Vuilniszakken met 150 dode honden gevonden

Icoon opmerkelijk nieuws Een Amerikaanse bouwvakker kwam afgelopen woensdag tijdens een autorit over een afgelegen weg tot een vreselijke ontdekking. Hij trof namelijk de karkassen en lichaamsdelen van ongeveer 150 honden aan, zo verklaarde een sheriff uit de Amerikaanse staat Virginia afgelopen donderdag.

De honden waren vlakbij een oever buiten Gate City, nabij de grens met Tennessee, gevonden. Het onderzoeksteam van de sheriff werd vervolgens opgebeld om de plaats nader te bekijken. "De geur was vreselijk en er lagen daar ongelofelijk veel honden", zei Chris Holder. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het ziet eruit alsof de zakken hier opzettelijk gedumpt zijn", aldus de sheriffs onderzoeker.

De dieren zaten in plastic afvalzakken en ook in zogenaamde 'biohazard' zakken. Sommigen zakken waren zo vol dat de inhoud naar buiten is gekomen, aldus Holder. Volgens hem lagen de honden ongeveer twee tot vijf dagen dood op de plek.

De zakken bevatten verschillende hondenrassen. Het onderzoeksteam trof onder andere Rottweilers, Duitser herders, Labradors en enkele honden van kleine rassen aan. De dieren hadden schijnbaar een spuitje gekregen en werden daarna gedumpt. Er werd ook speelgoed in de zakken gevonden.