[Upd] Kwalificatieformat blijft gelijk

Wouter Kursten (Magneet)
De hoofden van de teams komen vandaag bijeen om te praten over een verandering van het huidige kwalificatiesysteem. Zij doen dat op verzoek van Bernie Ecclestone.

Momenteel wordt er zowel op zaterdag als op zondag een een sessie gereden, maar zowel de teambazen als de media houden niet van deze opzet. Ecclestone wil dan ook graag van het ongeliefde systeem af, om mogelijk terug te gaan naar de klassieke manier waarbij er eenmaal twaalf ronden worden verreden. Dit was het laatst in 2002 het geval.

Paul Stoddart, de onofficiële woordvoerder van de meeste teams, waarschuwt echter voor nog meer 'ondoordachte' wijzigingen. De baas van Minardi F1 voorspelt dan ook dat er op de bijeenkomst geen overeenstemming zal worden bereikt. Als dat wel het geval is zullen de teams eisen dat dit systeem zeker tot 2007 zal worden gebruikt.

Update om 10.30u:
De teams hebben in de vergadering van gisteren geen overeenstemming bereikt over het wijzigen van het systeem, waardoor er geen wijziging zal plaatsvinden. Een eventuele verandering zal nu op zijn vroegst in juli worden besproken.