Studio Sport neemt afscheid van eredivisie

Icoon Media nieuwsNa tientallen jaren samenwerking komt er vanavond een einde aan de uitzending van eredivisievoetbal bij NOS Studio Sport. Met ingang van het komende seizoen zal de voetballiefhebber naar Tien, de nieuwe tv-zender van mediamagnaat John de Mol, moeten verhuizen. De Mol verwierf in december de rechten voor de komende drie seizoenen.

Studio Sport zal vanavond niet veel aandacht besteden aan het nakende afscheid. Met een kort filmpje over de uitzending van de samenvattingen bij de NOS sluit het sportprogramma het tijdperk af. "Het heeft geen zin om stil te staan bij iets wat wij al sinds december weten", aldus hoofdredacteur Maarten Nooter. Het staat nog niet vast hoe het voetballoze Studio Sport er vanaf eind augustus uit gaat zien. Waarschijnlijk zal het programma verhuizen naar een later tijdstip, om niet tegenover het sportprogramma op Tien te staan.

Update 20:36 uur
"Er komt een einde aan 49 seizoenen verslaggeving van de Eredivisie door de NOS. Studio Sport gaat door, al is het zonder eredivisie. Zo is er de UEFA Cup en Champions League", zo zei presentator Tom Egbers. Hierna werd verder gegaan met de overige sport.