Doornbos tevreden, Karthikeyan moeizaam

Wouter (ziggyziggyziggy)
Jordan heeft een goede vrijdag meegemaakt in Maleisië. Robert Doornbos kende nauwelijks problemen en moest bekennen dat hij snelle tijden neerzette. Teamgenoot Narain Karthikeyan had meer moeite met het circuit en gaf aan dat hij moeite had het circuit te leren kennen.

Robert Doornbos heeft vandaag veel rondes gedraaid op het circuit van Sepang. Na de tweede vrije training was de snelste van de Jordanrijders en bekende: "Ik heb een aantal competitieve tijden neergezet. Mijn snelste ronde was niet eens een ideale ronde, omdat ik een BAR moest passeren in de laatste bocht." Het was voor Doornbos de eerste keer dat hij op het Maleisische circuit reed.

Teamgenoot Narain Karthikeyan had het een stuk moeilijker in de hitte van Maleisië. Hoewel hij dit weekend een soort thuisrace rijdt, was hij een seconde langzamer dan Doornbos. Hij verklaart: "Sepang is een moeilijk circuit, het verloopt heel vloeiend en het is stoffig. Voor een rookie is het moeilijk de ideale lijn te vinden. Ik moet echter roeien met de riemen die ik heb en mijn tijden morgen verbeteren."

Tevens is bekend geworden dat Tiago Monteiro's toekomst voorlopig veilig is bij Jordan. Zijn hoofdsponsor heeft vlak voor het raceweekend een grote betaling gedaan aan het team, waardoor de Portugees voor de komende races zeker kan zijn van zijn plekje in de Jordan.