Red Bull wil coureur wel uitlenen

Maurice (mbn)
Mochten Sauber en Jacques Villeneuve uit elkaar gaan dan heeft Red Bull-baas Dieter Mateschitz wel een coureur voor Sauber. Red Bull zou best Christian Klien of Vitantonio Liuzzi willen uitlenen.

De speculaties rond Villeneuve en zijn positie bij Sauber blijven doorgaan en niemand zou verbaasd zijn als Villeneuve bij nog een slechte prestatie in Bahrein zou stoppen. Dat vertrek zou mogelijk voor Red Bull een probleem oplossen. Dat team heeft twee jonge coureurs die ze willen laten rijden, met naast David Coulthard maar één plek vrij.

Dieter Mateschitz zou zeker overwegen Klien of Liuzzi uit te lenen, mocht Sauber geïnteresseerd zijn. Op de vraag of hij een coureur wil uitlenen zei hij: "Villeneuve kan natuurlijk zijn vorm weer hebben hervonden, maar de mogelijkheid bestaat. Ik zou het zeker overwegen."

Voor het testwerk op de vrijdagen zou Red Bull ook graag Scott Speed inzetten, maar dat zou betekenen dat Klien of Liuzzi helemaal aan de kant zouden moeten blijven. Dat ziet Mateschitz niet graag: "We willen dat Klien en Liuzzi er helemaal klaar voor zijn volgend jaar."