Astronauts kampioen basketbal

Maurice (mbn)
De Demon Astronauts hebben het Nederlands kampioenschap basketbal weten te winnen. In de finale van de playoffs wisten ze de stand op 4-0 te bepalen in de best of seven-serie.

Voor de vijfde keer in zeven jaar zijn de Astronauts kampioen van Nederland in de basketbalcompetitie. In de playoffs wisten de Amsterdammers achtereenvolgens Den Helder, Nijmegen en in de finale Landstede uit Zwolle te verslaan. De finale van de playoffs verliep voor de Astronauts uiterst simpel. In vier wedstrijden werd het karwei al geklaard.

In de competitie waren de Astronauts slechts derde geworden en de MPC Capitals waren dan ook veruit favoriet voor de titel. De Myleasecar Giants wisten in de eerste ronde van de playoffs echter de MPC Capitals verrassend te verslaan. De Giants werden in de halve finales verslagen voor Landstede, dat na een vijfde plaats in de competitie, zo de finale haalde.

In de finale was Landstede echter totaal niet opgewassen tegen de Astronauts. Alleen de tweede wedtrijd was echt spannend. In de laatste en vierde wedstrijd wisten de Astronauts met 73-43 hun overmacht in cijfers uit te drukken en daarmee de finalereeks van de playoffs te beslissen.