FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 januari 2005

Adriaanse schakelt makelaar in

De huidig trainer van AZ, Co Adriaanse, heeft een agent ingeschakeld om een goede club voor hem te regelen. Anders deed Adriaanse dat zelf, dit keer zoekt hij het echter verder van huis.

Adriaanse weet dat zijn naam nog niet zeer bekend is in Europa. Netwerken is daarbij geen kwaliteit van de trainer van het soepel draaiende AZ. Met PEC Zwolle, FC Den Haag, Ajax (Jeugd), Willem II, Ajax en natuurlijk AZ, is zijn CV daarnaast zeer Nederlands. "Dit mannetje kan me misschien helpen", aldus Adriaanse in AD Sportwereld. "Nog geen club heeft ook maar enige interesse getoond. Niet zo gek, want wie kent buiten Nederland Co Adriaanse?"

Adriaanse zou het komend seizoen graag in de Bundesliga aan de slag gaan. Maar hij sluit ook niet uit dat hij voor het komende seizoen geen geschikte club vindt. "Het liefst sta ik ook volgend seizoen op het veld. Zo niet, dan sla ik gewoon een jaartje over. Dat is meer topcoaches overkomen."

'Feyenoord trekt Neretljak aan'

Feyenoord lijkt een nieuwe aankoop in petto te hebben. Het Kroatische Sportnet meldt dat Feyenoord verdediger Mato Neretljak (25) van Hajduk Split zal overnemen.

Volgens de bron zal Neretljak nog deze week een driejarig contract signeren. De aankoop van de Kroatische verdediger, die zowel centraal als links in de verdediging uit de voeten kan en fysiek sterk is, kost de Rotterdammers ongeveer 250.000 euro. Neretljak heeft een aflopend contract met Hajduk.

Neretljak heeft zes interlands gespeeld voor het nationale elftal van Kroatië. Naast drie jaar Hajduk Split, speelde hij tevens twee jaar voor NK Osijek. Feyenoord zou daarmee zijn eerste avontuur over de grens zijn.

ESPN voor 15 jaar bij Electronic Arts

Electronic Arts mag zich voor vijftien jaar lang de eigenaar noemen van de exclusieve ESPN-rechten. Hiermee delen ze een enorme klap uit aan de sportrivaal SEGA, die met hun ESPN sportgame-serie furore maakt.

Met de deal heeft Electronic Arts de exclusieve rechten op gedrukte media en online content van ESPN. De deal heeft invloed op alle spelplatformen en zal in 2006 ingaan.

De grootste invloed zal het hebben op directe concurrenten Take Two en SEGA, die voorheen ESPN-gelicenseerde spellen samen uitbrachten.

Het commentaar van Electronic Arts:

"[...]
"This relationship was created to benefit consumers who are passionate about sports games," said EA CEO Larry Probst. "EA SPORTS recreates the real life experience fans enjoy while watching or playing their favorite sport; while ESPN programming captures the look, sound and excitement of the sports they follow. Together, we believe we can significantly grow the interactive sports category."
[...]"


Regisseur Eddy Terstall wil politicus worden

Icoon politiek binnenland nieuwsFilmregisseur Eddy Terstall wil politicus worden. De 41-jarige Terstall, bekend van onder meer 'Hufters en Hofdames' en de nieuwste Nederlandse Oscarinzending 'Simon', wil bij de volgende parlementsverkiezingen op de lijst van de PvdA staan. Mocht dat niet lukken dan begint Terstall 'een eenmansfractie'.

"Ik hoop dat de partij flexibel van geest genoeg is om een raddraaier als ik in hun gelederen op te nemen", zegt de regisseur over de partij die hij wil vertegenwoordigen. Terstall voerde drie jaar geleden al vrijblijvende, oriënterende gesprekken met de PvdA. "Ik geloof er in dat je de wereld een stukje beter moet achterlaten dan dat je hem hebt aangetroffen. Ik denk dat ik mijn visie op de maatschappij ook op een andere manier kan uitdragen dan via mijn films."

De Amsterdammer Eddy Terstall is momenteel nog bezig met twee nieuwe films. Samen met de onlangs uitgekomen 'Simon' moeten 'Sextet' en 'Vox Populi' een drieluik gaan vormen. Terstall wil zijn films binnen een jaar afhebben. Hij denkt dat hij als politicus een prima oor voor de stem van het volk heeft. Terstall: "Ik leef al veertig jaar in de echte wereld en kan prima het geluid van de straat van politiek populisme onderscheiden. In andere delen van de wereld is het zeer gebruikelijk voor geëngageerde kunstenaars om de politiek in te gaan."

Eddy Terstall
Eddy Terstall wil via de Tweede Kamer de wereld verbeteren

Grote spanningen na zinloos geweld R'dam

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Rotterdam zijn de spanningen na het overlijden van een 38-jarige man door zinloos geweld flink opgelopen. Terwijl de man lag te vechten voor zijn leven, had de politie grote moeite een groep jongeren in bedwang te houden. Dit, omdat de opgeschoten groep de ambulancemedewerkers verhinderde hun werk te doen.

Vooral de houding van een groep uitgaansjongeren, voornamelijk van Marokkaanse komaf, zette kwaad bloed bij omstanders en buurtbewoners. Een omstander meldt dat Marokkaanse lieden naar de toen nog creperende man "ga maar dood, ga maar dood" riepen. De politie heeft dit niet bevestigd.

Een getuige zegt 'kotsmisselijk' van het gebeuren te zijn geworden. "Dit was te walgelijk voor woorden. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee, zeker nu ik weet dat die man een paar uur later is gestorven", aldus een hevig geëmotioneerde omstander.

Een andere omstander meldt dat er een twintig- dertigtal hangjongeren om de man heen gingen staan, waardoor hulp van buitenaf de man niet kon bereiken. "Ik wilde zelf nog met die gasten op de vuist om te zorgen dat ze weggingen, maar we waren maar met een paar, dus dan doe je niks. Ook de politie kon in eerste instantie helemaal niets doen, pas later kwamen er meer agenten. Toen was de rust voorbij."

Slachtoffer nam bij ruzie op voor een ander
De ruzie tussen de man uit Ridderkerk, die samen met een vriend was wezen stappen, en de twee daders was ontstaan in de broodjeszaak Sandwichhouse. Op het moment van de woordenwisseling zat de zaak vol.

"Die man die nu dood is, wilde het opnemen voor een ander, met wie die twee daders woorden hadden", zo vertelt een medewerkster van de broodjeszaak. "Op een gegeven moment gingen die man en zijn vriend weg en leek de boel gesust. Later bleek, dat ze op straat waren verder gegaan."

Frits Bom wint Loden leeuw met Becamspotje

bom Frits Bom heeft met zijn Becam-spotje de meest irritante reclame aan het Nederlandse volk voorgeschoteld en wint derhalve de Loden Leeuw. Deze negatieve prijs (de beste commercial krijgt de Gouden Loekie) is geen verrassing. Veel stemmers meenden dat Bom hiermee iets heeft gemaakt dat niet is goed te praten. "Hij prijst nu aan wat hij eerst verfoeide" "Onbegrijpelijk" en "Van zijn voetstuk gevallen" waren veel gehoorde reacties. De schimmelnagelsreclame werd tweede, Jamba met ringtones was een goede derde.

Ook de Loden Persoonlijkheidsprijs werd uitgereikt aan die mensen die snel van het scherm afmoeten, althans volgens de stemmers. Deze 'eer' viel ten deel aan De Tokkies, die in 2004 niet van het scherm te branden waren. Frits Bom en Giel Beelen werden respectievelijk tweede en derde. In totaal brachten 55.000 mensen hun stem uit.

Splinter Cell Chaos Theory Beta binnenkort

Op de pagina van Splinter Cell is te lezen dat er binnenkort een Beta test wordt gehouden voor de multiplayer versus mode in Splinter Cell: Chaos Theory. De beta zal twee maps bevatten, namelijk Museum (een vernieuwde map uit Pandora Tomorrow) en Club House (een compleet nieuwe map).

De beta wordt gelaunched in samenwerking met GameSpy en zal eerst voor GameSpy premium members worden opengesteld. Voor meer informatie over de beta klik hier.

Overvaller doodgereden door slachtoffer

Marco, SatijnenTijgertje, bascom, Ikbenjoes, MeAndMyself, Michiel en AllesIsZinloos hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een overval op een automobiliste op de hoek van de 3e Oosterparkstraat en Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost is een van de twee daders vanavond om het leven gekomen. Het gaat om een 19-jarige jongen.

Het slachtoffer van de overval, een 43-jarige vrouw, werd in haar auto overvallen. Twee jongens op een brommer openden het portier en beroofden haar van haar tas. Na het voorval ging de vrouw de achtervolging in en reed op de overvallers in. Hierbij kwam de jongen om het leven. De vrouw is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De omgeving is voor onderzoek afgezet, het ANP wist te melden dat het in de buurt momenteel erg onrustig is.

Overname DICE door EA nog lang niet zeker

Al enige tijd is EA bezig met het overnemen van de Zweedse ontwikkelaar Digital Illusions CE, beter bekend als DICE. De aandeelhouders van deze ontwikkelaar van de Battlefield (1942/Vietnam/2) serie geven zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen. De gameskolos ziet daarom af van de voorwaarde een meerderheid van het bedrijf te bezitten en zal alle aangeboden aandelen overnemen of zij nou een meerderheidsaandeel vertegenwoordigen of niet.

Toch is een toekomst voor DICE als onderdeel van Electronic Arts verre van ondenkbaar: de uitgever heeft namelijk wel het recht gereserveerd extra aandelen aan te schaffen van DICE op de markt wat naar alle waarschijnlijkheid in zal houden dat EA alsnog een meerderheidsaandeel zal verwerven.

Het aanbod aan de aandeelhouders om hun aandelen te verkopen aan EA loopt nog tot 20 januari 2005.


Een screenshot van de opvolger van Battlefield 1942 en Battlefield Vietnam: Battlefield 2 welke op dit moment in ontwikkeling is bij DICE

Trailer van PSP puzzlegame Mercury

Puzzelspellen zijn erg populair op handhelds en voor de PSP komt het spel Mercury. De trailer is hier te downloaden en is ongeveer 37MB groot.

Het filmpje laat het spel zien, waarin je met een balletje met kwik het einde van het level moet bereiken. Het balletje kan zich net zoals echt kwik zich opsplitsen in meerdere stukken, zodat het spel een hogere moeilijkheidsgraad krijgt.

Om de trailer te kunnen downloaden is een Bittorrent client nodig en hieronder vind je een klein lijstje met clients:
BitTornado
Azureus

Doodgestoken vrouw gevonden in Breda

cyble had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn een huis aan de Wilgenbroek in Breda is vanavond het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Ze blijkt met messteken om het leven te zijn gebracht. Een 20-jarige man uit dezelfde stad is aangehouden.

De vrouw werd door de politie gevonden na een tip. In het huis wonen waarchijnlijk de vrouw samen met haar man en drie kinderen. Wat de relatie tussen de vrouw en de aangehouden man is, is niet bekendgemaakt. De recherche is bezig met een sporenonderzoek in en rond het huis.

Expeditie Robinson naar De Mol

macromarkt.nl, BaRdmann, Rowdie en CrazyDutchPunk hadden ons via de submit te melden:

Icoon Media nieuwsHet survivalprogramma Expeditie Robinson zal vanaf het volgend televisieseizoen bij de nieuwe zender van mediamagnaat John de Mol te zien zijn. Het programma was te zien bij NET5. Talpa, het bedrijf van John de Mol, heeft bij de Britse eigenaar Castaway de uitzendrechten voor Nederland en België. Eerder was al bekend dat presentator Ernst-Paul Hasselbach de stap naar het bedrijf van De Mol had gemaakt.

Na het verwerven van de televisierechten van het eredivisievoetbal is met Expeditie Robinson het eerste uit te zenden programma bekendgemaakt. Naar een partner in Vlaanderen wordt nog gezocht. Talpa wil vanaf september de nieuwe serie gaan uitzenden. De 13-delige reeks zal hoogstwaarschijnlijk worden opgenomen op de eilandengroep Palau in de Stille Oceaan. "Er keken afgelopen seizoen gemiddeld anderhalf miljoen mensen naar 'Robinson' en dat was meer dan in het seizoen ervoor. Dat komt omdat het zo'n geweldige formule is die nog tal van mogelijkheden biedt", zei John de Mol maandag. Zijn tv-zender, waarvan de naam nog niet bekend is, begint in augustus met uitzenden op het kanaal van kinderzender Nickelodeon.

Werkzaamheden webserver Aphrodite

In verband met de aanhoudende traagte vinden er af en toe werkzaamheden plaats zonder dat we deze netjes vantevoren aankondigen. Zoals vanavond.

We hebben net wat tijd gestoken in de setup van de server. Zo is de swappartitie gecontroleerd en een nieuwe swapfile aangemaakt. We vermoeden echter dat dit ons niet veel zal helpen, dus ga maar weer lekker verder met wat je aan het doen was.

Sims 2: Studentenleven

De naam zegt het al, Sims Studentenleven gaat over studenten en speelt zich af op een universiteit, de campus van een universiteit om precies te zijn. De campus bevindt zich in een nieuwe universiteitsbuurt. Er zijn drie standaard universiteitsbuurten waar je uit kan kiezen of je kan je eigen universiteitsbuurt maken. In deze buurt kan je een studentenkamer of een eigen woning betrekken en dan kan het studentenleven beginnen!

Sony verliest rechtszaak Dual Shock-patenten

De karakteristieke en succesvole Dual Shock-controllers hebben Sony de afgelopen jaren behoorlijk wat hoofdbrekens gegeven. Eerder deze week heeft het gerechtshof het bedrijf Immersion gelijk gegeven in een zaak die was aangespannen wegens het onrechtmatig gebruiken van patenten van het bedrijf. Het ging hier om patenten op de rumble-technologie die door Immersion zijn uitgevonden en door Sony zijn toegepast in de Dual Shock controllers.

Als gevolg van de uitspraak van het hof moet Sony 82 miljoen dollar betalen aan Immersion. Ook zal Sony 1,37 procent toelage moeten betalen op basis van alle verkochte PS2-consoles, DS2-controllers en een aantal games die de Immersion-technologie ondersteunen. Omdat de Xbox-controllers dezelfde technologie gebruiken heeft Microsoft eerder ook al te maken gehad met Immersion. Microsoft is echter slim geweest en is buiten de rechtbank om tot een schikking gekomen.

Man aangehouden: 412 autoinbraken opgelost

Icoon Binnenlands nieuwsDoor de aanhouding van twee mannen zijn volgens de politie Brabant-Noord zeker 412 autoinbraken opgelost. Deze vonden vanaf augustus 2002 plaats en werden door een van de gearresteerden gepleegd. De andere man trad op als heler.

De twee mannen, respectievelijk 38 en 42 jaar, zijn afkomstig uit Arnhem. Ze werden na grootschalig onderzoek, gestart door de politie van het district Aa en Dommel, afgelopen november opgepakt. Uit het onderzoek bleek dat de 38-jarige man verantwoordelijk was voor het grote aantal autoinbraken. Hij stal met name laptops en werden voor een deel afgezet bij de 42-jarige man.

De man huurde steeds een auto om naar grote parkeerplaatsen te gaan. "Getuigen hebben de verdachte meerdere malen gezien en telkens huurde hij de auto onder dezelfde naam. Toen we de mannen oppakten, dachten we in eerste instantie dat het ging om enkele tientallen inbraken", aldus politiewoordvoerder Ivo Oosterbaan. Later bleek pas dat de verdachte ook actief was in onder andere Gelderland, Brabant en Utrecht. De totale buit was volgens de politie vele honderdduizenden euro's.

Ellen ten Damme gaat Duitsland 'platneuken'

Ellen ten Damme ziet het wel zitten om Duitsland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival en neemt daarom deel aan de Duitse voorrondes. Dat maakte haar management maandagmiddag bekend. 's Ochtends zei ze in het programma van Giel Beelen nog dat ze er weinig voor voelde.

Ten Damme gaat het lied 'Plattgefickt' zingen, dat werd geschreven door Udo Lindenberg, een bekende zanger in Duitsland. De titel wordt echter veranderd. 'Het nummer gaat over een man die niet naar Irak kan, omdat ik hem heb platgeneukt. Maar de titel hebben we van de organisatie moeten veranderen in 'Plattgelickt'', aldus de zangeres.

Tom Jaspers van het management ziet het al helemaal zitten. 'Ellen wordt als beginnend artiest onder Udo's hoede genomen en dat kan goed zijn voor haar carrière in Duitsland.'

 ten Damme

Tha Bom

Er is een spel waar een gravitybom word gebruikt, Laat ik dit spel nou helemaal niet kennen, maar zo`n bom geeft toch wel een grappig effect (klik ook eens op next movie op deze site, je komt dan nog meer leuke dingen tegen.)
Ik heb ook nog een lekker blondje gevonden
Via de B.V.D kreeg ik een zwaar irritant spel toegestuurd. Aangezien ik er eenbeetje scheel van begon te kijken ben ik er maar mee opgehouden , misschien vinden jullie dit pokkespel wel leuk.
Have fun.

FOK!radio: Ilse Media over de interesse in FOK!

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor hetvolgende: Ilse Media nam afgelopen week CU2.nl over. Eerder lijfden ze ook al Web-log.nl in. Het bedrijf wil graag jongeren bereiken, en doet dat door deze sites over te nemen. En wat bleek nu: ook FOK! zou in de picture staan, zo bleek afgelopen vrijdag. Wat is er dan allemaal gebeurd? En zou FOK! wel ooit verkocht worden? Het antwoord hoor je vanavond vanaf 20:00 uur in FOK!radio. Toon Branbergen van Ilse Media is namelijk bij ons in de uitzending net zoals Angelic1, onze eigen PR-vrouw van FOK! Van hen hoor je of er een prijskaartje aan FOK! hangt en hoeveel dat dan wel niet is. En natuurlijk meer over de interesse van Ilse in FOK!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo bellen we een willekeurige FOK!ker in de 'FoonFOK!' Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Het is ook weer tijd voor een spelletje. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio en zing mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Strelen is gezond voor vrouwen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Onderzoek van de Amerikaanse universiteit van Noord-Carolina heeft uitgewezen dat strelen gezond is. Opvallend is echter dat alleen vrouwen er medisch baat bij hebben als ze gestreeld worden. Mannen vinden de aanraking wel prettig, maar daar blijft het lichamelijk bij.

Een zachte aanraking blijkt de bloeddruk van vrouwen merkbaar te verlagen. De reden hiervoor is dat de hersenen een hartslagvertragende en bloeddrukverlagende stof, oxytocine, vrijmaken wanneer een vrouw op de nek of schouders wordt gestreeld. Dit gaat alleen op als er wordt gestreeld zonder seksuele bijbedoelingen, anders gaan de hartslag en bloeddruk juist omhoog.

Dat mannen geen medische voordelen hebben als ze gestreeld worden komt mogelijk doordat het mannelijke hormoon testosteron de werking van oxytocine verzwakt.

Oud skelet gevonden in de duinen

In de duinen bij Den Helder is gisteren een oud skelet gevonden. De vondst werd gedaan door vijf jongens die aan de Duinweg aan het spelen waren. Toen één van de jongens van een duin afsprong, zag hij een paar botten uit het zand steken. De knullen vonden daarna ook nog een schedel. Zij waarschuwden de politie, die het skelet blootlegde.

Aangezien de botten deels zijn vergaan, gaat het vermoedelijk om een oud skelet. Hoe oud het geraamte echter precies is, is nog niet duidelijk. "Maar langs de hele kust is bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog veel gevochten, dus wie weet kwam het daardoor hier te liggen", aldus een politiewoordvoerder. De botten zijn overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

Negende Nederlandse tsunami-dode geteld

Het officiële Nederlandse dodental na de Aziatische tsunami staat inmiddels op negen. Een gewonde Nederlandse vrouw die in Thailand verbleef, stierf in het vliegtuig op weg naar huis.

Nog zo'n dertig Nederlanders worden vermist. Daarnaast zijn nog twintig landgenoten niet traceerbaar. Zij waren ten tijde van de vloedgolf mogelijk in het rampgebied en sindsdien is niets meer van hen vernomen.

Afghaans gezin blokkeert N366 uit onvrede

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De N366 in Ter Apel is maandagmiddag even geblokkeerd geweest door een Afghaans gezin. Het gezin ging op de weg zitten uit protest tegen het feit dat ze zelf voor onderdak moeten zorgen. De politie heeft het gezin aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten.

Het gezin, bestaande uit een 31-jarige man, een 22-jarige vrouw en hun twee jonge kinderen, verblijft legaal in Nederland. Omdat ze met een herhaalde procedure zijn begonnen om in Nederland te blijven, is het de regel dat ze zelf voor onderdak moeten zorgen. "Daar waren zij het niet mee eens en daarom zijn zij op de weg gaan zitten", aldus politiewoordvoerder Sjabbo Smedes.

Filipijnen slaan overtreders met natte doek

Scootmobiel, Athlon_2o0o, McGyver, eelcozzzz, FSF-Moses en 3005 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Filipijnse verkeersovertreders moeten voortaan extra opletten dat ze niet gesnapt worden. Voortaan riskeren ze bij een overtreding namelijk een klap met een natte handdoek. De straf komt nog eens naast de gebruikelijke boete, cel- of werkstraf of het zingen van het volkslied in het openbaar.

De autoriteiten gaan twintig extra wagens door de straten van de hoofdstad Manilla sturen. De verkeersambtenaren die daarin zitten kunnen met een stok met daaraan een natte handdoek klappen uitdelen aan overtreders. "We hebben alles geprobeerd, maar niks werkt", aldus het hoofd van de verkeersdienst maandag.

In Manilla wonen twaalf miljoen mensen. Hoewel lang niet iedereen het met het plan eens is, is de stap volgens een plaatselijke hoogleraar sociologie wel begrijpelijk. "We hebben geen respect voor de overheid, en de overheid heeft geen gezag."

Franse kok werkt 17 jaar zonder salaris of vakantie

B4CO, Icekool, eelcozzzz en FSF-Moses hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Franse kok heeft 17 jaar lang moeten werken zonder salaris, en zonder dat hij ooit op vakantie mocht. Maandag won de kok een rechtszaak tegen zijn oude werkgever, wat hem recht geeft op een schadevergoeding van zo'n 71.000 euro. Over de eerste 12 jaar kon de kok geen geld meer krijgen vanwege de verjaringstermijn in de Franse wet.

Philippe Pitiot, de kok in kwestie, begon in 1987 met koken voor een hotel in Lalouvesc in Zuid-Frankrijk. De eerste vijf maanden kreeg hij gewoon betaald, maar daarna kreeg zijn werkgever financiële problemen. Zijn salaris werd daardoor 'uitgesteld', waar de kok in eerste instantie geen moeite mee had. Hij kreeg namelijk wel voedsel, kleding en onderdak van het hotel.

Kennelijk beviel het zijn werkgever wel om niet te hoeven betalen, want in de daaropvolgende jaren kreeg Pitiot geen cent. Toen het hotel in 2004 werd verkocht aan een nieuwe eigenaar, adviseerde die hem naar de rechter te stappen.

Adolf Hitler vergaste nicht om geestesziekte

Adolf Hitler heeft in 1940 zijn eigen 49-jarige nicht laten vermoorden. Zij was geestesziek en werd in het kader van Hitlers euthanasieprogramma om het leven gebracht.

Dit blijkt uit onlangs gevonden documenten die zijn onderzocht door Duitse en Oostenrijkse wetenschappers. Het Instituut voor Forensische Geneeskunde in München en het Obersalzberg Instituut in het Berchtesgaden ontdekten dat Oloisia V. in de psychiatrische inrichting te Wenen zat. In opdracht van haar neef werd ze overgebracht naar Kasteel Hartheim bij Linz, waar zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapten werden vergast. Oloisia onderging dit lot op 6 december 1940.

 Kasteel Hartheim
Het kasteel waar Hitler gehandicapten vergaste.

7,3 miljoen snelheidsboetes in 2004

klootmongool en Paladijn hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In 2004 heeft de politie 7,3 miljoen bekeuringen voor te hard rijden uitgeschreven. Dat is 5 procent minder dan de 7,7 miljoen boetes die in 2003 werden uitgeschreven. Toch werden er in totaal meer voertuigen gecontroleerd. Dat is maandag bekendgemaakt door het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie.

Van de snelheidsovertreders kreeg 53 procent zijn bekeuring voor te hard rijden binnen de bebouwde kom. 22 procent van de boetes ging naar mensen die te hard reden op provinciale wegen. De reden dat er vorig jaar meer auto's zijn gecontroleerd dan in 2003 komt onder andere door een verhoogd aantal controles op onveilige wegen en de invoering van trajectcontroles.

12.000 mensen vluchten na tsunami-grap

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Een grap van drie jongeren heeft maandagnacht voor grote paniek in de Zuid-Chileense stad Concepcion gezorgd. Rond 02.00 uur renden de jongeren over het strand en schreeuwden dat er een enorme vloedgolf richting de kust kwam rollen. In werkelijkheid was er echter niets aan de hand.

Het nieuws ging als een lopend vuurtje rond en in mum van tijd verlieten twaalfduizend mensen hun huizen en vluchtten de bergen in.

In de ontstane paniek gebeurden er minstens vier verkeersongelukken. Ook werden mensen in shocktoestand in het ziekenhuis opgenomen. Pas uren later verlieten de gevluchte mensen de bergen weer en keerden terug naar huis. Regionaal gouverneur Rodrigo Diaz uit Chili vindt de nepmelding een slechte grap.

Mogelijk tweede aanklacht Mohammed B.

Er zal mogelijk een tweede proces dienen tegen Mohammed B., de man die nu vastzit wegens de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh, poging tot moord op een politieagent en belemmering van VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

Peter Plasman, de advocaat van B., heeft van het Openbaar Ministerie een kennisgeving van verdere vervolging gekregen. De nieuwe zaken behelzen het medeberamen van (moord)aanslagen op de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, het Tweede Kamerlid Geert Wilders en PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb van Amsterdam.

Volgende week wordt in 'de bunker' in Amsterdam-Osdorp de eerste (proforma)zitting in de zaak Van Gogh gehouden. B. zal daarbij overigens niet aanwezig zijn.

Vrouw van 66 krijgt kind

Ik las op een site dat een vrouw van 66 een kind heeft gebaard.
Je zult wel denken, wat de neuk is dit nu weer, maar het is echt zo. op deze site is alles te lezen.

En wil je weten of je zwanger bent kan je naar de docter toe, maar ik ken ook wel een leuke manier om dit te controleren

p.s.
Ja ik ben een nieuwe logger genaamd McMan, jullie zullen af en toe een logje van mij zien.
Ik houd van onsmakelijke logs die niet vies genoeg kunnen zijn, maar daar tegenover zal ik regelmatig iets posten over het vrouwelijk schoon om alles goed te maken.

Filmpje via hersenscheet.com

Licht NSFW

Opdatum: link geupdate, lekker begin van mijn fok carriëre

Keroppi moet weer hospiteren.

Keroppi moet weer hospiteren.

Omdat mijn huidige, anti-kraak, woning binnen afzienbare tijd toch echt tegen de vlakte gaat, moet ik er aan geloven. Ik moet weer gaan hospiteren. Dat is niet alleen een tijdrovend klusje, over het algemeen is het gewoon naar om te doen.

Het begint met het afzoeken van allerlei sites op zoek naar studentenkamers. En denk maar niet dat het wel meevalt met de woningnood in Utrecht, het is namelijk echt een bijzonder krappe markt. Volgens het principe van 'vraag en aanbod' betekent dat, dat wanneer jij een paar vierkante meter in Utrecht bezit die je kan verhuren, je goud geld in handen hebt. Want ik heb ze zien staan hoor, kamers van nog geen zeven vierkante meter voor 300 euro huur...
En na twee jaar op jezelf wonen heb je een dusdanige hoeveelheid troep bij elkaar verzameld dat je die echt niet meer in een kamer formaatje kippenhok kwijt kan. Onderhuur vind ik ook geen optie meer (anders blijf je bezig met verhuizen).
Al deze eisen reduceren het aantal in mijn ogen geschikte kamers dus tot bijna niks, maar ze zijn wel het begin van het verdere 'kamer-zoek-traject'.

Dus naar die paar kamers die in mijn ogen door de beugel kunnen, stuur ik een mailtje. En daar begint het al, je moet in enkele alinea's men ervan zien te overtuigen dat JIJ hun nieuwste huisgenootje moet worden. Maar het is een beetje vervelend dat je geen idee hebt wat voor mensen het betreffende mailtje gaan lezen. Want als je een huis hebt waar over het algemeen wat rustigere mensen zitten, dan ga je niet uitgebreid zitten uitwijden of je feest-beest activiteiten, maar van de andere kant: misschien is het wel een studentenhuis waar men zwaar telt aan gezelligheid, je weet het gewoonweg niet!
Volgende 'problemen', je muzieksmaak wel/niet vertellen? Alleen zeggen dat je sportief bent of ook vermelden dat je op roeien zit (een sport waar soms nog wel de nodige vooroordelen aan kleven...)? En de toon van de brief, erg serieus of met een kwinkslag?

Gezien het aantal vraagtekens in het bovenstaande stukje mag wel duidelijk zijn dat het allemaal geen makkelijke kwestie is in een situatie waar je moet concurreren met nog duizenden kamerzoekenden. Maar zelfs als je dan eindelijk mag komen hospiteren, dan ben je er nog niet.

Hospiteren gebeurt in vele vormen. Sommige nodigen een x aantal mensen (kan van vijf tot vijfentwintig variëren) uit en kijken wie daar een beetje leuk tussenuit springt. Waardoor iedereen dus zijn/haar beste beentje voorzet en je een twintig minuten lang durende sessie "kijk mij eens leuk en sociaal zijn" krijgt.
In anderen gevallen heb je het recht tot een persoonlijk gesprekje, maar dit kan ook nog in de nodige variaties. Zo heb ik wel eens 40 minuten lang met de huidige bewoners over van alles en nog wat gekletst, maar ik ben ook wel eens aan een grote tafel (in een soort van krijgsraad opstelling) geplant met de mededeling: 'Zo, stel je maar eens voor'. Niet echt een situatie om je op je gemak te voelen.
En meestal weet je het (onbewust) wel hoor, of het een succes is of niet. Het is me meer dan eens voorgekomen dat ik de deur achter me dichttrok en dacht 'Dit gaat 'm niet worden'. Van de ene kant natuurlijk niet leuk, want iedereen die aanwezig was wilde die kamer wel hebben, maar je moet ook in het huis passen, en als het op de hospiteeravond al niet klikte zou dat weinig goeds voor de rest van de tijd beloven.
Toch kan je gevoel er ook eens flink naast zitten, zoals die keer dat ik euforisch richting huis vertrok na de zoveelste hospiteersessie. De kamer was leuk, de locatie goed en ik had me een half uur lang erg goed vermaakt met de aanwezige huisgenoten. In mijn beleving zat er best een goede kans voor mij in. Des te groter was dan ook de teleurstelling toen ik werd gebeld met de mededeling: "Sorry maar helaas."

Maar goed, we gaan dapper door, en ik hoop toch snel om op korte termijn een nieuw paleisje te vinden.

Offline, brak of dood?

Dat schoolboeken wel degelijk humor kunnen bevatten, bewees het boek waar mijn zus zich onlangs doorheen werkte. Het was 1 uur 's nachts, maar dat mocht de pret kennelijk niet drukken. En nu kan ik me inderdaad nog herinneren dat ik iemand hard hoorde lachen, maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om op zo'n onchristelijk tijdstip mijn nest uit te rollen. De volgende dag dus maar eens informeren waar die lachstuipen vandaan kwamen.

'Oeps!' Grote grijns op het gezicht van mijn zus. Tentamens leren bleken toch leuker dan gedacht. Binnen een paar tellen stond ze naast me met een dik wit boek. Groot was mijn verbazing toen dit een boek voor het vak communicatie betrof. Ik kan me niet heugen dat ik daar tijdens mijn schooljaren ooit om gelachen heb. Ja, om de docent, dat wel. Maar qua leerstof...? Niet echt.
Afijn, synoniemen waren dus de oorzaak. Kennelijk ben ik jaren te vroeg van school gegaan wat tegenwoordig mag je de lesstof op een jolige, grappige en vooral humoristische manier in een schoolboek plaatsen. Iets waar zij dus erg om moest lachen.

Toegegeven, niet alle synoniemen zijn qua betekenis exact gelijk. Maar laten we eerlijk zijn: over die kleine stilistische verschillen valt ook geen kip. Net als dat het niet uit maakt of je zegt dat het forum brak is, offline is of gewoon niet werkt. In principe komt het immers allemaal op hetzelfde neer, en wat dat betreft maakt het niet uit wat de achterliggende oorzaak is. Hoewel het mij wel een goede reden geeft om het te betrekken in deze wwkw.
Anders is het als je aan de arbeid bent en je computer besluit dat-ie geen zin meer heeft. In zo'n geval ga je niet je baas of meerdere roepen en zeggen dat je kast brak is. Hoewel het er natuurlijk wel aan ligt wat voor verstandhouding je met je baas hebt. Als je dagelijks naar zijn outfit refereert als kloffie in plaats van kostuum of pak, dan vindt hij het waarschijnlijk helemaal niet erg als je het met betrekking tot de apparatuur ook wat informeler aanpakt.

Het feit blijft dat je tegenover belangrijke zakenlieden niet spreekt over onze tent, als je je bedrijf wil aanprijzen. Ook die toko van ons doet het niet bij iedereen even goed. Neem dan iets neutralers en zeg gewoon bedrijf of zaak. Hoewel ik moet toegeven dat je om zulke uitspraken wel kan lachen en er zelfs het ijs kunt breken als het gesprek stroef verloopt.

Hier op FOK! doen we niet gelukkig zo moeilijk. Als je zegt dat je bij deze toko werkt dan snapt iedereen prima wat je bedoelt. Niet dat we het doen -tenminste.. ik niet- maar het gaat om het idee: lekker informeel.
Overigens bedenk ik me net dat ik alweer bijna drie jaar voor deze site werk. Een beste tijd. Hoewel het nog relatief kort is in vergelijking met de die-hards. Iets wat qua inzet niets uitmaakt, trouwens. We verrichten immers allemaal noeste arbeid voor ons FOK! Hoewel sommigen het tijdens drukke tijden ook wel eens ploeteren zullen noemen. Ach, zolang je het maar leuk hebt.
Ah, weer een mooi synoniem gevonden! Als je er even voor gaat zitten dan is het helemaal niet zo moeilijk.

Is downtime toch nog ergens goed voor

'Arsenal volgt v/d Sar'

Volgens de Britse krant The Guardian, wordt Edwin van der Sar gevolgd door Arsenal. Hij zou een gegadigde zijn om het keepersprobleem bij Arsenal op te lossen.

Van der Sar speelt nu bij Fulham, en zijn contract loopt deze zomer af, en Fulham wil graag dat hij een nieuw contract tekent, wat hij tot nu toe heeft geweigerd. Als hij weg zou gaan, zou hij ongeveer 500.000 pond moeten kosten. Naast Arsenal volgen ook Liverpool en Manchester United de keeper, zo wordt gezegd.

Hij is één van de weinigen die zowel mogen uitkomen in de Champions League, en die meekan op het niveau van de titelstrijd. Zowel Arsène Wenger en Sir Alex Ferguson hebben eerder dit jaar al een keeper laten vallen, maar hun vervangers doen het ook niet al té goed. Afgelopen zaterdag verloor Arsenal uit bij Bolton Wanderers met 1-0; Wenger was niet te spreken over zijn keeper. En de keeper van Manchester United, Roy Carroll, heeft het geduld van zijn manager erg op de proef gesteld met 'de goal die geen goal was'.

Bruiloftsproblemen bij Ajax

De geplande bruiloft van Rafael van der Vaart zorgt voor wat problemen binnen de selectie van Ajax.

Volgens AT 5 willen Van der Vaart en zijn vriendin Sylvie Meis op 10 juni aanstaande trouwen, maar Ajax-keeper Maarten Stekelenburg had zijn bruiloft al eerder op diezelfde dag gepland. De Ajax-selectie zal zich op 10 juni nu in tweeën moeten splitsen.

Naar verluidt weigerde Sylvie om de trouwdatum te verplaatsen. Bij een aantal spelers van Ajax is dit in het verkeerde keelgat geschoten en zij zouden dan ook overwegen om Van der Vaarts bruiloft te boycotten. De problemen spelen al langer maar kwamen nu via een fansite naar buiten.

Voetbal: Huwelijk-heibel binnen Ajax-selectie

De geplande bruiloft van Rafael van der Vaart zorgt voor heibel binnen de selectie van Ajax. Dit meldt AT5. Van der Vaart en zijn vriendin Sylvie Meis willen op 10 juni aanstaande trouwen, maar Ajax-keeper Maarten Stekelenburg had zijn trouwerij al eerder op dezelfde dag gepland.

De Ajax-selectie zal zich op 10 juni nu in tweeën moeten splitsen. Naar verluidt weigerde Sylvie om de trouwdatum te verplaatsen. Bij een aantal spelers van Ajax is dit in het verkeerde keelgat geschoten en zij zouden dan ook overwegen om Van der Vaarts bruiloft te boycotten.

De problemen spelen al langer maar kwamen nu via een fansite naar buiten.

Voor sportnieuws kun je terecht op sport.fok.nl!

Enkele Japanse DS games met data en scans

In februari en maart komen er een hoop DS games uit in Japan die interessant zijn voor een grote groep DS gamers. Allereerst zijn er in februari Tiger Woods (17) en Meteos (24). De eerste game is de DS versie van de populaire golf serie welke handig gebruikt maakt van het tweede scherm. Meteos is een puzzelgame.

In maart komen er titels als Pac-Pix (10), Harvest Moon (17), Kirby (24) en Yakuman (31). Pac-Pix en Kirby komen waarschijnlijk met een speciale stylus, Pac-Pix met een gele en Kirby met een roze. Yakuman is een Mahjong game met Mario characters, deze game komt zeer waarschijnlijk niet naar het westen.

Tot slot nog enkele scans van deze games:

Kirby:

Meteos:

Pac-Pix:

Yakuman:

Harvest Moon:

'Nederlandse soldaten niet langer in Irak'

Casema had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse missie in Irak zal niet worden verlengd. Dit heeft premier Balkenende vanmiddag gezegd na een overleg met de ministers Kamp (Defensie) en Bot (Buitenlandse Zaken.) Volgens de premier is er geen reden om af te wijken van het eerder genomen besluit de militairen komende maart naar Nederland terug te halen. "Dit is consistent beleid", aldus de premier.

Kamerlid Hans van Baalen vindt het kabinetsbeleid juist inconsistent. "Ik verbaas me bijzonder over premier Balkenende die afgelopen vrijdag zegt dat het kabinet niet doof is voor geluiden uit de Kamer en nu meldt dat de militairen toch half maart weg gaan", aldus de VVD-er. In de Kamer gingen de laatste maanden steeds meer stemmen op om de Irak-missie op beperkte schaal toch te verlengen. Dat zou ook de voorkeur hebben van de Britten en de Amerikanen.

Naar verwachting stemt aanstaande vrijdag het voltallige kabinet in met de plannen van Balkenende.

Afstand

De trein naar Groningen dendert over het spoor als een raket naar de maan. Vanaf brabant lijkt deze godvergeten provincie wel een andere planeet. Het klinkt wel cru als je denkt dat een enkeltje Made-Winschoten gewoon langer duurt dan een enkeltje Schiphol-Athene, maar het is voor een goed doel. Althans, was...

Afstand, het is een raar begrip. Afstand geeft een verschil of een verbinding weer. Een afstand van twee meter is groter dan een afstand van drie centimeter, maar toch gaat het beiden over hetzelfde: het verschil tussen punt A en punt B. In het geval van het verschil tussen punt M en punt W was de afstand relatief groot: vier uur intensief reizen en een aantal overstappen van trein naar trein. Maar het was voor een goed doel, namelijk een superfijne relatie. Relatietechnisch speelt afstand een steeds grotere rol naarmate deze afstand zelf ook groter wordt. Een verschil van vier uur tussen punt M en punt W is al snel een vermindering van de knuffeltijd en de knuffelmogelijkheden in vergelijking met een reistijd van twee minuten.
Nou moet ik je zeggen dat afstand in mijn hoofd nog nooit enige rol van betekenis heeft gespeeld. Ik vind het niet erg om vier uur te reizen voor een leuk doel of tien uur te vliegen naar Venezuela. Ik kan me prima vermaken tijdens de grote reis en onderweg doe ik zoveel indrukken op dat de reis zelf meestal nog meer oplevert dan het doel. Toch was mijn doel zeker de moeite waard. Vlinders in mijn buik legden voortdurend de afstand van onderbuik naar maagstreek af en mijn bloed werd sneller door mijn honderdduizend kilometer lange vatenstelsel gepompt wanneer ik dichter bij W kwam. Toen ik dan uiteindelijk uit de lawaaierige Waddenloper stapte en Hem op zijn fiets aan zag komen, kwam mijn hart steeds dichter bij mijn amandelen en brak het zweet mij uit. De afstand werd steeds kleiner en binnen enkele seconden waren Zijn bruine ogen nog maar een meter van mij verwijderd. Binnen vier uur was ik 280 kilometer dichter bij Hem en binnen enkele seconden zat ik met mijn hoofd in de wolken.

Ondanks de grote afstand ging het eigenlijk altijd wel goed. Treinreizen werden van tevoren ingecalculeerd en feestjes werden bestempeld als goede doelen om te profiteren van elkaars aanwezigheid. 280 kilometer werd een vanzelfsprekendheid voor mij en vier uur reizen bood inmiddels een feest van herkenning vanuit de intercityraampjes. Bij Hem zat er alleen wel wat dwars.
Afstand is namelijk niet alleen een tijdkwestie maar ook een controlekwestie. Als een trein 280 kilometer doet om van punt M naar punt W te rijden, is de kans groter dat er vertraging ontstaat of dat er iets gebeurt dan wanneer die trein maar twintig kilometer hoeft af te leggen. Dit hangt natuurlijk ook af van andere factoren dan alleen afstand en die elementaire kans, maar toch. Diezelfde controle zat bij Hem dwars. Hoe kan je controle hebben over je gevoelens over een ander als de afstand al een controleprobleem vormt. Wat moet je doen als je in een dip zit en je moet eerst vier uur wachten totdat de verlossende knuffel komt? Wat moet je doen als die ander bij een dip überhaupt niet kan komen omdat die vier uur reizen niet in de planning past van het schoolrooster? Hij kon niet echt omgaan met die gevoelens van onmacht en bandschepping. Hij miste daardoor iets. Kijk, het missen van een trein is overkomelijk en kan worden opgelost door middel van een nieuwe trein te nemen, maar wat Hij miste kon niet als een vertraging worden gezien. De afstand tussen Zijn gevoelens en de realiteit was in dit geval nog nooit zo groot geweest. Na een aantal lange telefoontjes en een bezoekje aan punt W hebben we besloten om het maar rustiger aan te doen en hetgeen wat we een soort relatie noemden niet meer een relatie te noemen. Ondanks alles is de afstand tussen Hem en mij nog nooit zo klein geweest en hebben we beiden nog nooit zulke gevoelens van gemis gehad. Ik ga een peuk roken en een fles Amaretto openen en hopen dat die afstand nooit groter zal worden...

EA wil interactieve TV-show van 'The Sims'

Icoon Games nieuwsGenoeg gehad van quasi-interactieve televisie als call tv? Electronic Arts, de grootste gamesuitgever ter wereld, wil gamestechnologie gebruiken om écht interactieve televisie te maken. Het plan is om een TV-programma te maken waarin kijkers kunnen bepalen wat de karakters doen, net zoals in de populaire game 'The Sims'. "Eén van de ideeën is dat je een gezin bestuurt, waarbij je ze vertelt wanneer ze naar de keuken en de slaapkamer moeten gaan. Dit mechanisme stelt gamers over de wereld in staat om in de show te 'spelen'", aldus Jan Bolz van EA Europe.

The Sims is een razendpopulaire game waarvan wereldwijd al meer dan 36 miljoen exemplaren verkocht zijn. Vooral vrouwen spelen het spel, terwijl mannen zich vaker aangetrokken voelen tot games als 'Grand Theft Auto: San Andreas'.

De show is nog in een vroege ontwikkelingsfase, maar EA is al aan het onderhandelen met verschillende TV-productiemaatschappijen. Hoe ver kijkers de Sims kunnen laten gaan is nog niet bekend. EA wil namelijk nog geen details loslaten over de nieuwe reality-show.


In de toekomst geef je hem wellicht relatie-advies

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Luchtvervuiling verhoogt kans op leukemie

Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap blootgesteld worden aan luchtvervuiling hebben een vier keer grotere kans op kanker tijdens de kindertijd. Het aantal gevallen van leukemie, de bekendste kanker bij kinderen, neemt volgens sommige wetenschappers zelfs toe.



Professor George Knox van de University of Birmingham onderzocht kanker bij kinderen en verzamelde gegevens van alle kinderen in Groot-Brittanië die tussen 1966 en 1980 waren overleden aan kanker. Hij vergeleek deze gegevens met kaarten van diverse soorten luchtvervuiling, zoals van uitlaatgassen bij drukke verkeersknooppunten en elektriciteitscentrales.

Het bleek dat de kans op kanker tijdens de kindertijd significant hoger was als de moeder tijdens de zwangerschap bij een zogenaamde 'hotspot' van luchtvervuiling had gewoond. Met name vrouwen wonend binnen 1 kilometer afstand van een bron van veel koolstofmonoxide of stikstofoxide liepen het meeste risico. Beide stoffen komen voor in uitlaatgassen van auto's.

"Onze gegevens tonen aan dat kinderkanker en leukemie hoogstwaarschijnlijk door dergelijke blootstelling wordt veroorzaakt. De moeder inhaleert deze of verwante stoffen en geven deze door aan de foetus via de placenta" aldus professor Knox.

Details over deze gegevens zijn hier na te lezen in het tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health

Kind (13) dood na sprong onder trein

gammapooka en SatijnenTijgertje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vanochtend is in de kop van Noord-Holland een 13-jarige jongen om het leven gekomen toen hij onder een trein geraakte op het station van Obdam. Door het ongeluk reden tussen Hoorn en Heerhughowaard enige tijd geen treinen.

Volgens omstanders betrof het een zelfmoordactie. De politie doet verder geen mededelingen over het ongeval, maar duidelijk is wel dat ook zij vermoeden dat het hier een geval van zelfdoding betreft.

Vrouw geslagen na sms over stoute hond

MarioNet en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 38-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft zijn vrouw geslagen, nadat hij een smsje op haar gsm verkeerd had begrepen. Het bericht ging over de hond van het tweetal, de man dacht echter dat de tekst betrekking had op hem .

De man werd woest na het lezen van de volgende tekst: ''Hij luistert niet. Hij lust het eten dat ik maak niet. Hij vernielt het meubilair. Door hem is het huis nooit aan kant. De laatste tijd is ie erg brutaal en ongehoorzaam.' Hij heeft een boete van 622 euro gekregen voor het in elkaar slaan van zijn vrouw.

MDI klaagt weblog van Ertan aan

Turkje had ons via de nieuws-submit te melden:

Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) blijkt aangifte te hebben gedaan tegen de eigenaar van de website 'Cyberdjihad'. Op het weblog staan volgens het MDI opruiende en discriminerende uitlatingen. Het Meldpunt wil de aangifte nog niet toelichten. De eigenaar van de aangeklaagde website wil evenmin reageren. ''Ik doe uit principe geen interviews met niet-islamitische Nederlanders'', liet hij een verslaggever van het Algemeen Dagblad enige tijd geleden al weten. Het bedrijf dat de website in de lucht houdt, is het Nederlandse bedrijf 357 Islamic Webhosting, dat diverse extremistische websites ondersteunt.

Op Cyberdjihad werd op de dag van de moord op Theo van Gogh de volgende tekst gepubliceerd: ''Laat dit een wijze les zijn voor de vijanden van de islam. Alle lof voor de broeder die dit zwijntje eens flink heeft gewassen.'' Drie weken later stond in een redactioneel stuk op de website: ''Theo nog altijd dood, en Ayaan nog altijd monddood. Mohammed, je bent een kanjer!'' Ook werd recentelijk onder meer het huisadres van Geert Wilders gepubliceerd en worden terreurverdachten verheerlijkt.

Eerder onthulde weblog GeenStijl al dat achter Cyberdjihad de beruchte weblogger Ertan schuil gaat. Ertan is inmiddels een bij veel FOK!kers geen onbekend figuur, en schijnt ook geregeld de frontpage te bezoeken.

Tegen Ertan werd in april vorig jaar ook al aangifte gedaan door het MDI. Justitie zei toen dat het de zaak zou onderzoeken. Wat van die aangifte is geworden is ons (FOK!) niet bekend.

Aanpak DDoS-attack regeringssites slecht

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

General manager N. van den Berg van het net opgerichte National High Tech Crime Center (NHTCC) vindt dat de Nederlandse overheid slecht gereageerd heeft op de grote DDoS-aanval die diverse regeringssites vorig jaar platlegde. Overheid, politie en justitie traden zeer beroerd (veel te laat) op tegen de hackers die de sites plat DDoSden.

Volgens Van Den Berg leert de beroerde aanpak 'ons' hoe het níet moet. De aanval startte op 4 oktober en pas op 8 oktober wisten systeembeheerders de situatie te herstellen. De betrokken DDoSsers maakten zich meteen middels hun woordvoerder Eric de Vogt (18) bekend en zeiden dat de actie een protest was tegen het kabinetsbeleid. Toch duurde het nog geruime tijd voordat De Vogt en zijn kornuiten werden opgepakt en opgesloten. Ondertussen legden ze het weblog GeenStijl plat die naar hun mening te kritisch berichtte over de gang van zaken.

Het NHTCC is onder meer in het leven geroepen om grote aanvallen op vitale informatiesystemen in de toekomst te voorkomen. Inmiddels zijn in de zaak van de DDoS-aanval op de regeringssites vijf jonge mannen in beschuldiging gesteld. Ze zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Column: de Piranha Club

Het groepje teambazen in de Formule 1 wordt vaak de Piranha Club genoemd. Nieuwste lid: Dietrich Mateschitz van Red Bull. Nou was hij al langer bekend als iemand met een zak geld die bijna even groot was als de plannen die hij had. Maar sinds het opkopen van Jaguar heeft hij dus eindelijk ook daadwerkelijk iets te vertellen. En dat Mateschitz zich thuis voelt in de wereld van de F1 managers wordt langzaam duidelijk.

Het begon nog zo vriendelijk – het leek meer op een fusie van het team van Jaguar en het geld van Red Bull dan een vijandige overname. Eén van de zwakste punten van Jaguar, het creëren van een imago dat een brug weet te slaan tussen adverteerders en fans, leek opgelost te zijn. De kennis en kunde van Jaguar, het imago van Red Bull en twee jonge, snelle en opmerkelijke coureurs leek een mooi team te worden.

En toen werd David Coulthard aangenomen als eerste rijder. Laat me duidelijk zijn: David Coulthard is behoorlijk snel, de meest succesvolle rijder na Michael Schumacher en de ervaring die hij meebrengt is niet in geld uit te drukken. Maar het is geen opwindende coureur die past bij het energieke extreme sports imago van de rode stier. Ironisch genoeg zou hij beter bij het “classy” Jaguar imago gepast hebben. Tenminste, ik ga er van uit dat Jaguar “classy” probeerde uit te stralen – het is mij nooit helemaal duidelijk geworden.

Het was voor mij het eerste teken dat Red Bull een minder succes zal worden dan ik eerst dacht. Laat je niet misleiden door het talent van rijders of ontwerpers, de grootte van het budget of de kracht van de motor. Voor een team is er maar één ingrediënt onontbeerlijk voor succes: een sterk imago. Imago levert geld op, imago trekt talent aan, imago zorgt voor motivatie bij het personeel. Zonder dat alles kun je net zo goed inpakken. Zie wat er met Jordan gebeurd is sinds 1999. Zie wat er met Jaguar gebeurd is sinds 1999, waar het imago zo slecht was dat zelfs de aandeelhouders niet meer in het avontuur geloofden.

Maar de komst van Coulthard betekende nog iets: Dietrich zou één van zijn twee talenten moeten laten vallen. Klien, na het bekend worden van de overname vrijwel unaniem genoemd als de vermoedelijke eerste rijder van het nieuwe team, moet opeens vrezen dat Liuzzi de tweede plek inneemt. Dan zou de coureur met het Red Bull blikje als helm opeens helemaal met lege handen staan. De beslissing dat één van zijn twee beschermelingen zeker geen voltijd coureur voor zijn team zal zijn, zal moeilijk geweest zijn voor Mateschitz.

Maar als de beslissing voor de eerste coureur al beladen was – die van de tweede coureur bleek nog veel heftiger. Geruchten gingen dat de onenigheid zelfs zou leiden tot het ontslag van Purnell. Die deed de geruchten af als onzin. “Dieter Mateschitz heeft publiekelijk bekend gemaakt dat hij van plan is om door te gaan met de huidige management structuur van David Pitchforth en ik, en zijn reputatie is dat hij een man van zijn woord is,” zei hij in een interview met Autosport.com, vlak voor zijn ontslag.

Net als de eigenaar van het energiedrank imperium zijn ook de andere teambazen, inclusief Bernie Ecclestone en Max Mosley, mannen die het succes van hun eigen onderneming zelf afgedwongen hebben, met hard werken, slinkse politieke spelletjes en een genadeloze mentaliteit. Het is nog even afwachten hoe Dietrich het er vanaf zal brengen in conflicten met de andere teambazen, maar de eerste tekenen zijn er dat Mateschitz een waardig lid zal worden van de Piranha Club.

FOK! Prijswinnaars week 2

Vorige week maakte je op FOK! weer kans op verschillende prijzen. De prijswinnaars van de CD 'Bot' van Javier Guzman zijn:


the_Da
moorkoppie
-Vaduz-
konijnenkeizer
Be-a-queen


Bijna iedereen wist dat je de U in het Spaans als OE uitspreekt.

Ook gaven we drie Mary Poppins DVD's weg. De geluksvogels die deze dvd eerdaags op hun deurmat kunnen verwachten zijn:

Atreidez
Salmonella
SuperPoekie


Zij, en vele anderen, wisten dat Dick Van Dyke de rol van Bert speelt in deze film.

Iedereen van harte gefeliciteerd!

4800 Nederlandse moslims bezoeken Mekka

Rondom en nabij de 4800 Nederlandse moslims bezoeken deze week het bedevaartsoord Mekka. Zij doen dat in het kader van de jaarlijkse bedevaart van de islam. De Saudische ambassade in Den Haag heeft dit jaar ongeveer duizend visa meer aan bedevaartgangers verstrekt dan vorig jaar, aldus een woordvoerster maandag.

De bedevaartgangers beklimmen donderdag de berg Arafat, waar de profeet Mohammed zijn eerste preek hield. Vrijdag begint het offerfeest, dat de bedevaart afsluit. Van over de hele wereld zullen ongeveer twee miljoen moslims naar Mekka komen.

Aviator beste film bij Golden Globes

Terri HatcherThe Aviator van Martin Scorcese is de beste film van 2004 volgens de jury van de Golden Globe Awards. De film met Leonardo DiCaprio over het leven van mediamagnaat Howard Hughes maakt nu ook een kans op een Oscar, aangezien de Globes een goede graadmeter zijn voor de Acadamy Awards.

DiCaprio won ook een Globe voor de beste rol in een dramafilm, Hillary Swank was beste actrice in de film Million Dollar Baby, geregisseerd door Clint Eastwood.

In de categorie beste televisieserie (comedy/musicial) scoorde 'Desperate Housewifes' goed, een nieuwe serie in de geest van 'Sex & The City', over een groep vreemdgaande huisvrouwen. Behalve beste tv-serie won Terri Hatcher de rol van beste tv-actrice in deze categorie. Deze serie is overigens in Nederland vanaf maart te zien op Net 5.

'Batman' beklimt rechtbank Utrecht

Een man verkleed als Batman heeft maandagochtend vroeg de rechtbank in Utrecht beklommen. Hij is daar op een platform gaan staan om protest te voeren. Volgens een verklaring zou de man actie voeren voor Fathers 4 Justice. F4J is een groep die opkomt voor de rechten van gescheiden vaders. De actie van 'Batman' vormt een protest tegen de buitensluiting van kinderen en vaders na (echt)scheiding.

Fathers 4 Justice verklaart dat het gerechtsgebouw is uitgekozen omdat rechters het kinderen willens en wetens onmogelijk maken om hun vader te kunnen zien na een scheiding. Letterlijk zegt de groep: "Ze verdienen hun geld met het veroorzaken van humanitaire ellende en immens verdriet bij scheidende ouders."

Van moord verdachte vrouw pleegt zelfmoord

Icoon Binnenlands nieuwsIn gevangenis Ter Peel in het Limburgse Evertsoord heeft een 36-jarige Chinese vrouw dit weekend zelfmoord gepleegd. De vrouw werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op een vrouw in de plaats Nijswiller.

De vrouw zou volgens haar advocaat al geruime tijd te maken hebben met psychische problemen. Hiervoor zou ze worden overgebracht naar een speciale inrichting in Zwolle, dit is echter nooit gebeurd. Naast de vrouwelijke verdachte wordt er ook nog een man verdacht van de moord op de Nijswillerse vrouw, deze zit momenteel vast.

Voor zestiende keer met drank op gesnapt

In Almelo is een 33-jarige man voor de zestiende keer aangehouden terwijl hij met drank op achter het stuur zat. Bovendien heeft de man ook geen rijbewijs.

De man werd door de politie aangehouden omdat de uitlaat van zijn auto lek was. Toen uit de auto een sterke dranklucht kwam, kregen de agenten argwaan. Ook zagen zij op de passagiersstoel een krat bier waarvan enkele flesjes reeds leeg waren.

De man werd door de agenten meegenomen naar het politiebureau, alwaar hij moest blazen. Het ademanalyseapparaat gaf 2,2 promille aan. Tegen de veelpleger is opnieuw proces-verbaal opgemaakt, de auto is in beslag genomen. In 1990 liep de bestuurder voor het eerst tegen de lamp wegens het rijden onder invloed.

Demouge uit selectie NEC gezet

De trainer van NEC, Cees Lok, heeft Frank Demouge uit zijn selectie gezet. De spits van de Nijmeegse club is voor twee weken geschorst. Als reden vanwege onprofessioneel gedrag. De schorsing zou een gevolg zijn van een avondje stappen, als geblesseerde speler, met de rest van de selectie.

"Het is een disciplinaire straf", zo zegt Lok in De Gelderlander. "Ik heb de straf met de groep besproken en heb alle ruimte opengelaten voor reacties. De groep kon zich hierin vinden."

"Er was tijdens het trainingskamp op Gran Canaria één stapavond voor de selectie. Ik wilde graag mee. Ik ben lang geblesseerd geweest en tijdens het trainingskamp werd duidelijk dat de kans groot is dat ik binnenkort mogelijk wéér een operatie moet ondergaan. Dat was een grote teleurstelling en ik dacht dat het geen kwaad zou kunnen om een keer met de jongens mee te gaan. Ik heb de fysio's gevraagd wat ze ervan vonden: Die zeiden dat het niet verstandig was, maar begrepen wèl dat ik het wilde. Nu lijkt het voor de buitenwacht alsof ik zo'n moeilijke jongen ben, maar ik heb in al die jaren nog nooit problemen gehad bij NEC. Volgens mij is het gewoon één groot misverstand," aldus Demouge in De Gelderlander die er verder weinig over kwijt wilde.

Stipe Mesic blijft president Kroatië

SubheaderDe Kroatische president Stipe Mesic krijgt zoals verwacht een tweede termijn. In de tweede ronde van de presidentsverkiezingen haalde hij zondag zeventig procent van de stemmen. Zijn tegenstander, vice-premier Jadranka Kosor, kwam niet verder dan dertig procent.

Al na de eerste ronde was duidelijk dat Mesic de zege niet meer ontnomen kon worden. Hij kwam toen één procent te kort om direct de winst op te kunnen eisen. De president heeft aangekondigd te zullen samenwerken met het Joegoslavië-tribunaal. Daarnaast zal hij Kroatië proberen de Europese Unie binnen te leiden. De onderhandelingen daarvoor beginnen later dit jaar.

Juffermans wint marathon Assen

De dertiende wedstrijd, in Assen, in de strijd om de KNSB Cup is zondag gewonnen door Joost Juffermans, die in de sprint de sterkste was van een groep van vijf.

De wedstrijd was levendig. Er werden verschillende kopgroepjes gevormd en uiteindelijk wisten vijf schaatsers het peloton op een ronde achterstand te zetten. In de slotfase van de wedstrijd reden Ralf Zwitser en Jeroen de Vries tegen elkaar op. "Zo kreeg ik de zege in de schoot geworpen", zei Juffermans.

Bij de vrouwen was Danielle Bekkering de snelste, zij was de sterkste in de massasprint.

Barcelona wint weer

Barcelona is zondag ternauwernood ontsnapt aan puntenverlies in de Primera Division.

De ploeg van Frank Rijkaard, die vorige week verrassend onderuit was gegaan tegen Villarreal, kwam pas 10 minuten voor tijd op voorsprong tegen Real Sociedad. Eto’o zorgde met een welgemikte kopbal voor de bevrijdende 1-0, al had de spits uit Kameroen al eerder de 1-0 kunnen maken, in de vijfde minuut miste de topscorer van de Spaanse competitie een strafschop.

Tot deze competitieronde deelden Valencia en Real Madrid de tweede plaats achter Barcelona. Valencia zag geen kans te winnen van Osasuna (0-0) en liet dus twee kostbare punten liggen.

Real profiteerde van dat gelijkspel, de Koninklijke won met 3-1 van Zaragoza en staat nu alleen op de tweede plaats, met zeven punten achterstand op Barcelona.

Zhao Ziyang overleden (85)

SubheaderDe voormalig leider van de Chinese communistische partij, Zhao Ziyang, is vannacht op 85-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg afgelopen vrijdag een reeks beroertes en lag sindsdien in coma. Zhao leed ook al geruime tijd aan een hartkwaal.

De hervormingsgezinde leider werd vooral bekend vanwege zijn optreden tijdens de studentenprotesten in 1989. Hij toonde destijds sympathie met de bezetters van het Plein van de Hemelse Vrede. Tevergeefs probeerde hij de protesten op een vreedzame manier te doorbreken. Na deze actie werd Zhao door de partij afgezet. De laatste vijftien jaar stond hij onder huisarrest in zijn eigen villa. Hij is niet meer in het openbaar verschenen.

De huidige leiders van de communistische partij zijn bang dat de dood van Zhao tot nieuwe protesten kan leiden. Zij lijken dan ook niet van plan gehoor te geven aan de oproep van enkele dissidenten om Zhao Ziyang een openbare begrafenis te geven.

Coffee, games and songs...

Galgje, maar niet zoals je het kent. Hier speel je galgje ten koste van een kangoeroe. Wees gerust, 'no kangaroos were harmed during the game' alhoewel het beest op een gegeven moment zo beledigend wordt dat je expres fouten gaat maken. (ps ff naar beneden scrollen langs die vervelende reclame)

WAARSCHUWING: klik hier.. en het liedje zit de rest van de dag in je hoofd.

En deze vent wordt echt goed genaaid haha

Zola kost Juve dure punten

Juventus heeft op Sardinië dure punten laten liggen in de strijd om het landskampioenschap.

Juventus leek uit tegen Cagliari af te stevenen op een 0-1 overwinning, maar de 38-jarige aanvaller Gianfranco Zola gooide roet in het eten en scoorde in de 89e minuut van de wedstrijd de 1-1. In de 55e minuut had Émerson Juve nog aan de leiding gebracht.

Door het gelijkspel is AC Milan, dat eerder op de dag met 3-1 van Udinese won, de Turijnse koploper tot twee punten genaderd.

Amerikaanse leger werkte aan 'homo-bom'

Wat zou er gebeuren als er een bom zou ontploffen die acuut homoseksuele gevoelens uitlokt onder vijandige soldaten? Of één die tot verhoogde flatulentie (winderigheid) of een stinkende adem zou leiden? Dit soort vragen lijkt nog het meest op een brainstorm van Monthy Python-scenaristen, maar was nog niet eens zo heel lang geleden de opbrengst van een denktank van het Amerikaanse leger, die nadacht over een nieuwe generatie non-lethal wapentuig. Tot in het midden van de jaren '90 van de vorige eeuw dachten slimme mensen op het Amerikaanse Ministerie van Defensie na over verscheidene niet-dodelijke chemicaliën, die er op gericht waren de discipline en het moreel van vijandige troepen te ondermijnen.

The Sunshine Project, een organisatie die onderzoek doet naar de ontwikkeling van chemische en biologische wapens, wist de hand te leggen op de dergelijke plannen. Eén van de meest in het oog springende plannen bleek de zogenaamde 'love bomb', een bom die een lustopwekkende stof zou verspreiden, die de vijandige linies tot homoseksueel gedrag moest aanzetten. Militairen hoopten dat dit wapen het moreel van de vijand 'een smakeloze, maar niet-dodelijke' klap zou toebrengen. Ook ideëen over bommen die de vijand met een slechte adem of extreme winderigheid zouden opzadelen, werden serieus bekeken. Over de ontwikkeling van dat laatste wapen werd reeds sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog al nagedacht, maar uiteindelijk achtte men het idee niet haalbaar, simpelweg omdat 'de mensen in grote delen van de wereld niet zoveel aanstoot nemen aan een dergelijke geur'.

Vermisten na bootongeval Griekenland

Acht opvarenden van het onder Koreaanse vlag varende schip 'Lady O' worden sinds vanochtend vermist. Slechts twee opvarenden konden gered worden toen het schip voor de Griekse kust zonk. De bemanning bestond uit negen Egyptenaren en een Syriër.

Het schip was met zevenhonderd ton staal aan boord naar de Turkse stad Istanboel, maar zonk zestien mijl ten noorden van het Noordoost-Griekse eiland Psara. Een uur daarvoor had het schip een noodsignaal doen uitgaan.

Waarom de 'Lady O' is gezonken is nog niet duidelijk. In het betreffende gebied waait het momenteel met windkracht 10.

Scaler

Scaler is een vrij onbekende platformer en komt van de makers van het spel Scooby Doo! Mystery Mayhem. Doordat het spel zo onbekend is, heeft de uitgever besloten om het voor een budgetprijs in de winkel te leggen. Of het spel zich kan redden tussen het andere platform geweld, zoals Jak & Daxter 3, Ratchet & Clank 3 of Blinx 2 zul je lezen in deze review.

10 cm lange spijker uit schedel verwijderd

Een tandarts in Littleton Colorado (VS) vond al snel de oorzaak van de kiespijn waar de 23-jarige Patrick Lawler voor kwam: een 10 cm lange spijker die zes dagen eerder zijn schedel in was geschoten.



Tijdens Lawlers werk verloor hij op 6 januari voor een fractie van een seconde de controle over zijn spijkerpistool en schoot een spijker in een stuk hout dat vlakbij lag. Op dat moment realiseerde hij zich niet dat een tweede spijker door zijn mond naarbinnen was geschoten. Na het ongeval kreeg Lawler last van lichte kiespijn en ook ging hij wazig zien. Geen enkel verband leggend tussen het kortdurend incident met het spijkerpistool en de klachten ging hij naar zijn tandarts nadat ijs en pijnstillers geen effect leken te hebben.

De tandarts stelde vrij snel de oorzaak van de kiespijn vast, tot ongeloof van het slachtoffer. In een nabijgelegen ziekenhuis in Denver werd vervolgens de spijker tijdens een vier uur durende operatie verwijderd. De spijker bleek bijna 4 cm zijn hersens in te zijn geschoten en was rakelings langs zijn rechteroog gegaan.

De neurochirurg van het ziekenhuis gaf aan dat het om een zeer zeldzame verwonding ging, maar dat het desalniettemin de tweede keer was dat iemand een spijker de schedel in had geschoten zonder zich dat te realiseren.

Lawler moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven voor herstel. Zijn echtgenote zei dat hij zich prima voelt ondanks de ziekenhuisrekening die kan oplopen tot $100.000. Lawler had geen ziektekostenverzekering.

Even over de blote reet van Inge Schrama

Een week geleden kende ik Inge Schrama alleen nog van een kort interview bij 'The Kids Choice Awards' (Hoi Inge, ik was die dikke Molukker die een camera in je gezicht duwde) en had ik niet gedacht een heuse column aan haar te wijden. Maar ook deze column maakt deel uit van Inge's briljante marketingstrategie en ben ik niet meer dan een radertje in een duivels plan. Maar even terug naar de feiten, voor we het geheim van de Inge's blote reet onthullen.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.