Feyenoord moet opschieten met Simons

Feyenoord zal snel stappen moeten ondernemen om Timmy Simons over te nemen van Club Brugge. De zaakwaarnemer van Simons, Guy Bonny, vindt dat het te lang duurt. "Als we vandaag of morgen niks horen, dan ga ik mijn conclusies trekken."

Bonny zegt dat de beide clubs snel overeenstemmingen kunnen bereiken over de overgang van Simons. "Ik weet wat ze bieden en Club vraagt. Dat ligt dicht bij elkaar, daar kunnen ze zo uitkomen. Feyenoord neemt echter geen contact op met Club Brugge. De trainerswissel Gullit-Erwin Koeman kan één en ander vertraagd hebben, maar nu gaat het echt te lang duren", aldus Bonny.

Mark Wotte zegt dat Feyenoord Timmy Simons nog wel wil aantrekken. "Simons is nog steeds onze nummer één op zijn positie. Maar hij is ook wel de duurste die op ons lijstje staat. Toch gaan we er alles aan doen om hem te halen".

De speler zelf blijft rustig onder alle tumult rond zijn overgang. "Vertrekken bij Club is geen must, dat heb ik altijd al gezegd. Ik heb drie weken geleden voor het laatst contact gehad met Feyenoord. Ze weten wat ik wil, dat zou geen onoverkomelijke problemen moeten opleveren."

Het Laatste nieuws meldt dat, omdat Feyenoord niet snel handelt, inmiddels ook Ajax en PSV interesse hebben getoond in Simons. De aanvoerder van het Belgische nationale team zou op het middenveld de nodige ervaring moeten brengen bij zowel de Amsterdammers als PSV die, in tegenstelling tot Feyenoord, geen probleem met de transfersom lijken te hebben. Al is Ajax nog in gesprek met AZ-speler Olaf Lindenbergh, die de eerste keus lijkt te zijn.