'Zeebeving is straf van Allah / God'

IcoonVolgens een vooraanstaand moslimleider uit Riyadh in Saoedi-ArabiŰ, sjeik Al-Fawzan, is de zeebeving in de Indische Oceaan - die tot nu toe aan zeker 165.000 mensen het leven heeft gekost - een straf van Allah omdat de getroffen gebieden onder meer toestaan dat homo's hun ''perverse gedragingen'' daar praktiseren. ''Deze grote tragedies en collectieve straffen die hele dorpen, steden en zelfs hele provincies treffen, zijn de wil van Allah. Iedereen weet dat de getroffen gebieden, die helaas te vinden zijn in Islamitische en andere Aziatische landen, vooral rond de kerstdagen worden overstroomd door seksueel perverse toeristen, met name door homoseksuelen'', aldus de moslimleider.

Het is volgens de sjeik geen toeval dat de ramp zich voltrok in een periode rond kerst op het moment dat ''ontuchtplegers en lieden uit de hele wereld die corrupt zijn naar deze stranden komen voor hun seksuele perverse handelingen.'' Al-Fawzan zegt verder dat in de getroffen gebieden ''voorlopig alleen het gekrijs van kraaien te horen zijn. Een teken voor alle moslims om Allah te gehoorzamen.''

Al-Fawzan is lid van het hoogste college van moslimgeestelijken in Saudi-ArabiŰ. Hij is als hoogleraar verbonden aan de Al-Imam Universiteit. Zijn religieuze boeken worden gebruikt door 5 miljoen studenten over heel de wereld tot in Europa en de Verenigde Staten.

Dominee
In Thailand zei een dominee uit Bangkok eveneens dat de tsunami een straf van God is. ''God stuurde welbewust de watervloed naar IndonesiŰ, Sri Lanka en Thailand. Het gaat erom dat we Zijn hand opmerken en de betekenis gaan begrijpen'', aldus ds. Saengkong.

Veel christenen in Thailand zouden er overigens van overtuigd zijn dat dat de Heer met de zeebeving enerzijds zijn toorn over de zonden heeft willen tonen en tegelijk de volken in Zuidoost-AziŰ en in de wereld heeft willen opwekken tot bekering.