Zuid-Amerikanen weg bij Ajax

Maurice (mbn)
Ajax zal na de zomer niet verder gaan met de Braziliaan Filipe Kasmirski en de Argentijnen Gaston Sangoy en Sebastian Rusculleda. De drie spelers waren dit jaar op huurbasis in Amsterdam.

Afgelopen zomer werden de drie Zuid-Amerikanen op initiatief van Van Gaal gehaald. Om te voorkomen dat Ajax aan lange contracten zou vast komen te zitten, werden de spelers eerst een jaar gehuurd. Nu blijkt dat de spelers zich niet snel genoeg aan het Ajax-niveau hebben aangepast, moeten ze vertrekken.

Met name Filipe werd met veel mooie woorden binnengehaald. De Braziliaan moest zijn landgenoot Maxwell op de linksback-plaats gaan opvolgen en zou alles in zich hebben om beter dan Maxwell te worden. Al snel bleek Filipe nog niet klaar voor het grote werk.

Volgens directeur Arie van Eijden is het vrij simpel: "De technische staf heeft beoordeeld dat ze niet voldoende toegevoegde waarde hebben. Daarom keren ze vanaf 30 juni terug naar hun clubs."

Ajax wil op korte termijn ook met enkele andere spelers praten over hun toekomst bij de club. Huurlingen Abubakari Yakubu (Vitesse), Victor Sikora (SC Heerenveen) en Thomas Vermaelen (RKC Waalwijk) wacht nog een gesprek en Rasmus Lindgren, wiens contract afloopt, wacht af of hij een goede aanbieding krijgt. Yannis Anastasiou kreeg eerder te horen bij Ajax te mogen vertrekken.