Opnieuw Nederlands tsunami-slachtoffer geïdentificeerd

algemeenHet Nederlandse Rampen Identificatie Team (RIT) in Thailand heeft maandag een zestiende Nederlandse slachtoffer van de tsunami-ramp geïdentificeerd. Het blijkt de 63-jarige Rotterdammer André van Doorne, waarvan eerder werd gedacht dat hij nog leefde en mogelijk verward door het rampgebied rondzwierf.

De familie van het slachtoffer putte lange tijd hoop uit een foto van een man in een Thais ziekenhuis die sterk op Van Doorne leek. Het TROS-programma Vermist wist echter te achterhalen dat de man op de foto niet de Rotterdammer was, maar een Duitse toerist. Zoon Stefan bleef desondanks hoop houden, ook omdat getuigen verklaarden zijn vader mogelijk in Bangkok te hebben gezien. Tevergeefs. "Stefan vertelde ons gisteren dat hij bericht had gekregen over de vondst van het lichaam van zijn vader", verklaarde een medewerker van TROS Vermist.

Van Doorne was in Thailand op vakantie met zijn vrouw Marianne, die de ramp overleefde maar daarbij ernstig gewond raakte. Ze verbleven in het zwaar getroffen Khao Lak. In het rampgebied worden nog ongeveer 24 Nederlanders vermist. Daarnaast zijn er vijf personen die mogelijk in het gebied waren ten tijde van de vernietigende vloedgolf op Tweede Kerstdag.