1,3 miljardste inwoner China een meisje

LeisureSuitLarry stuurde ons via de nieuws-submit een herschreven bericht.

Haar naam is Yin, ze weegt ruim 7 pond en ze is officieel de 1,3-miljardste inwoner van China. In China worden per jaar ruim 16 miljoen kinderen geboren, dus Yin ging op de dag van haar geboorte de strijd aan met 43.834 andere baby's, die allemaal kans maakten om de 1,3-miljardste te zijn.

Haar moeder Liang Xiaohua is gelukkig met haar baby en blij verrast door de aandacht. 'Ik hoop dat het een knap meisje wordt. Wat ze later gaat doen maakt mij verder niet uit, zolang ze maar een bijdrage kan leveren aan dit land', aldus de moeder.

In China heerst sinds jaar en dag een één-kinds-politiek waarmee wordt geprobeerd de bevolkingsgroei sterk af te remmen. De wetgeving werd ingesteld nadat in de jaren zeventig het aantal inwoners in tien jaar met 300 miljoen was toegenomen. Als deze regel niet zou gelden, zou het land op dit moment al meer dan anderhalf miljard inwoners tellen.

Moeder en kind maken het overigens beiden goed. Bloemen kunnen worden bezorgd bij het Tongzhou Vrouw- en kinderziekenhuis in Peking (Beijing), bed 38, zaal 322. Een kaartje sturen mag natuurlijk ook.

Update 16.33
Yin Hoewel sommige bronnen melden dat de 1,3 miljardste inwoner van China een meisje is, spreekt de BBC van een jongen. Ook andere media hebben dat bewijs geleverd, onder meer door de baby frontaal in beeld te brengen.

De vader van Yin was de gelukkigste man op aarde en zei dat zijn dochter voor de rest van zijn leven gezegend zou zijn. Of dat ook zo is moet worden afgewacht, want de overbevolking in China gaat het land op economisch, sociaal en milieugebied steeds meer parten spelen, aldus China-kenners.