Teleurstelling Blind na uitschakeling

Na afloop van de met 1-0 verloren halve finale om de Amste Cup tegen Willem II reageerde Ajax-coach Danny Blind erg teleurgesteld.

"In de tweede helft hebben we vier honderd procent kansen niet benut. Als je zoveel kansen mist, dan ligt je eruit. Schijnbaar was het ons vanavond niet gegeven. We begonnen het duel nog wel aardig, maar werden gedurende de wedstrijd steeds slordiger. "

De enige prijs waar de Amsterdammers nu nog voor kunnen is de tweede plaats in de competitie, die plek geeft recht op een plaats in de voorronde van de Champions League. Doordat AZ een aantal slechte wedstrijden speelde, staat Ajax nu op die tweede plaats.

Naast het verliezen van de halve finale raakte Ajax ook linksback Maxwell kwijt, de Braziliaan viel zwaar geblesseerd uit. "Zonder in details te treden, kan ik wel zeggen dat dat er niet goed uitziet. Hij heeft een heel zware knieblessure", aldus Blind.

Blind ergerde zich aan aan het schotvaardigheid van zijn ploeg. "In het niet benutten van kansen hebben we een geschiedenis. We moeten leren om de eerste of tweede kans te maken en niet pas de vierde of vijfde mogelijkheid. Want als je dat doet, kom je teveel in de problemen. Dat is vanavond maar weer eens gebleken. Want die vier kansen, waren echt uitgespeeld. Het was niet eens zo dat er een keeper in de weg lag. We hebben ze gewoon gemist."