Gamer pleegt moord na verkoop cyberzwaard

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Chinese man heeft een bevriende online gamer doodgestoken vanwege de verkoop van een gezamenlijk gewonnen virtueel zwaard. Het slachtoffer had het cyberzwaard afgelopen februari geleend van de verdachte om het vervolgens te verkopen. Toen de verdachte hier achter kwam, ging hij volledig door het lint en nam wraak.

De twee mannen speelden het online multiplayer rollenspel 'Legend of Mir3'. Daar hadden ze allebei samengewerkt om het zwaard te winnen. Zhu Caoyuan, het slachtoffer, heeft op eigen houtje besloten om de virtuele 'drakensabel' te verkopen voor 7200 yuan (672 euro). De 41-jarige mede-eigenaar Qui Chengwei probeerde tevergeefs de politie in te schakelen nadat hij op de hoogte was gebracht van de transactie. De politie vertelde hem echter dat het een virtueel bezit betrof en dat hij daarom geen beroep kon doen op de wet.

Qui Chengwei nam hierop 'het recht' in eigen hand en veroordeelde Zhu Caoyuan ter dood. Hij ging naar Zhu Caoyuans woning en stak hem met kracht in zijn linkerborst. Het slachtoffer overleed ter plekke aan de verwondingen. De verdachte is opgepakt en is in afwachting van de uitspraak van de rechter.


Een avatar van de Aziatische MMORPG 'Legend of MIR3'

___
Voor meer gamenieuws kijk je op FOK!Games