'Mannen denken sneller dan vrouwen'

Nikao had ons via de nieuws-submit te melden:

opmerkelijk Canadese onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat de hersenen van mannen sneller werken dan die van een vrouw. Dit heeft tot gevolg dat het intelligentiepeil van mannen wat hoger uitkomt. Het feit dat meisjes betere studieresultaten boeken dan jongens en dat vrouwen een talent hebben voor het doen van twee dingen tegelijk heeft niets met de capaciteit van de hersenen te maken verklaarden zij.

De onderzoekers onderwierpen 186 mannelijke en 201 vrouwelijke studenten aan verschillende mentale tests. Ze maten daarbij hoe lang het duurde voor de hersenimpulsen om een bepaalde afstand af te leggen. Het bleek uiteindelijk dat de impulsen bij mannen sneller door de hersenen raasden dan bij vrouwen. De mannelijke hersencellen stuurden de impulsen vier procent sneller door dan de vrouwen. “Een verrassend groot verschil tussen de geslachten,” aldus de onderzoekers.

Zeker is dat dit onderzoek in wetenschappelijke kringen voor de opschudding zal zorgen. De onderzoekers realiseerden dat hun conclusies controversieel zijn en willen voorlopig geen commentaar geven.