Jimi Hendrix-film mag geen muziek bevatten

De droom van Andre 3000, een van de leden van 'The Outkast', om een film te maken over het leven van gitaar-virtuoos Jimi Hendrix valt in duigen. Hij heeft namelijk niet de rechten gekregen om muziek van de legendarische zanger in de film te gebruiken.

Nogal zuur dus voor Andre 3000, die in het echt Andre Benjamin heet. Hij zou zelf de hoofdrol gaan spelen. 'Ik kan de film wel gaan maken, maar dan kan ik geen van de nummers gebruiken die bij Hendrix horen.'

Eén troost voor Andre 3000: in het verleden haalden Eddy Murphy, Will Smith en Laurence Fishburn ook al bakzeil bij de rechthebbenden. Ze wilden allemaal een film maken over Hendrix en er lagen prachtige scenario's klaar. Maar niemand kreeg toestemming om nummers van Hendrix te gebruiken. De reden van de weigering is niet bekend, al denken ingewijden dat het te maken heeft met het feit dat Hendrix op een niet zo fijne manier aan zijn einde kwam. Na een cocktail van pillen en drank te hebben ingenomen, stikte Hendrix in zijn eigen kots. Hij werd 27 jaar.

 Hendrix
De nazaten van Jimi Hendrix willen blijkbaar geen film over hem.