Kind (4) neemt auto naar de videotheek

Icoon opmerkelijk nieuws Een 4-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Michigan vond de plaatselijke videotheek kennelijk te ver lopen. Hij reed er daarom vrijdag midden in de nacht met de auto van zijn moeder naartoe. Pas bij het inparkeren beschadigde de kleuter een aantal andere voertuigen.

Omdat de jongen te klein was om bij het gaspedaal te kunnen kwam de auto nauwelijks vooruit. Hij wist de videotheek 400 meter verderop echter wel te halen. Op de weg terug werd het slingerende voertuig door een politieagent opgemerkt.

De agent volgde de auto, die geen bestuurder leek te hebben, tot aan de woning van de jongen. Bij het inparkeren daar raakte de auto twee geparkeerde voertuigen, om vervolgens achteruit tegen de politieauto aan te rijden. Pas toen ontdekte de verbaasde agent wie het voertuig bestuurde. De moeder van het kind verklaarde later hem te hebben leren autorijden terwijl hij op haar schoot zat.

Zowel de moeder als het kind zullen niet aangeklaagd worden voor het incident. "Hij is vier jaar oud. Zijn moeder wist niet eens dat hij wakker was", aldus politiechef Doug Heugel tegen een krant.


De schade aan de auto viel nog mee