Alonso wilde geen tweede plaats

Roel (jozef444)
Renault coureur Fernando Alonso wilde geen genoegen nemen met een tweede plaats in de GP van San Marino. De Spanjaard pakte vandaag in deze wedstrijd zijn derde achtereenvolgende overwinning van dit seizoen.

Alonso had een rondenlang gevecht om de eerste plaats met Ferrari rijder Michael Schumacher. Hij wist de snelle Duitser echter achter zich te houden zodat deze genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Alonso: "Het is waarschijnlijk één van de beste gevechten die ik ooit heb gehad in een race. Ik wist dat Michael meer dan een seconde per ronde sneller was. De enige manier om hem achter me te houden was om hem in bochten wat op te houden en daarna wat sneller uit te accelereren. Dat werkte erg goed, alhoewel we wel een aantal bochten hadden waar we erg dicht bij elkaar zaten. Mijn auto en de banden werden vandaag echt tot het maximum gepusht."

"Tijdens de laatste paar ronden kwamen we dichtbij een aantal achterblijvers. Ik hoopte dat ik ze niet in hoefde te halen zodat Michael niet nog een extra kans zou krijgen. Daarom remde ik ook wat meer in de langzame bochten om Michael op te houden en mijn achterbanden wat te sparen." aldus de Spanjaard.

Op de vraag of hij genoegen zou hebben genomen met een tweede plaats zei hij het volgende: "Er is geen moment geweest dat ik tevreden zou zijn met een tweede plek. Toen Kimi uitviel en ik aan de leiding kwam was het ook mijn bedoeling om de race te winnen. Ik was er klaar voor om het gevecht vol aan te gaan."