Studenten woedend over verbouwingsoverlast

Pseik-O en gr8w8 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsStudenten die wonen aan een flat in de Weesperstraat in Amsterdam zijn het nu echt zat. De verbouwing aan hun studentenflat duurt al acht maanden en het einde is nog niet in zicht. Eind september 2004 kregen de 230 bewoners een brief van woningstichting De Key dat de werkzaamheden in verband met de brandveiligheid, elektriciteitsvoorziening, en plafonds drie tot vier maanden zouden gaan duren. Over overlast voor de bewoners werd met geen woord gerept.

Marieke de Hoon, die in de flat woont: "Inmiddels zitten wij al acht maanden in de troep. De bouwvakkers beginnen om half zeven 's ochtend met boren, soms hebben we dagen lang geen warm water en de stroom valt geregeld uit. Door lekkende gasleidingen en het ontbreken van noodverlichting is de situatie hier soms levensgevaarlijk."

De bewonerscommissie overhandigde gisteren een verslag van de overlast aan de directeur van De Key. Ze eisen met terugwerkende kracht 25 procent van de huur terug, sinds het begin van de overlast en voor iedere verdere dag dat de werkzaamheden nog doorgaan.

Ook op het forum wordt geklaagd over de verbouwing van de flat aan de Weesperstraat. Klik hier voor het klaagbaak-topic.