Knicks winnen weer eens

De New York Knicks hebben pas voor de derde keer in 2005 gewonnen. De Knicks hadden er wel een verlenging voor nodig. Uit bij de Utah Jazz werd het 102-99.

Stephon Marbury was de held van de avond met 30 punten, waarvan acht in overtime. Met nog zes minuten in de reguliere speeltijd hadden de Knicks nog een riante voorsprong van 13 punten, 88-75. Maar de Knicks gaven hun voorsprong weg door nog maar drie punten te maken in de laatste zes minuten. Maar in de verlenging was Marbury de grote man, hij scoorde acht van de Knicks' elf punten. Bij de Jazz werd Andrei Kirilenko topscrorer met 25 punten.

Carter draagt de Nets naar overwinning
Dankzij 43 punten van Vince Carter, het hoogste uit zijn carrière, hebben de New Jersey Nets met 107-97 gewonnen van de Philadelphia 76ers. Na de reguliere speeltijd was de score nog gelijk, 93-93. Maar in overtime liepen de Nets makkelijk weg van de Sixers.

Carter had een fantastische eerste helft waarin hij 27 punten scoorde. Maar in het derde kwart kwam hij maar tot twee punten, en mede daardoor liepen de Sixers uit naar een 80-73 voorsprong met nog twaalf minuten te spelen. "Ik was erg moe na de eerste helft," gaf Carter toe. Carter pakte ook nog eens 14 rebounds.

Jason Kidd liet zijn 62e triple-double uit zijn carrière noteren met 22 punten, 16 assists en elf rebounds. Topscorer bij de Sixers werd Willie Green met 28 punten. De Sixers moesten Allen Iverson missen wegens koorts.