keer achtereen verliest ligt hij of zij uit de wedstrijd. De finale zal gespeeld worden op de nieuwe Halo 2 map "Warlock".

Hieronder is de lijst te zien van alle tot nu toe bekende regionale winnaars. Hier komen nog een Japanse en een Amerikaanse winnaar bij:


Australie: Cabel
Belgie: Project BE
Canada: I DaMan I
Denenmarken: GermanFreak
Duitsland: Pr0gamer
Finland: Iw1K1LL
Frankrijk: I theos I
Hong Kong: Runningboy
Ierland: TheBar0n
Italie: N3LucifeRLS
Japan: nog onbekend
Korea: Oddwing
Mexico: MexLoco
Nederland: King Tuur
Nieuw Zeeland: Bob69er nz
Noorwegen: ZpiKey
Oostenrijk: Billykater
Singapore: tidusSG
Spanje: IlopsI
Taiwan: I Kobegod I
Verenigd Koninkrijk: o0Lethal0o
Verenigde Staten: To be crowned
Zweden: Shellman
Zwitzerland: Otcho Boy

De wereldkampioen zal naast eeuwige roem en een eerder ontvangen prijzenpakket ook nog een Samsung Flat Screen tv, een Samsung DVD speler, een persoonlijke Halo 2 trofee met een 24 karaats gouden Halo 2 disc en 1.500 dollar in ontvangst kunnen nemen. Natuurlijk wensen wij de Nederlandse deelnemer King Tuur heel veel succes!


Zongo lange tijd uitgeschakeld

De Graafschap-aanvaller Mamadou Zongo is langdurig uitgeschakeld door een zware blessure aan de knie. Zijn revalidatie gaat zeven tot negen maanden duren.

Hij liep de blessure op in het nacompetitieduel met Sparta. Een kijkoperatie wees woensdag (gisteren, red), uit dat voorste kruisband van de linkerknie was afgescheurd. Bovendien is de meniscus zwaar beschadigd.

Over enkele weken wordt Zongo door specialist Van Thiel geopereerd in Winterswijk. Het is niet de eerste keer voor Zongo dat hij zijn kruisband afscheurt, in februari 2001, in het shirt van Vitesse, was het toen zijn rechterknie. Het herstel duurde destijds maar liefst tweeënhalf jaar. "Een groter drama dan de nederlaag tegen Sparta", zei algemeen directeur Han Berger op de website van de club over het ongeluk van Zongo.

61,6 Procent zegt 'nee' tegen grondwet

Icoon politiek binnenland nieuwsIn het eerste raadplegend referendum in Nederland heeft 61,6 procent van kiezers zich uitgesproken tegen de Europese grondwet. Door 38,4 procent van de kiezers werd 'ja' gestemd. De opkomst was hoog vergeleken met de Europese verkiezingen van vorig jaar nu 62,8 procent van de stemgerechtigden gebruik van hun stemrecht maakten.

Nu een meerderheid zich heeft uitgesproken tegen de Europese grondwet zal het voorstel door het kabinet worden ingetrokken zo kondigde vice-premier Zalm woensdagavond aan. Vooraf hadden CDA en PvdA gezegd de uitslag te zullen respecteren bij een opkomst van minstens 30 procent.

In vergelijking met Frankrijk stemde Nederland massaler tegen de grondwet. Afgelopen zondag stemde 55 procent van de Fransen tegen de grondwet. Spanje stemde in februari in een referendum wel voor de Grondwet.

Urk is de Nederlandse plaats waar 'nee' het hardst klonk. Slechts 8,4 procent van de bevolking was voor de grondwet. Bijna 92 procent stemde tegen. Ook in de grote steden werd de Europese grondwet massaal afgewezen al liggen de verhoudingen hier meer in lijn met het landelijk gemiddelde. In Amsterdam was dit ruim 57 procent, tegen ruim 65 procent in Rotterdam. Utrecht behoort tot een van de weinige steden waar een meerderheid van 51,1 procent 'voor' stemde.

In enkele kleinere plaatsen, waaronder het Gelderse Rozendaal, stemde een meerderheid voor de Europese grondwet.
Laatste reviews en specials
review
This War of Mine Stories: Fading Embers
special
Lowlands 2019
review
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
©FOK.nl e.a.