Klöden start niet in LBL

Maurice (mbn)
T-Mobile heeft besloten Andreas Klöden niet te laten starten in Luik - Bastenaken - Luik. De Duitser worstelt al het hele voorseizoen met zijn conditie.

De afgelopen weken heeft Klöden in verschillende wedstrijden moeten afhaken, omdat zijn conditie maar niet op peil geraakt. Hij heeft al verschillende medische onderzoeken gehad, maar daaruit is niets gebleken wat de slechte vorm zou kunnen verklaren. Nadat zijn trainingsschema is aangepast zou hij in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik weer wedstrijdritme moeten opdoen. De Waalse Pijl verliep al niet zo goed en nu heeft de ploeg hem uit de tweede wedstrijd teruggetrokken.

Teammanager Olaf Ludwig vertelde: "De huidige vorm van Andreas is teleurstellend. In deze conditie is hij niet in staat het team te helpen. Zijn testresultaten waren niet zo slecht eigenlijk. Daarom kunnen we niet verklaren waarom hij nog niet zijn ritme heeft kunnen vinden."

Klöden zal in de komende weken een lange rustperiode nemen en geen wedstrijden rijden. Het team hoopt dat hij daarna fris en zonder problemen aan de voorbereiding op de Tour de France kan beginnen.