Wilders is klaar voor verkiezingen

Icoon politiek binnenland nieuwsHet onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders zegt klaar te zijn voor eventuele nieuwe verkiezingen. "Als het kabinet valt, zijn wij klaar voor verkiezingen", zegt de politicus, verwijzend naar de discussie die woedt onder de achterban van D66. Wilders heeft zijn politieke partij Groep Wilders vandaag laten registreren bij de Kiesraad.

De parlementariër zegt dat inmiddels enkele honderden mensen zich bij zijn partij hebben aangemeld, mede naar aanleiding van de advertentie die hij onlangs plaatste. "Er is voldoende potentieel om met een lijst te komen", stelt Wilders. Na het uitroepen van nieuwe verkiezingen heeft hij veertig dagen de tijd om een kandidatenlijst op te stellen. Namen van potentiële partijgenoten wil hij daarom nog niet prijsgeven. "Het kan ook nog twee jaar duren voordat het zover is, en in dat geval is het nog niet nodig om al namen te noemen", aldus Wilders.

Indien het kabinet dit weekend valt zal de partij van de Limburger deelnemen onder de naam Groep Wilders. Mocht hij langer de tijd hebben dan zal er waarschijnlijk een andere naam worden verzonnen.

Geert Wilders
Geert Wilders is klaar voor nieuwe verkiezingen