MDI klaagt weblog van Ertan aan

Turkje had ons via de nieuws-submit te melden:

Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) blijkt aangifte te hebben gedaan tegen de eigenaar van de website 'Cyberdjihad'. Op het weblog staan volgens het MDI opruiende en discriminerende uitlatingen. Het Meldpunt wil de aangifte nog niet toelichten. De eigenaar van de aangeklaagde website wil evenmin reageren. ''Ik doe uit principe geen interviews met niet-islamitische Nederlanders'', liet hij een verslaggever van het Algemeen Dagblad enige tijd geleden al weten. Het bedrijf dat de website in de lucht houdt, is het Nederlandse bedrijf 357 Islamic Webhosting, dat diverse extremistische websites ondersteunt.

Op Cyberdjihad werd op de dag van de moord op Theo van Gogh de volgende tekst gepubliceerd: ''Laat dit een wijze les zijn voor de vijanden van de islam. Alle lof voor de broeder die dit zwijntje eens flink heeft gewassen.'' Drie weken later stond in een redactioneel stuk op de website: ''Theo nog altijd dood, en Ayaan nog altijd monddood. Mohammed, je bent een kanjer!'' Ook werd recentelijk onder meer het huisadres van Geert Wilders gepubliceerd en worden terreurverdachten verheerlijkt.

Eerder onthulde weblog GeenStijl al dat achter Cyberdjihad de beruchte weblogger Ertan schuil gaat. Ertan is inmiddels een bij veel FOK!kers geen onbekend figuur, en schijnt ook geregeld de frontpage te bezoeken.

Tegen Ertan werd in april vorig jaar ook al aangifte gedaan door het MDI. Justitie zei toen dat het de zaak zou onderzoeken. Wat van die aangifte is geworden is ons (FOK!) niet bekend.