Gebruikers boos over betalen op Schoolbank.nl

Icefire1971 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het succesvolle Schoolbank.nl, een van de best bezochte Nederlandse sites, vraagt tegenwoordig geld voor hun diensten. Op Schoolbank.nl kun je oude klasgenoten terugvinden en contact met ze opnemen.

De site was al geld gaan vragen voor het contact opnemen met anderen, al werd dit vaak opgelost door het e-mailadres in het profielberichtje neer te zetten. Nu moet je ook betalen om de profielen van oud-klasgenoten te bekijken. Of dit verstandig is, is nog maar de vraag.

Veel bezoekers zijn boos en sommigen keren de site inmiddels de rug toe. Op FOK! is al opgeroepen om het persoonlijk profiel te wissen, op Webwereld doet iedereen hetzelfde en op weblogs wordt er over alternatieven nagedacht. Zo is er bijvoorbeeld schoolpagina.nl.

Schoolbank.nl geeft de gebruikers overigens de schuld, 'Steeds meer gebruikers melden op hun persoonlijke pagina hun e-mailadres en/of telefoonnummer. Dit is in strijd met de huisregels en komt helaas steeds vaker voor, het 'copy cat' effect heeft ons uiteindelijk gedwongen hier tegen op te treden.'

Vooralsnog bekijkt Schoolbank.nl de ontwikkelingen van een positieve kant. Op de website staat wervend:

Geniet nu nog meer met SchoolBANK-Plus: Je bent nu nog SchoolBANK-Basis gebruiker. Dit is gratis maar je mist het allerleukste:
- Onbeperkt contact opnemen met vrienden
- Onbeperkt lezen van alle persoonlijke verhalen en herinneringen
- Bekijk alle foto's op ware grootte.


Vorig jaar won Schoolbank.nl nog een prijs voor beste gratis site. Dit jaar zit die prijs er in ieder geval niet meer in. Of Schoolbank.nl over een jaar nog net zo populair is als nu, moet worden afgewacht.

 Klassefoto
Altijd gezellig om weer oude klasgenoten te spreken.