Actiegroep waarschuwt voor aanslag bij RAI

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen onbekende actiegroep heeft in de afgelopen week in de omgeving van de Amsterdamse RAI een brief verspreid waarin wordt gewaarschuwd voor een aanslag tijdens de militaire beurs ITEC. Het omstreden driedaagse evenement begint dinsdag. In de brief worden omwonenden aangeraden hun glaswerk met tape af te plakken.

De brief is verspreid uit naam van de RAI-directie. Deze zegt echter van niets te weten en is van plan om aangifte te doen bij de politie. Het Comité ITEC Vertrek!, dat actie voert tegen de wapenbeurs, ontkent verantwoordelijk te zijn voor de brief. "Wij zijn tegen de wapenhandel en zouden nooit met het dreigen met terrorisme of aanslagen onze standpunt verdedigen. Daarnaast protesteren wij openlijk. Een anonieme brief is niet onze stijl", aldus een woordvoerder.

Op de militaire beurs wordt simulatie-apparatuur voor overwegend militaire doeleinden tentoongesteld en verkocht. Onder de deelnemende bedrijven zijn fabrikanten als Lockheed Martin, BAE Systems en Raytheon. De Socialistische Partij (SP) in Amsterdam liet eerder weten fel tegen de komst van het evenement te zijn. Ook burgemeester Job Cohen noemde de beurs onwenselijk. Het Comité ITEC Vertrek!, waarin onder meer de SP vertegenwoordigd is, wil dagelijks voor de deur van de RAI actie gaan voeren.