Wielrennen: Uitslag Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is gewonnen door Tom Boonen. Op magnifieke wijze wist Boonen te bewijzen vandaag de sterkste te zijn.

Ruim 200 kilometer was het voorspel lang, voordat de echte toppers zich lieten zien in de Ronde van Vlaanderen. Ballan, die zich al in de driedaagse van De Panne liet zien, kiest de aanval en komt alleen voorop te rijden. Op de Valkenberg voert Andreas Klier de forcing door. Hij krijgt Tom Boonen en Peter van Petegem mee, terwijl Erik Dekker moet lossen. De drie grote favorieten, Klier, Boonen en Van Petegem, vormen met nog 30 kilometer te gaan samen met de ervoor ontsnapte Petito en Zabel een groep, die nog een halve minuut achterstand hebben op Ballan.

Ballan wordt door de vijf ingerekend en kan verrassend mee met de toppers. Op de Muur en de Bosberg proberen Klier, Van Petegem en Boonen ieder de anderen uit het wiel te rijden, maar op de heuvels lukt het ze niet. Op negen kilometer voor het einde springt Boonen op het vlakke toch weg. Eerst Klier en daarna Van Petegem proberen naar hem toe te springen, maar redden het niet bij de sterke Boonen te komen. De vijf man achtervolgen tezamen, maar verliezen alleen nog maar tijd op Boonen. Met gebalde vuisten en met de armen omhoog komt een duidelijk geëmotioneerde Boonen over de finish. Hij weet de Ronde van Vlaanderen te winnen, voor Klier en Van Petegem, die tweede en derde worden.

Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!