GP2: Kovalainen leidt kampioenschap

Roel (jozef444)
Dit weekend zijn de eerste twee races van het nieuwe GP2 kampioenschap verreden op het circuit van Imola. Na de tweede race gaat Heikki Kovalainen aan de leiding van het kampioenschap. De Fin won race één op de zaterdag en werd derde in race twee op zondag.

De eerste race van het kampioenschap werd gekenmerkt door veel technische problemen aan de nieuwe wagens. Vooral de remmen zorgden voor veel problemen bij de coureurs. Kovalainen reed een bijna perfecte race, hij kwam aan de leiding in ronde 34 van de 37 ronden durende race. Tweede werd Lopez de Spanjaard, derde eindigde de Amerikaan Speed.

In de tweede race was het de Noord Ier Adam Carrol die voor het nodige vuurwerk zorgde door vanaf plaats vier op te klimmen naar de eerste plaats. Hij reed de eerste race ook al goed maar viel door een straf terug naar de vijfde plaats. Hij pakte in de tweede race spectaculair de leiding over in de laatste chicane waar hij Alexandre Prémat driftend voorbij ging. Prémat wist zijn tweede plaats wel vast te houden voor de opnieuw sterk rijdende Kovalainen op plek drie.

Carrol over de auto’s: "Dit is een auto die voor mij is gemaakt. De wagens hebben veel kracht en pk’s. Wanneer je het gas er vol op zet dan spinnen je achterbanden, deze auto’s oversturen ook wat sneller. Daar houd ik wel van, dus dit is perfect voor mij."

Kovalainen over zijn weekend: "Ik ben erg blij om hier twee maal op het podium te staan. Helemaal na de tweede race waarin ik als achtste startte. Maar het lukte me om wat mensen voorbij te gaan en op het podium te eindigen."

De prestaties van Kovalainen zijn knap te noemen. De Fin maakte al indruk tijdens de Race of Champions van 2004 waar hij Michael Schumacher versloeg. Dit was ook zijn eerste race op het circuit van Imola, met een auto die nog nooit een race had verreden.

Uitslag GP2 Imola race één

plaatsnaamnationaliteitteamachterstand
1.H. KovalainenFINArden International1:02:15.934
2.J. LopezARGDAMS+6.802
3.S. SpeedUSAiSport International+17.742
4.G. BruniITAColoni Motorsport+18.438
5.A. CarrolGBRSuper Nova International+21.571

Uitslag GP2 Imola race twee

plaatsnaamnationaliteitteamachterstand
1.A. CarrolGBRSuper Nova International28:31.314
2.A. PrématFRAART Grand Prix+5.460
3.H. KovalainenFINArden International+6.715
4.G. BruniITAColoni Motorsport+9.964
5.O. PlaFRADPR+11.519