Leger blaast scooter op uit angst voor bom

Icoon opmerkelijk nieuws Het Engelse leger heeft donderdag in Ipswich de scooter van een 22-jarige vrouw opgeblazen uit angst dat het om een bom zou gaan. De scooter stond voor het bureau waar nummerplaten worden uitgedeeld. Op de scooter zaten nog geen nummerplaten, waardoor het niet duidelijk was wie de eigenaar was.

Heide Brown kwam met haar spiksplinternieuwe scooter van 999 pond (1.440 euro) net na sluitingstijd bij het bureau aan. Een beveiligingsmedewerker zou haar verteld hebben dat ze de scooter aan het hek vastgeketend kon achterlaten totdat het bureau weer open zou gaan, wat ze ook deed.

Na een tip van een aantal lokale winkeliers kwam de politie in actie. "De brommer was vastgeketend aan het hek om het gebouw heen. Omdat er geen nummerbord op zat, konden we niet vaststellen van wie het voertuig was", aldus een woordvoerder van de politie.

De politie haalde vervolgens het leger erbij. Drie wegen in de omgeving werden afgesloten en alle omringende kantoorgebouwen werden ontruimd, waarna de scooter werd opgeblazen.