Aanpak DDoS-attack regeringssites slecht

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

General manager N. van den Berg van het net opgerichte National High Tech Crime Center (NHTCC) vindt dat de Nederlandse overheid slecht gereageerd heeft op de grote DDoS-aanval die diverse regeringssites vorig jaar platlegde. Overheid, politie en justitie traden zeer beroerd (veel te laat) op tegen de hackers die de sites plat DDoSden.

Volgens Van Den Berg leert de beroerde aanpak 'ons' hoe het níet moet. De aanval startte op 4 oktober en pas op 8 oktober wisten systeembeheerders de situatie te herstellen. De betrokken DDoSsers maakten zich meteen middels hun woordvoerder Eric de Vogt (18) bekend en zeiden dat de actie een protest was tegen het kabinetsbeleid. Toch duurde het nog geruime tijd voordat De Vogt en zijn kornuiten werden opgepakt en opgesloten. Ondertussen legden ze het weblog GeenStijl plat die naar hun mening te kritisch berichtte over de gang van zaken.

Het NHTCC is onder meer in het leven geroepen om grote aanvallen op vitale informatiesystemen in de toekomst te voorkomen. Inmiddels zijn in de zaak van de DDoS-aanval op de regeringssites vijf jonge mannen in beschuldiging gesteld. Ze zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.