10 cm lange spijker uit schedel verwijderd

Een tandarts in Littleton Colorado (VS) vond al snel de oorzaak van de kiespijn waar de 23-jarige Patrick Lawler voor kwam: een 10 cm lange spijker die zes dagen eerder zijn schedel in was geschoten.



Tijdens Lawlers werk verloor hij op 6 januari voor een fractie van een seconde de controle over zijn spijkerpistool en schoot een spijker in een stuk hout dat vlakbij lag. Op dat moment realiseerde hij zich niet dat een tweede spijker door zijn mond naarbinnen was geschoten. Na het ongeval kreeg Lawler last van lichte kiespijn en ook ging hij wazig zien. Geen enkel verband leggend tussen het kortdurend incident met het spijkerpistool en de klachten ging hij naar zijn tandarts nadat ijs en pijnstillers geen effect leken te hebben.

De tandarts stelde vrij snel de oorzaak van de kiespijn vast, tot ongeloof van het slachtoffer. In een nabijgelegen ziekenhuis in Denver werd vervolgens de spijker tijdens een vier uur durende operatie verwijderd. De spijker bleek bijna 4 cm zijn hersens in te zijn geschoten en was rakelings langs zijn rechteroog gegaan.

De neurochirurg van het ziekenhuis gaf aan dat het om een zeer zeldzame verwonding ging, maar dat het desalniettemin de tweede keer was dat iemand een spijker de schedel in had geschoten zonder zich dat te realiseren.

Lawler moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven voor herstel. Zijn echtgenote zei dat hij zich prima voelt ondanks de ziekenhuisrekening die kan oplopen tot $100.000. Lawler had geen ziektekostenverzekering.