Boze buurman is carnavalsfeest zat

Buurman Tom van den Belt van café Murphy’s in Deventer is gisternacht zo kwaad geworden over het uit zijn slaap houden door carnavalsfeesten, dat hij de kroeg onder water heeft gezet. Van den Belt boorde daartoe een gat in de muur en propte daar een tuinslang in die hij aanzette. Vervolgens schroefde hij, toen carnavalsvereniging De Deurzakkers al was verdwenen, de deuren van de kroeg dicht met centimeters lange schroeven.

Van den Belt heeft gezegd dat als er weer een luidruchtig feest plaatsvindt, hij een stinkbom door het gat in de muur naar binnen zal gooien.

Bedrijfsleider Rianne Jansen van Murphy’s is hevig ontdaan door de acties van de boze buurman. ''Hij schroeft gewoon de nooduitgangen dicht. Hij speelt met levens.'' Van den Belt zegt dat hij de brandweer heeft ingelicht over het dichtschroeven van de nooddeuren. Een woordvoerder van de brandweer bevestigt dat. Het café beschikt overigens over alle noodzakelijke vergunningen en ontheffingen.

Saillant detail is dat de burgemeester van Deventer James van Lidth de Jeude, gisteren ook op het carnavalsfeest in Murphy’s aanwezig was. Van de carnavalsvereniging zijn bovendien veel ambtenaren lid.

De gemeente Deventer heeft inmiddels milieuambtenaren opgedragen onmiddellijk in de zaak te duiken. Ze moeten onderzoeken hoe erg de geluidsoverlast is.