Mental coach Oranje al weer weg

Mental coach Erik Reep houdt het na slechts een half jaar bij het Nederlands Elftal al weer voor gezien. Reep vindt dat hij niet optimaal kan werken aan teambuilding, omdat hij te kort samen is met de spelers en omdat het aantal wisselingen te groot is. Bondscoach Marco van Basten riep sinds zijn aantreden bijna veertig spelers op.

"Mental coaching moet beginnen aan de basis en dat zijn de clubs", stelt de mental coach. Hij zou zijn ontslag mondeling hebben ingediend bij Van Basten. Volgens een uitgelekt persbericht van Reep gingen er aan zijn vertrek 'enkele evaluatiegesprekken over zijn ervaringen en inventarisaties van het afgelopen half jaar' vooraf. Hij geeft aan 'noch professioneel, noch optimaal te kunnen werken aan de teambuilding onder de bestaande omstandigheden.'

In een eerder interview met Elsevier roemde Reep trainer Van Basten, die de begeleider aanstelde. "Het is fantastisch dat Oranje zo'n bondscoach heeft", stelde hij destijds. De mental coach zou onder andere acupunctuur, tai-chi, kabbala en hypnotherapie tot zijn specialiteiten hebben. Ook begeleidde Reep groepsgesprekken van de internationals.

-
Meer sportnieuws vind je op de FOK!Sport!