Onverwachte bekentenis in Baarnse moordzaak

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De 60-jarige Paul de R. heeft vandaag opgebiecht dat hij Hans Müller in zijn woning in Baarn heeft gewurgd. Tot dusver heeft De R. niets willen verklaren over de gewelddadige dood van het echtpaar Hans en Ria Müller, die door Peter R. de Vries landelijke bekendheid kreeg.

De R. is vorig jaar veroordeeld tot levenslang. Hierop is hoger beroep aangetekend. Vandaag zou de zaak pro forma behandeld worden door het hof. Door zijn nieuwe verklaring is het hof inhoudelijk op de zaak ingegaan.

De R. zei dat hij 'op een zondag, eind 1999' bij de Müllers was langsgegaan. Hij zag Ria dood op bed liggen en dacht dat Hans haar had vermoord. Hij ontstak in woede en wurgde Hans in de keuken. Beide lichamen van het paar heeft hij vervolgens in een een vuilcontainer gestopt en naar de kinderboerderij vervoerd, waar hij ze had begraven.

Het hof gelooft De R. niet zonder meer. Waarschijnlijk wil De R. onder de levenslange gevangenisstraf uitkomen door maar één moord te bekennen. De exacte doodsoorzaak van Ria Müller kon namelijk niet vastgesteld worden.