Drummer Sparks pleegde zelfmoord door luidruchtige buur

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

De drummer van de Sparks, een groep uit de jaren 70 rond de broers Ron en Russell Mael, heeft zichzelf opgehangen nadat zijn buren de muziek voor de zoveelste keer te hard hadden staan. Dit was voor Norman Diamond, iemand met suÔcidale trekjes, de aanleiding om zichzelf op te hangen. Over de te harde muziek bij de buren had hij al vaker geklaagd bij de politie, de woningbouwvereniging en een afgevaardigde. Echter, zonder enig resultaat. Dit blijkt uit een nu pas gepubliceerd onderzoek.

Kort voor zijn dood had hij een baan genomen die hem niet beviel. Op de ochtend van zijn dood, 10 september vorig jaar, belde hij een vriend dat hij de volgende dag niet langs zou komen. Zijn partner Jane Grant trof hem die middag hangende aan op de zolder. Van Diamond was bekend dat hij suÔcidaal was. De ochtend voor zijn dood was de politie nog langsgeweest waarbij ze het touw zagen liggen waarmee hij zich later op die dag ophing.

De Sparks hadden diverse hits in de jaren 70 waaronder de hit "This town ain't big enough for the both of us", een nummer dat nu wel een heel ironische lading heeft gekregen.