FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 december 2004

Farmaceuten vrezen camera Michael Moore

Icoon Media nieuwsDe farmaceutische industrie in de Verenigde Staten staat op scherp. Filmmaker Michael Moore is namelijk bezig met de voorbereidingen van zijn nieuwste documentaire. In de film Sicko wil Moore de Amerikaanse zorg onder de loep nemen. Reden voor tenminste zes fabrikanten van medicijnen om hun werknemers te instrueren voor het geval dat Moore plotseling voor de deur staat.

De afgelopen maanden maakten de farmaceutische giganten Wyeth, AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Sanofi-Aventis Pharmaceuticals en Synthelabo aan hun employees duidelijk dat vragen enkel door de afdeling communicatie beantwoord mogen worden. Het bedrijf Pfizer Gold Research waarschuwde zijn werknemers via een online krant.

Moore zal vermoedelijk binnenkort beginnen met filmen. De regisseur kwam tijdens het maken van de documentaire Bowling for Colombine op het idee voor Sicko, toen hij hoorde dat Canadezen niet hoeven te betalen voor hun gezondheidszorg. De première zal in de loop van 2005 plaatsvinden.

Jongen veroorzaakt explosie in Hellevoetsluis

henk.jansen en cygnusx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een achttienjarige inwoner van Hellevoetsluis heeft maandagavond een deel van zijn ouderlijk huis aan de Kanaalweg laten ontploffen. Hij had via internet aceton nitraat gekocht en dat op de radiator laten staan. Door de hitte ontstond er een explosie die enorme schade aanrichtte, zowel in als om het huis.

Er werden ramen vernield en ook vlogen er dakpannen van het huis. De politie heeft de jongen meteen aangehouden. Bij de explosie raakte niemand gewond.

Oekraïense minister dood aangetroffen

Icoon politiek buitenland nieuwsGeorgi Kirpa, de Oekraïense minister van Transport, is maandagavond dood aangetroffen in zijn buitenhuis in de buurt van Kiev. De politicus werd al enkele dagen vermist. Hij zou door een kogel om het leven zijn gekomen. Onduidelijk is of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat hij is vermoord.

Het nieuws van de dood van Kirpa (58) komt één dag na de veelbesproken presidentsverkiezingen in de Oekraïne. Hij was één van de ministers in het kabinet van premier Viktor Janoekovitsj, die gisteren de verkiezingen verloor van oppositieleider Viktor Joesjtsjenko. Kirpa zou een conflict hebben gehad met zijn regeringsleider, omdat hij onlangs het gebouw van de bank van zijn ministerie in oranje had gehuld. Oranje is de kleur van de Oekraïense oppositie, die wekenlang protesteerde tegen de frauduleus verlopen verkiezingen van eind november.

De minister van Transport werd overigens door de partij van Joesjtsjenko beschuldigd van het belemmeren van demonstranten die wilden afreizen naar de massale demonstraties in de hoofdstad. Kirpa zou zijn positie hebben misbruikt door treinen uit de dienstregeling te halen.

Georgi Kirpa
Georgi Kirpa werd dood aangetroffen

Voetbal topzoekterm 2004

De populariteit van voetbal in Nederland is nogmaals bewezen. In een top tien van populairste Nederlandse zoektermen op google, staat voetbal op nummer één.

Ook de Nederlandse voetbalclubs doen het op deze lijst goed. Ajax staat op nummer twee en Feyenoord op nummer zes. Qua sport staat olympische ook nog op nummer negen in de lijst.

Ook bij populaire sportsterren doet voetbal het goed. Alleen Pieter van den Hoogenband op vijf is een niet-voetballer in de top vijf. Waarbij wel plaats één en twee worden ingenomen door de buitenlandse voetbalsterren Cristiano Ronaldo en David Beckham. Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder staan op plek drie en vier.

Populaire zoektermen google 2004:
1. voetbal
2. ajax
3. beyonce
4. georgina verbaan
5. evisu
6. feyenoord
7. andre hazes
8. theo van gogh
9. olympische
10. ali b

Far Cry mappack beschikbaar

Naast de mod X-Isle is er ook een nieuwe mappack voor Far Cry uitgekomen. De mappack bevat twaalf nieuwe maps, waarvan er acht bedoeld zijn voor assault en vier voor Team Death Match. Het pakket is hier te downloaden en is ongeveer 190MB groot.

De nieuwe maps zijn:
Assault:

• mp_to_swamp
• mp_to_ruins
• mp_to_fortress
• mp_to_facility
• mp_to_cargoTAWfix
• mp_to_tactic
• mp_to_enrage
• mp_to_minetrip

FFA/TDM:

• mp_to_ground0
• mp_to_cry
• mp_to_trade
• mp_to_warhead

Postcodekanjer (21 miljoen) valt in Rotterdam

Spannende tijden voor inwoners van Rotterdam. De Postcodekanjer van maar liefst 20,9 miljoen Euro is gevallen in Rotterdam. Iedereen met de postcodecijfers 3068 in hun lotnummer valt in de prijzen. Maar pas op nieuwjaarsdag wordt bekend welke letters bij de gigantische geldprijs horen.

Op 1 januari van dit jaar viel de Postcodekanjer in Kinderdijk, waar ieder lid minimaal 700.000 euro won. De hoofdprijs ging naar een alleenstaande man: hij won 7 miljoen euro. Op televisie verklaarde hij maandagavond: 'Geld maakt niet gelukkig. Maar het is wel enorm handig'. Ook een ander gezin in Kinderdijk heeft veel aan hun prijs gehad. 'Je hoeft nu niet meer na te denken als je iets kopen wilt.'

Welke gezinnen na zaterdag uit de geldzorgen zijn wordt bekendgemaakt door Martijn Krabbé, Henny Huisman en Gaston Starreveld. Starreveld is nu reeds in Rotterdam, waar hij bij willekeurige bewoners met de postcodecijfers 3068 blijft logeren.

 gaston
Gaston reikt zaterdag de Postcodekanjer uit.

FOK!radio: De democratisch gekozen mods van Onzin

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor de eerste democratisch gekozen mod Tessje. De users in het subforum Onzin Voor Je Leven mochten afgelopen week twee nieuwe moderators kiezen. Geen sollicitaties dus. Twee nieuwe mods kwamen naar boven. Met Tessje praten we vanavond. Uiteraard bemoeide FOK!-moeder Yvonne zich er ook mee, dus ook van haar horen we een reactie.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo bellen we een willekeurige FOK!ker in de 'FoonFOK!' Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. Verder zal Breuls weer vertellen hoeveel GB's aan dataverkeer we weer hebben gebruikt met FOK! en of er nog nieuwe bezoekeraantal-records zijn gebroken in de verkeersinformatie.

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Afgelopen weken kon je al veel nieuwe items horen. Een daarvan was 'IRC Zingt Mee'. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Vader verstopt vuurwerk onder bed van kind

Scootmobiel en dutchmage hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in Zaandam deed een wel heel bijzondere vuurwerkvondst. Onder het bed van zijn 14-jarige kind had de vader 8,5 kilo vuurwerk verstopt. In twee dozen zat een honderduizendklapper, oftewel een Flowerbed.

Een Flowerbed is een doos vol kleine buisjes die kleine mortieren en fonteinen bevatten. De doos steek je één keer aan, waarna alles automatisch de lucht ingaat.

De politie kwam op het spoor van het illegale vuurwerk na een anonieme tip. De man verleende daarop alle medewerking en verklaarde dat de dozen er al sinds oktober stonden. Hij kreeg een proces-verbaal. De politie heeft in Nederland tot nu toe 21.000 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dit komt zowel bij bedrijven als particulieren vandaan. Het in beslaggenomen vuurwerk wordt vernietigd.

 Flowerbed
Een Flowerbed onder een bed verstoppen. Toepasselijk, maar geen goed idee.

Dief steelt taximeter van chauffeur

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een ongeveer 25-jarige man heeft gisterochtend in Amsterdam een taxichauffeur overvallen. Hij bedreigde hem met een scherp voorwerp, maar eiste geen geld. In plaats daarvan stelde hij prijs op de meter die in de taxi zat.

Aan het eind van de rit bedreigde de man de chauffeur, waarna een worsteling ontstond. De chauffeur raakte hierbij lichtgewond maar wist te ontkomen. Toen hij enige tijd later terugging naar zijn auto, was de dief er met zijn meter vandoor gegaan. Het geld was ongemoeid gelaten.

"Kennelijk wilde hij alleen de taximeter. Er worden vaker taximeters gestolen, misschien dat er handel in zit", aldus een politiewoordvoerder. De zaak is in onderzoek.

Chirurg amputeert verkeerde been

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 74-jarige man uit Mexico moet het voortaan zonder zijn rechterbeen stellen. Nu was de man in het ziekenhuis om één van zijn benen te laten amputeren, dus wat dat betreft was hij er wel op voorbereid. Alleen was het de bedoeling dat zijn linkerbeen geamputeerd zou worden.

In verband met een ernstige voetinfectie besloot de behandelend arts van Alberto Lopez dat zijn linkerbeen geamputeerd moest worden. Toen de man echter uit zijn narcose ontwaakte, bemerkte hij dat hij geen rechterbeen meer had en dat de infectie aan zijn linkervoet onbehandeld was gebleven.

De familie van Lopez wil de arts die de operatie uitvoerde voor de rechter dagen. "Mijn vader is een onherstelbaar onrecht aangedaan. Wij eisen dat de verantwoordelijke persoon wordt gesanctioneerd", aldus dochter Esperanza. De directeur van het ziekenhuis erkende de fout en gaf aan dat de betreffende arts inmiddels geschorst is.

Amsterdammer overleeft val van twaalf hoog

Een 26-jarige Amsterdammer is vanochtend zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat hij van twaalf hoog uit een flatgebouw was gevallen. De zachte grasgrond waar de man op landde heeft zijn val gebroken. In het gras sloeg het slachtoffer een gat van 25 centimeter.

De politie heeft nog niet kunnen vaststellen hoe de man is gevallen. Een 36-jarige bewoner van de betreffende flat is aangehouden.

---
dutchmage, Scootmobiel, DrJackle en cygnusx worden bedankt voor het submitten van dit bericht.

Man toch niet overleden aan vuile cocaïne

De 34-jarige man die gisteren in het Waterlandziekenhuis in Purmerend overleed, is gestorven aan een hersenvliesontsteking. Eerder werd gemeld dat de Volendammer vergiftigde cocaïne ingenomen had en daardoor het leven had gelaten.

Aangezien de man bij de politie bekend stond als drugsgebruiker en de symptomen veel weg hadden van het gebruik van vervuilde cocaïne, werd vermoed dat de coke hem fataal was geworden. Artsen stelden echter vast dat de man is overleden aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. Of hij desondanks onder invloed was van cocaïne is nog niet bekend.

---
henk.jansen, dutchmage, PavelNedved, ernie09, junkieXXXL, Japzer en cyberbull; hartelijk dank voor het submitten van dit bericht.

Rangers houdt aansluiting met Celtic

In de Schotse competitie heeft Glasgow Rangers de achterstand op Celtic weer verkleind tot één punt.

Het team van trainer Alex McLeish en assistent Jan Wouters was in de thuiswedstrijd tegen Motherwell met 4-1 te sterk. Op tweede kerstdag had Celtic al met 0-2 van Heart of Midlothian gewonnen.

Nacho Novo was de gevierde man bij Rangers. De Spaanse spits zorgde in de derde en de vijftiende minuut voor de 1-0 en de 2-0. Scott McDonald bracht de bezoekers vier minuten na rust met de 2-1 terug in de wedstrijd, maar Shota Arveladze en Steven Thompson bezegelden de overwinning van Rangers.

Half-Life 2 speed record verbeterd

Werd er eerder deze maand nog gemeld dat iemand Half-Life 2 in slechts twee uur, 57 minuten en 35 seconden had uitgespeeld, nu is dat record alweer verbroken!

Een anonieme gamer heeft het spel uit weten te spelen binnen twee uur en veertien minuten. Het merkwaardigste aan dit record is dat het spel sneller is uitgespeeld dan dat het downloaden via Steam duurt.

Een bewijs van dit record is te downloaden via het BitTorrent netwerk en is 1.1 GB groot.


DVD: Hector, avonturen van Urbanus en Sylvia Millecam

Urbanus, de artiestennaam van Urbain Servranckx, was in België al beroemd om al zijn zottigheid van televisie, toen hij in 1986 begon aan zijn eerst speelfilm, getiteld 'Hector'. Samen met Stijn Coninx, de regisseur, bedacht hij een film vol absurditeiten die de basis zou zijn voor een geslaagde (doch enigszins korte) filmcarriere in de lage landen. Niet alleen 'Hector', maar ook de daaropvolgende film 'Koko Flanel' maakten van Urbanus een geliefde komiek in zowel België als Nederland. Nu is 'Hector' door Bridge Pictures op DVD uitgebracht. Niet alleen is dit de eerste keer dat de film op DVD is verschenen, daarnaast is de film gerestaureerd en voorzien van diverse extra's.


Wat is dit - seizoen 3 - Deel 7

Suc6 allemaal met de 7e ronde van Wat is dit!!

Daar gaan we weer
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

True Fantasy Live Online wellicht terug

Akihiro Hino, president van Level 5, heeft in een interview met het Japanse blad Dorimage verteld dat True Fantasy Live Online wellicht alsnog zal verschijnen. Dit nadat Microsoft en Level 5 in juni nog besloten werkzaamheden aan de game te staken.
De man weigerde verder in te gaan op zijn uitspraak, waardoor wij gamers alsnog geduldig moeten wachten.

Herrezen uit de productiestaking?

Kies de grootste coureur allertijden (Ronde 5)

Op het FOK!forum wordt momenteel de verkiezing voor de grootste coureur allertijden gehouden. In een zevental rondes wordt door middel van een knock out-systeem gekomen tot de beste coureur.

De procedure is vrij simpel. In totaal zijn er 128 coureurs die meedingen om de titel. Er zijn 64 koppels van coureurs gemaakt die tegen elkaar uitkomen. Kies uit elk koppel welke van de twee coureurs je het beste vindt en zet dit, op de in het topic beschreven manier, daar neer. Van elk koppel gaat de coureur met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, waarna er 32 koppels ontstaan. Dit gaat zo door tot twee coureurs overblijven, waaruit de winnaar uiteindelijk wordt verkozen tot FOK!'s Grootste Coureur allertijden. Dit is de vijfde ronde, met nog vier koppels over.

In de vierde ronde moesten we afscheid nemen van de laatste Nederlander in het veld. Arie Luyendijk verloor kansloos met 38 tegen 21 van Niki Lauda. Ook de Belgen zijn niet meer in het veld te vinden; hun laatste hoop, Jacky Ickx, ging roemloos met 60 tegen 4 ten onder; zijn tegenstander was Alain Prost. Ayrton Senna won gemakkelijk van Riccardo Patrese, met 60 tegen 4, en is derhalve door. Gilles Villeneuve versloeg Carlos Sainz, waardoor er ook geen rallyrijders meer in het tournooi zitten. De grootste overwinning was deze ronde voor Michael Schumacher, die zijn tegenstander, Jody Scheckter, met 62 tegen 2 versloeg. Ook Juan Manuel Fangio, Mario Andretti en Emmerson Fittipaldi zijn door, zodat het laatste achttal bekend is.

De komende ronde, de kwartfinales, is de keuze beperkt tot acht coureurs. Opvallend is het grote aantal Formule1 kampioenen. Tevens hebben alle coureurs deelgenomen aan de Formule1. Helaas zal deze ronde bepaald worden welke twee oud wereldkampioenen het niet zullen halen. Zo zijn Senna en Fangio tegen elkaar uitgeloot en daarnaast ook de Ferrari kemphanen Michael Schumacher en Niki Lauda.

Voor deze ronde kun je je stem uitbrengen op een van beide coureurs uit onderstaande tabel:
Ayrton Senna vs Juan Manuel Fangio
Mario Andretti vs Emerson Fittipaldi
Niki Lauda vs Michael Schumacher
Gilles Villeneuve vs Alain Prost

Stemmen kan tot zondagavond 2 januari 23.59 in dit topic in het Sport-forum van FOK!. Laat deze kans niet voorbij gaan en breng je stem uit.

Quake IV screenshots

Ongeacht of je genoten hebt van DOOM III, de engine van de game is een van de meest geavanceerde op de markt op het moment. Natuurlijk willen vele developers gebruik maken van dit technische hoogstandje om hun game zo mooi mogelijk te maken.

Een van de titels die op de Doom III engine zal draaien is Quake IV, en van deze game zijn twee screens vrijgegeven. Een exacte release date voor Quake IV is er nog niet, maar er we mogen hem wel volgend jaar al verwachten.


Docent (43) heeft relatie met leerlinge (14)

DrJackle had ons via de nieuws-submit te melden:

Een leraar van de christelijke scholengemeenschap De Goudse Waarden in Gouda heeft een relatie gehad met een veertienjarige leerlinge. Voor de 43-jarige man is ontslag aangevraagd. Bovendien heeft de school aangifte tegen de man gedaan.

De relatie is al voor de zomer begonnen, zo bevestigt rector A. Holster, die zeer aangeslagen is door het voorval. 'Toen vermoedden we het al, maar wisten we nog te weinig om aangifte bij de politie te doen. We kwamen steeds een beetje meer te weten. In augustus hadden we genoeg om aangifte te doen.'

De leraar is enkele weken geleden aangehouden, maar loopt na een verhoor inmiddels weer vrij rond. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in behandeling. Het meisje is met haar ouders verhuisd. Of dat met de relatie te maken heeft is niet bekend. Ook is niet bekend of de twee geliefden elkaar nog spreken of zien.

Museeuw start rechtzaak tegen wielerbond

Johan Museeuw is een rechtzaak tegen de de Belgische wielerbond BWB gestart. In die rechtzaak eist Museeuw een nietigverklaring van het vonnis, omdat de tuchtcommissie van de BWB onbevoegd was.

Museeuw werd begin oktober voor vier jaar geschorst, waarvan twee voorwaardelijk. Hij werd schuldig bevonden in de zaak van veearts Landuyt, waarin hij werd aangemerkt als één van de dopingafnemers. Museeuw eist nu nietigverklaring van dat vonnis, omdat de tuchtcommissie onbevoegd was en vanwege een ernstig inbreuk op het vermoeden van onschuld, vastgelegd in het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Door het genoemde vonnis mag Museeuw in de komende twee jaar niet de geplande activiteiten als ploegleider van Quick Step uitvoeren. Recent kwam daarbij dat IOC-voorzitter Rogge de prestaties van museeuw in twijfel trok.

Berry Floor blijft cosponsor Discovery Channel

Na een periode van onzekerheid heeft Berry Floot toch besloten verbonden te blijven aan Armstrong en co. De sponsor twijfelde of het niet een Belgische ploeg zou gaan steunen.

Na het aflopen van het contract met US Postal en de hervormingen van de Belgische ploegen door de ProTour was er wat twijfel. Berry Floor heeft nu met de Discovery Channel-ploeg een driejarig contract afgesloten met een optie om twee jaar langer door te sponsoren. Daarmee wordt de samenwerking met de ploeg voortgezet. Berry Floor zal echter niet meer in de naam van de ploeg voorkomen.

'Patty Brard maakte slechtste tv-programma'

kiepauto had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek van Maurice de Hond uitgevoerd in opdracht van radiozender Noordzee FM blijkt dat Nederlanders het programma 'Patty's fort' van Patty Brard het slechtste televisieprogramma van 2004 vinden. In dat programma gingen een aantal BN'ers samen met de presentatrice vasten en ontslakken in haar huis op Ibiza. Daarbij werd geregeld in beeld gebracht wat er zoal middels een klisma uit de darmen kwam vloeien.

Het één na slechtste programma van 2004 werd de real-lifesoap 'De Tokkies', rond het asociale Amsterdamse gezin. Sterrenboksen van SBS6, waarin 'sterren' als Emile Ratelband en Dries Roelvink in de ring echt op elkaar insloegen, eindigde op de derde plaats.

Schandaal
De ondervraagde Nederlanders vonden de 'hoer van Amsterdam'-spreekkoren van ADO Den Haag-supporters, gericht aan het adres van Rafaël van der Vaarts vriendin Sylvie Meis, het grootste schandaal van 2004. Op twee eindigde de hoerenloperij die voormalig PvdA-wethouder Rob Oudkerk de das omdeed en op drie de affaire Ruud Lubbers.

Meest aangrijpende binnenlandse nieuwsfeit is volgens de ondervraagden de moord op filmmaker Theo van Gogh. De moord op VMBO-leraar Hans van Wieren van het Haagse Terra College werd tweede. Het meest aangrijpende buitenlandse nieuwsfeit vond plaats in Rusland: het gewelddadige gijzelingsdrama op een school in Beslan.

Aimar ongelukkig bij Valencia

De 25-jarige Argentijnse middenvelder Pablo Aimar is niet gelukkig bij Valencia.

Onder de nieuwe coach Claudio Ranieri heeft Aimar geen vaste basisplaats, en de Argentijn zou nu aan vertrek denken. De zaakwaarnemer van de middenvelder, Gustavo Mascardi, wil de ontstane situatie binnenkort gaan bespreken met de Spaanse club. Liverpool en Ajax worden al genoemd als geïnteresseerde clubs.

Dit seizoen speelde Aimar mee in dertien competitiewedstrijden, waarvan slechts zes als basisspeler. In de Champions League startte hij drie maal in de basis, en in de met 2-1 van FC Porto gewonnen finale van de Europese Super Cup kwam hij als invaller in het veld.

Coach Ranieri geeft de middenvelder weinig speeltijd, maar wil de speler niet kwijt. "Aimar is een erg belangrijke speler voor ons en ik geloof niet dat hij Valencia wil verlaten", aldus Ranieri tegenover Sky Sports.

Onder de vorige coach, Rafael Benitez, had hij wel een vaste plek in de eerste elftal en veroverde hij in 2002 en 2004 de landstitel en in 2004 ook de UEFA Cup. Benitez is nu coach van Liverpool en vandaar de link met de Reds. De Spaanse internetsite Levante bracht Ajax in verband met de Argentijnse international.

Helpdesk Wanadoo staakt om LiveBox

DrJackle had ons via de nieuws-submit te melden:

De helpdesk van internetprovider Wanadoo in Frankrijk is het zo zat dat ze in staking is gegaan. De 290 medewerkers worden overspoeld met vragen over de 'LiveBox'. Deze modem is ook geschikt voor telefonie en televisie. In Nederland wordt het apparaat echter alleen nog maar gebruikt voor ADSL-klanten van Wanadoo.

De staking begon onlangs omdat de medewerkers vonden dat ze onvoldoende toegerust waren om klanten te helpen. De mensen die de klantenservice voor 35 cent per minuut belden, werden hierdoor razend. De telefonisten bezweken onder de druk van deze klanten.

Wanadoo Nederland in Amsterdam is op de hoogte van de problemen met de 'LiveBox': "Het apparaat is voor internet, televisie en telefonie. Het gaat om het gedeelte voor telefonie dat niet goed werkt. Dat gedeelte is hier in Nederland nog in niet gebruik." Telefonie komt waarschijnlijk komende januari via de LiveBox beschikbaar. "En hier doen we dat op een andere manier. Het installatieproces zal automatisch verlopen. In Frankrijk was dat niet het geval en verslikten klanten zich in de aansluitprocedure waar grote problemen mee ontstonden."

Nieuwe mediaplayer voor gamers

Playa!TraX is een programma dat in je system tray staat en daar lekker niks staat te doen. Het programma komt pas in actie als je een spel opstart. Als je bijvoorbeeld Half-Life 2 opstart, gaat Playa!TraX automatisch jouw Half-Life 2 playlist afspelen en laadt het de configuratie (die je zelf definieert) die het mogelijk maakt om de muziek te besturen met bijvoorbeeld je toetsenbord of gamepad. Je hoeft dus niet terug te keren naar het venster van de speler. En als je switcht naar een ander spel, Madden NFL Football bijvoorbeeld, start Playa!TraX meteen de Madden playlist. Het programma werkt ook gewoon met je browser of elk ander programma.

Features:

quote
- Control player functions through gamepads, joysticks, racing wheels, keyboard and mouse, foot pedals/switches or any other combination of input devices that you choose.

- Mappable (Bindable) functions include - Play, Stop, Pause, Next Track, Previous Track, Next Playlist, Previous Playlist, Seek Forward, Seek Backward, Volume Up, Volume Down, Volume Mute, Repeat, Random and more.

- Automatically launches associated playlists when it detects your favorite applications running.

- Allows for multiple configurations and the grouping of them based on application types. eg. a config for general use, a config for web browsing, a config for gamepad games, a config for joystick games.

- 10 Band EQ with preamp.

- Convenient icon tray mode keeps player out of the way while still allowing complete control.

- Advanced playlist editor.

- Perfect for full screen gaming or applications when access to an ordinary players functions is inconvenient or impossible.


Meer info kun je hier vinden.
Je kunt het programma hier downloaden.

ICT-goeroe Pieper wil politieke 'expertclub'

Icoon politiek binnenland nieuwsOndernemer en ICT-goeroe Roel Pieper is bezig met het vormen van een deskundigenclub waarmee hij politieke druk wil gaan uitoefenen. Dat zegt hij in een interview met NRC Handelsblad. Pieper ziet de campagne van de Amerikaanse democratische presidentskandidaat Howard Dean daarbij als voorbeeld.

"Ik wil beginnen om met een aantal mensen, experts, de belangrijkste problemen van de samenleving op dit moment te bespreken: onderwijs, zorg en veiligheid. En dan moeten zoveel mogelijk mensen zich erbij betrokken gaan voelen", zegt de voormalig topman van electronicaconcern Philips. Hij ziet zijn expertclubje als springplank naar een politieke loopbaan.

De 48-jarige Pieper heeft er nooit een geheim van gemaakt politieke ambitie te hebben. Hij verwacht dat er ook in de politiek zelf nieuwe krachten zullen vrijkomen. "Het systeem wordt steeds instabieler. Ik denk dat de komende twee, drie jaar heel spannend worden." Het idee is overigens niet helemaal nieuw. Anderhalf jaar geleden richtte Pieper samen met onder meer de Haagse burgemeester Wim Deetman en voormalig minister Tineke Netelenbos de virtuele Partij voor de Informatiesamenleving op, een denktank die democratie en samenleving 'een nieuwe interactieve impuls' moest geven.

Roel Pieper
Roel Pieper

Toestand Montoya en Hornos kritiek

De toestand van Luis Fernando Montoya en German Hornos is nog altijd kritiek. Montoya is blijvend verlamd en wordt kunstmatig beademd. Hornos is overgebracht naar een ziekenhuis in Montevideo vanwege bijkomende longproblemen.

De ex-trainer van Once Caldos, de club die onlangs nog de wereldbekerfinale verloor van Porto, raakte afgelopen week zwaargewond toen zijn vrouw werd beroofd. Toen hij zich daartegen verzette werd zijn nek met twee kogels doorboord. Hierdoor is Montoya vanaf zijn nek blijvend verlamd en kampt hij mogelijk met een hersenbeschadiging.

De aanvaller van Real Valladolid, Hornos, reed met zijn auto tegen een boom op eerste Kerstdag. Dankzij een spoedoperatie aan zijn hoofd, bleef de Uruguayaan in leven. De 22-jarige spits ademt echter nog altijd niet op eigen kracht.

Far Cry mod X-Isle 0.1 Alpha vrijgegeven

De Far Cry singleplayermod 'X-Isle' is eindelijk openbaar voor het publiek. In deze alpha versie heb je beschikking over twee maps, twee wapens, een jetski en je gaat het opnemen tegen grote, enge dinosauriërs.

Over X-Isle
Het spel speelt zich af in het jaar 2041. In de Stille Oceaan worden kleine eilanden ontdekt die de radar tot nu toe niet heeft weten waar te nemen. Het schild dat een van de eilanden verborgen hield gaat verloren en de hel breekt los. De media noemt het eiland 'Dino Paradise' en er gaan berichten rond dat het eiland wordt bewoond door terroristen. Aan jou de taak om met het ongedierte af te rekenen.

Je kunt de mod hier downloaden:
mirror 1
mirror 2
mirror 3
mirror 4
mirror 5
mirror 6
mirror 7
mirror 8
mirror 9

X-Isle officiële site
X-Isle Trailer

Engelsman claimt Galaxian-record

sieb en manvan69 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Games nieuwsEen 45-jarige man uit Engeland claimt het wereldrecord in het legendarische computerspel Galaxian te hebben gehaald. Gary Whelan speelt het spel al sinds 1980, en oefent twee uur per dag. Whelan brak het record op vrijdag 13 augustus. Als bewijs stuurde hij een video-opname van zijn recordpoging naar spel-enthousiastelingen in de Verenigde Staten, die Whelan inmiddels bewieroken als absolute held.

De Galaxian-fanaat haalde 399.290 punten, bijna 10.000 meer dan het vorige officieel erkende record. Deze stond al sinds 1984 op naam van ene Perry Rodgers uit Amerika. Onder arcadespelfans werd het oude record als onverslaanbaar geacht. Whelan wil echter verder. "Ik stop pas met spelen als ik een miljoen punten heb gehaald," aldus de nieuwe recordhouder. Het recordspel duurde 93 minuten en eindigde in level 114.

Galaxian werd geintroduceerd in 1979, als concurrentie voor het zeer populaire arcadespel Space Invaders. Het doel van het spel is om buitenaardse wezens uit te schakelen.

Screenshot Galaxian

Hoog opgeleide allochtoon heeft goede baan

Uit cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd blijkt dat niet-westerse allochtonen van de tweede generatie met een hoge opleiding net zo vaak een baan 'op niveau' hebben als autochtonen met dezelfde opleiding. Allochtonen van de eerste generatie hebben bij gelijk opleidingsniveau juist minder vaak een baan dan autochtonen.

Dat de tweede generatie allochtonen het beter doet dan hun ouders heeft vooral te maken met sociale en culturele factoren. Nieuwkomers op de arbeidsmarkt moeten doorgaans eerst de taal leren en een netwerk opbouwen voordat ze aan het werk kunnen. De tweede generatie heeft die problemen niet.

De tweede generatie Turken en Marokkanen zijn beter opgeleid dan hun ouders. Van de eerste generatie heeft 20% procent een middelbare opleiding of hoger, van hun kinderen is dat inmiddels 30%. Dit aandeel is nog stijgende omdat veel van deze kinderen nog op school zitten. Het percentage autochtonen met een middelbaar of hoog opleidingsniveau is 60%; Bij Surinamers en Antillianen is dat 50% (al bij eerste generatie).

-
Het CBS-onderzoek.

Kerst niet geweldloos verlopen

De kerst is niet alleen maar vredig verlopen in Nederland. In Tilburg werd in de nacht van eerste op tweede kerstdag een jongen in elkaar gemept omdat hij een trui van het merk 'Lonsdale' droeg. Twee jongeren waren daar niet van gediend en namen de Lonsdale-drager in een parkeergarage onder handen.

In Werkendam werd op kerstavond een 17-jarige knaap gearresteerd die een mes had getrokken bij een vechtpartij in zijn woonplaats.

In het Brabantse Dorst liep op kerstavond een 17-jarige jongen een gebroken neus op toen een plaatsgenoot een bierfles tegen zijn hoofd gooide.

In Purmerend werden in de nacht van eerste op tweede kerstdag, bij een massale vechtpartij tussen 150 jongeren op het Looiersplein, twee personen aangehouden. Zelfs met assistentie van hun collega's van Amsterdam-Amstelland wist de Purmerendse politie de groep niet uiteen te drijven. Pas toen twee diensthonden werden ingezet waaierde de groep uiteen.

Verder werd in Culemborg een vrouw in haar woning beschoten en werden op eerste kerstdag in Ruurlo twee vrouwen neergestoken van wie er één meteen overleed en de ander later in het ziekenhuis. De slachtoffers zijn dochter en moeder. De dader is vermoedelijk de 32-jarige ex van de dochter. De kinderen van de dochter zijn ondergebracht bij familie.

Aardbeving treft ook Italiaanse voetballers

De verschrikkelijke aardbeving in het Zuidoosten van Azie heeft ook Italiaanse voetballers op vakantie op de Malediven getroffen.

Geen enkele voetballer raakte gewond, maar vooral Livorno-spits Cristiano Lucarelli hield er angstige momenten aan over. "We zagen een gigantische golf op ons afkomen en ik was net op tijd om me samen met mijn kinderen uit de voeten te maken," vertelde Lucarelli, die op het atol Baa verbleef en voor zijn leven moest rennen. "We hebben doodsangsten uitgestaan en kamperen nu in de hal van het hotel, zonder licht en water. Maar morgen huur ik een vliegtuig om naar huis terug te keren," aldus de Italiaanse aanvaller die al tien keer scoorde dit seizoen bij zijn club Livorno.

Fillipo Inzaghi heeft zijn club AC Milan laten weten dat hij niet op tijd terugkomt, Pipo mist daardoor de training. Ploeggenoot Alessandro Nesta en Marco Materazzi (Internazionale) konden net aan de ramp ontkomen. Het vliegtuig waar ze inzaten was net opgestegen toen de eerste vloedgolven hun vakantiebestemming bereikten.

Dodental zeebeving boven de 23.500

Icoon Buitenlands nieuws Het dodental ten gevolge van de zware zeebeving bij Sumatra van zondag is opnieuw opgelopen. Voorzichtige schattingen spreken nu van ruim 23.500 doden door de aardbeving en de krachtige vloedgolven die daarop volgden. De aardbeving had een kracht van 9.0 op de schaal van Richter, en is daarmee de op vier na krachtigste aardbeving sinds dat gemeten kan worden.

Sri Lanka werd het hardst getroffen door de aardbeving. Er vonden bijna 11.000 mensen de dood. Ook India werd hard getroffen, hier kwamen tenminste 6289 mensen om het leven. De laatste cijfers uit Indonesië spreken van 4900 doden, en Thailand heeft tot nu toe 839 lichamen geteld. Ook in andere landen in de regio vielen doden: in Maleisië 44, 32 op de Maldiven, 10 in Myanmar (het voormalige Birma) en 2 in Bangladesh.

Waarschijnlijk vielen er al zo'n 3000 doden op de Andaman-eilanden, die deel uitmaken van India. Die eilanden lagen vlak bij het epicentrum en zijn totaal verwoest. De vloedgolven hebben ook Afrika al bereikt. In Somalië zorgden de golven voor zeker 9 doden, en in Kenia viel één dodelijk slachtoffer.

Er wordt gevreesd dat het dodental nog veel verder zal oplopen, omdat duizenden mensen in de hele regio nog vermist worden. De omvang van de schade in veel zwaar getroffen gebieden is ook nog steeds niet duidelijk, omdat er bijna geen communicatie mogelijk is.

Epidemieën
Vanwege de hoge temperatuur en een nog groot aantal ronddrijvende lijken, bestaat er een groot gevaar voor de uitbraak van epidemieën. In de zwaarst getroffen landen worden mensen met honderden tegelijk opgestapeld in massagraven, in een uiterste poging de uitbraak van ziekten te voorkomen.

Nederlanders
Het aantal vermiste Nederlanders in Thailand alleen is inmiddels opgelopen tot 19. De vermisten waren allemaal op vakantie op de Thaise eilanden Phuket of Koh Phi Phi. Uit de andere getroffen gebieden zijn nog geen meldingen bij de ANWB binnengekomen, en er zijn tot nu toe ook nog geen meldingen van omgekomen Nederlanders. Er verblijven ieder jaar rond de kerst veel Nederlanders in de kustgebieden van Thailand en Sri Lanka.

Het speciale informatienummer van de ANWB, de coördinerende hulpcentrale, is 070-3145151.

Een kaart van de getroffen gebieden

Single 'Dreamer' brengt kwart miljoen op

De single 'Dreamer', die Kane-zanger Dinand Woesthoeff schreef naar aanleiding van de dood van zijn vrouw Guusje Nederhorst, heeft bijna 250.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor Kankerbestrijding. Het geld is gestort in het Guusje Woesthoff-Nederhorst/KWF-fonds, dat dit weekend is opgericht en dat zich zal richten op de financiering van wetenschappelijk kankeronderzoek.

Soap-actrice Guusje Nederhorst overleed op 29 januari 2004. Een dag later nam Woesthoff Dreamer op, dat voor het eerst te horen was op 4 februari, de dag van de begrafenis en de dag dat Guusje Nederhorst 35 jaar zou zijn geworden. Het nummer kwam direct op de eerste plaats van de hitlijsten binnen, en haalde een platina status.

KWF Kankerbestrijding zegt in een verklaring niet alleen blij te zijn met het geld dat de actie heeft opgebracht. Volgens het fonds heeft het initiatief veel jongeren bewust gemaakt van het belang van de strijd tegen kanker. Muziekzender The Box ondersteunde de actie door voor elke keer dat kijkers de videoclip van Dreamer aanvroegen een bedrag aan KWF Kankerbestrijding over te maken. De totale opbrengst kwam daarmee op 273.377,38 euro.

Single Dreamer brengt ruim kwart miljoen op
Dinand Woesthoff overhandigt de cheque van 273.000 euro

'Beledigen Allah reden moord op Van Gogh'

darkmania, TheDutchman, corrykoningsfan en BigPimpin hadden ons via de submit te melden:

Dagblad Trouw publiceert vandaag een interview met moslima's die nauw betrokken zijn bij de Hofstadgroep; de groep moslims die verdacht worden van terrorisme. Ze kennen elkaar van school en uit de buurt. Gemeen hebben ze dat ze allemaal zijn 'veranderd' -van moderne Nederlandse jongere tot 'Takfiri', een islam-stroming die de inlichtingendienst AIVD als zeer gevaarlijk betitelt.

Uit gesprekken met twee vrouwen blijkt dat Theo van Gogh niet vermoord is omdat hij met Ayaan Hirsi Ali 'Submission' heeft gemaakt of moslims geitenneukers noemde, maar omdat hij Allah een varken had genoemd. ''Je mag moslims voor van alles uitmaken, ook voor geiteneukers. Maar als je Allah beledigt denken wij: ga dan weg van deze aarde.'' Volgens hen heeft Mohammed B. helemaal alleen besloten om Van Gogh te vermoorden.

Radicaal
Duidelijk wordt dat slechte integratie niets te maken heeft met hun radicalisering en extremisme, wat ze behoren allemaal tot beter opgeleide jongeren die tot voor hun 'bekering' als 'normale' Nederlanders aan de maatschappij deelnamen. Bovendien zijn er ook bekeerde Nederlanders die zich er bij hebben aangesloten, zowel mannen (als Jason W.) als vrouwen: ''Het zijn vooral de Nederlandse vrouwen van de groep die een niqaab dragen. Zij zijn bijna het radicaalst. Deze meisjes denken hetzelfde als die mannen. Ze zijn geen traditionele vrouwen, maar heel bewust moslim geworden. Het is net een sekte. Ze hebben vaak geen Nederlandse vriendinnen, geen contact met hun ouders meer'', zo zeiden twee van top tot teen gesluierde jonge vrouwen tot de verslaggevers van Trouw.

De twee vervolgen: ''De jongens waren tot een paar jaar geleden de modernste van de stad. Ze gingen alleen met de ramadan naar de moskee. Dat veranderde na 11 september. De een na de ander ontdekte de 'ware' islam'' Een van de twee voegt daaraan toe: ''Ik was ook altijd van uitgaan en vriendjes, maar ongeveer twee jaar geleden dacht ik: waarvoor zijn we hier in deze wereld. De islam geeft een doel in mijn leven, en de geborgenheid van een vriendengroep. Hier in Nederland was ik altijd een buitenbeentje. 'De Marokkaan' of zelfs 'de Turk' noemden ze me. Als je dat van kleinsaf hoort, krijg je daar genoeg van. Ik dacht: 'ik ga niet meer bij ze slijmen, ik ga in mijn eigen groepje'.''

Inspirator
De 43-jarige Syriër Redouan al Issa ('sjeik' Abu Khaled), die door de AIVD wordt gezien als de inspirator van de Hofstadgroep, heeft Nederland volgens de vrouwen al lang verlaten. Twee maanden voor de moord op Van Gogh zou de man, die zich bedient van verschillende (schuil)namen naar het buitenland zijn uitgeweken. Hij staat internationaal op de opsporingslijsten.

Onder de vrouwelijke leden van de Hofstadgroep zitten ook twee Marokkaanse meisjes, die volgens de geïnterviewden in Trouw in hun denken 'net mannen' zijn: ''Ze zijn hard, niet vrouwelijk. Een van hen zei een keer: 'terrorisme is verplicht'. Toen ik dan vroeg wat er dan tegen onschuldige burgers is, zei ze: 'die zijn er niet in de VS, niet in Israël en ook niet in Nederland'. Die twee gingen helemaal uit hun dak toen ze hoorden dat Theo van Gogh was vermoord. Al was ik ook wel blij, zo'n groot feest vind ik dat nou ook weer niet. Zij vonden: het had Hirsi Ali moeten zijn. Die zal door zusters vermoord worden. Om te laten zien: zij komt níet voor ons vrouwen op.''

'Robben bij rijkste spelers Premiership'

Volgens de Britse boulevardkrant News of the World behoort Arjen Robben tot de best betaalde spelers in de FA Premiership.

Op de 'official Premiership rich list' neemt de 20-jarige Nederlander de tiende plaats in, met een weeksalaris van 50.000 pond (73.000 euro)

Overigens is het betrouwbaarheidsgehalte van de lijst niet hoog. Zo staat Ruud van Nistelrooy niet op de lijst, terwijl de spits van Manchester United volgens eerdere berichten 132.000 euro per week opstrijkt. De Nederlandse spits verdient naar verluidt hetzelfde salaris als Roy Keane die de vierde plaats bezet.

'Official Premiership rich list New of the World':

1) Frank Lampard (Chelsea) 99.000 pond (144.000 Oeuro) per week
2) Patrick Vieira (Arsenal) 99.000 pond (144.000 euro) per week
3) Sol Campbell (Arsenal) 99.000 pond (144.000 euro) per week
4) Roy Keane (Manchester United) 84.000 pond (122.000 euro) per week
5) Thierry Henry (Arsenal) 80.000 pond (116.000 euro) per week
6) John Terry (Chelsea) 68.000 pond (99.000 euro) per week
7) Rio Ferdinand (Manchester United) 65.000 pond (94.000) per week
8) Kieron Dyer (Newcastle United) 62.000 pond (90.000 euro) per week
9) Steven Gerrard (Liverpool) 56.000 pond (81.000 euro) per week
10) Arjen Robben (Chelsea) 50.000 pond (73.000 euro) per week

Goldeneye: Rogue Agent

Een tijdje terug mocht FOK! de perspresentatie van Goldeneye: Rogue Agent bijwonen in het Tuschinsky Theater te Amsterdam. We ontmoetten een heuse Bond-girl en kregen de kans het volledige spel te spelen.

Vliegt bij jou de adrenaline ook door het lijf als je de overbekende Bond-tunes hoort? Benieuwd wie de Bond-girl was die we mochten interviewen? Lees er alles over op de volgende pagina\'s.

'Copyrightheffing' op pc's in Duitsland

Icoon Digital nieuwsEen Duitse rechtbank heeft Fujitsu Siemens Computers verplicht om een copyrightheffing voor nieuwe computers te betalen. Per verkochte pc die in Duitsland wordt verkocht, moet de computerproducent twaalf euro afdragen.

VG Wort, die de copyrights van auteurs en uitgevers beschermt, had de zaak aangespannen omdat zij van mening is dat producenten van personal computers compensatie voor het digitaal kopiëren van auteursrechterlijk beschermd materiaal moeten betalen. De rechter stemde hiermee in. De eis van de organisatie, die vergelijkbaar is met de Nederlandse stichting Brein, was dertig euro per pc.

Fujitsu Siemens overweegt om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Ook doet het een beroep op de Duitse overheid die debatteert over een copyrightheffing. VG Wort wil de uitspraak gebruiken om ook andere computerleveranciers tot het betalen van een heffing te verplichten.

Federer Europees Sporter van het Jaar

Bij een door het Poolse persbureau PAP georganiseerde verkiezing is de Zwitserse tennisser Roger Federer verkozen tot Europees Sporter van het Jaar.

In de verkiezing onder 22 nieuwsagentschappen uit 20 landen liet de Zwitser wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher (Dui) en Kelly Holmes (GBR), die Olympisch goud won op de 800 en 1.500 meter, achter zich.

Federer won dit jaar elf toernien, waaronder de Australian Open, Wimbledon, de US Open en de Tennis Masters Cup. Bij een al eerder door de Europese Unie van de Sportpers georganiseerde verkiezing werd hij al verkozen tot Europees Sportman van het Jaar, Kelly Holmes werd Europees Sportvrouw van het Jaar.

Tien doden bij gasexplosie woonblok Frankrijk

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een explosie in een appartementenblok in het Franse Mulhouse heeft maandag aan zeker tien mensen het leven gekost. Ook vielen er zeker veertien gewonden, en wordt er nog een aantal mensen vermist. Volgens de brandweer is de ontploffing waarschijnlijk het gevolg van een gaslek.

De meeste doden vielen doordat de drie verdiepingen boven de plaats van de explosie instortten. Er wordt nog steeds gezocht naar overlevenden met behulp van honden en van geavanceerde apparatuur.

"De politie gaat natuurlijk door met het onderzoek, maar wat ons betreft was dit een duidelijk geval van een gaslek", aldus een woordvoerder van de lokale hulpdiensten.

Davenport zegt af voor Hopman Cup

De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft zich afgemeld voor de Hopman Cup, het landentoernooi van gemengde teams dat zaterdag in het Australische Perth begint.

Davenport, de nummer een bij de vrouwen, is geblesseerd aan haar knie. Vorige week liep ze die blessure op tijdens een demonstratiepartij. Meghan Shaughnessy neemt nu de plaats in van Davenport. James Blake vormt het mannelijk deel van het Amerikaanse team.

Jol blijft winnen met Tottenham

Martin Jol blijft winnen met Tottenham Hotspur. Zondag werd de competitiewedstrijd tegen Norwich City met 2-0 gewonnen, de vijfde overwinning op rij voor de Spurs in de Premier League.

"De tweede helft hebben we volledig in handen gehad, dat was de basis van deze zege", zei Jol, die met Tottenham opnieuw twee plaatsen steeg en nu zevende staat.

Koploper Chelsea liep in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa geen schade op, Damien Duff maakte de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Arsenal liet ook geen punten liggen, Fulham werd thuis met 2-0 verslagen.

NOS ontvangt excuses Eredivisie CV

De Eredivisie CV heeft een excuusbrief gestuurd naar de NOS. Bij de bekendmaking van de verkoop van de voetbalrechten aan De Mol vinden ze dat ze de NOS onterecht niet hebben bedankt voor de prettige samenwerking.

Directeur Chris Woerts van de Eredivisie CV beseft dat de NOS in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de vlucht die het voetbal heeft genomen en dus ook aan de stijging van de waarde van de uitzendrechten. Voorzitter Michael van Praag nam wel de tijd om CDA-Kamerlid en NOS-voorstander Joop Atsma aan te pakken, maar er kon geen bedankje voor de NOS vanaf. Dat vindt de Eredivisie CV jammer en vandaar gaat er nu een excuusbrief naar de NOS.

De NOS strijdt nu binnen het publieke bestel om het voor eredivisievoetbal uitgetrokken bedrag, 23 miljoen euro, te behouden. De NOS hoopt dat bedrag te kunnen gebruiken om Studio Sport een andere, maar eveneens kwalitatief goede invulling te geven. Daarnaast verwacht de NOS dat ook bij het Champions League-voetbal de uitzendrechten duurder zullen worden.

Zabel maakt rentree

Erik Zabel heeft weer een wedstrijd op de fiets verreden. Op de baan maakte hij bij de 68e Grote Kerstprijs in Dortmund zijn rentree.

Zabel moest de laatste wedstrijden van het vorige wielerseizoen missen door een gebroken hielbeen. Na ruim drie maanden is Zabel weer volledig fit en kan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Bij zijn rentree in het uitstapje naar de baan wist hij meteen te winnen als aanvoerder van de Duitse ploeg tegen een wereldselectie met onder anderen de Nederlanders Theo Bos en Robert Slippens.

Minardi PS05 pas in Imola


De nieuwe auto van Minardi, de PS05, zal pas in Imola in actie komen. De reden is dat de exacte regels pas heel laat vastlagen, en dat ze dus weinig tijd hadden om een nieuwe auto te maken.

De technisch directeur van Minardi, Gabriele Tredozi, is gestart met werken aan de PS05. Als alles goed gaat, is deze auto klaar voor de Grand Prix van Imola. Maar de technische staf van Minardi werkt ook aan een verbeterde versie van de PS04B, zodat ze het 2005 seizoen goed kunnen starten. Ze krijgen namelijk dezelfde motoren als het Red Bull team.

Paul Stoddart had er dit over te zeggen: "Vanwege de nieuwe regels zullen we het nieuwe seizoen met de oude auto moeten starten. Die zal wel de nieuwe motor als krachtbron hebben. De PS05 komt, als het goed is, voor het eerst in actie op 24 april, in Imola."

2004: een lesje vaderlandse geschiedenis

Wellicht gaat het jaar 2004 de vaderlandse geschiedenisboeken in als het jaar waarin de meest belachelijke verkiezing van de laatste tijd heeft plaatsgevonden, namelijk die van de grootste Nederlander. Het idee dat zo'n persoon gekozen zou moeten worden tekent al voor de armoede en bekrompenheid van geest die ons plaagt. Als de nationale glorie meer en meer vergane glorie wordt, nemen de nostalgische gevoelens blijkbaar buitenproportioneel toe.

Dronken agent rijdt jongen dood

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Belgische politieagent heeft zaterdagavond, terwijl hij dronken achter het stuur van z'n privé-auto zat, een 14-jarige jongen aangereden, die later aan zijn verwondingen overleed in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde in het plaatsje Tamines bij Namen, alwaar de jongen er zijn hond uit liet, toen hij werd aangereden door de agent, die samen met zijn echtgenote in de auto zat. De auto kwam vervolgens tegen een kiosk tot stilstand. De man en zijn vrouw vluchtten vervolgens weg van de plaats van het ongeval, maar konden even later alsnog in de kraag worden gevat. Ook de vrouw bleek enkele lichte verwondingen te hebben opgelopen bij de aanrijding. De man bleek ca. twee promille alcohol in het bloed te hebben ten tijde van het gebeuren.

De bestuurder werd meteen zondagochtend al voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Namen, alwaar hij door de openbare aanklager in staat van beschuldiging werd gesteld voor onvrijwillige doodslag en dronken rijden. De man werd als inspecteur van de politie in het verleden al herhaaldelijk gesanctioneerd voor z'n alcoholproblemen, waardoor hij op een gegeven moment zelfs werd gedegradeerd tot wijkagent.

Brand bij HSL-viaduct in aanbouw A4

rene_404 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een flink stuk piepschuim van het viaduct van de hogesnelheidlijn HSL bij Leiderdorp heeft zondagavond vanaf 21:30 uur in brand gestaan. Het ging om een oppervlakte van 600 vierkante meter. De brandweer had grote moeite de dikke zwarte rook te bedwingen, maar kreeg de brand rond 23:00 uur onder controle.

Er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij. De politie heeft een rijbaan van de nabijgelegen snelweg A4 tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Op de A4 stond tussen Leidschendam en afrit Hoogmade een file van enkele kilometers.

1,5 miljoen mensen zien toespraak Beatrix

1,5 miljoen mensen hebben eerste kerstdag naar de traditionele kersttoespraak van koningin Beatrix gekeken. Dat blijkt uit cijfers van het Kijk- en Luisteronderzoek (KLO). De toespraak werd op Nederland 1 en Nederland 2 uitgezonden. Ook was de vorstin op Radio 1 te horen.

Beatrix riep op tot verdraagzaamheid. Ze beseft echter dat er geen simpele oplossingen zijn om extremisme tegen te gaan, vooral omdat angst snel omslaat in agressie. Alleen als iedereen zijn goede wil toont en zich inspant om verdraagzaam te zijn, is er hoop dat het weer goed komt in Nederland, aldus de koningin.

Vervuilde cocaïne eist eerste leven

cygnusx, junkieXXXL en P.A. hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De met atropine vervuilde cocaïne die al enige tijd in Nederland omloop is, heeft een eerste leven geeist. Gisterenochtend is een 34-jarige Volendammer in het Waterlandziekenhuis in Purmerend overleden, vermoedelijk nadat hij de vervuilde cocaïne had gebruikt.

De man werd in de nacht van zaterdag op zondag onwel in zijn woning, waarop zijn medebewoners de hulpdiensten alarmeerden. Die besloten de man naar het ziekenhuis over te brengen, alwaar hij later in de ochtend overleed.

Het ziekenhuis schakelde de politie in, toen vast kwam te staan dat het slachtoffer cocaïne had gebruikt. Uit nader toxicologisch onderzoek zal moeten blijken of deze coke daadwerkelijk met atropine was vervuild. "We hebben in elk geval willen waarschuwen dat de vergiftigde cocaïne mogelijk ook hier is opgedoken", aldus een politiewoordvoerder.

In de afgelopen weken werden al diverse mensen in verschillende plaatsen in het land opgenomen in het ziekenhuis, nadat ze cocaïne hadden gebruikt waarin de stof atropine zat vermengd. Al hoewel er verschillende slachtoffers zelfs op de intensive-care terrecht kwamen, overleefden ze uiteindelijk allen de vergiftiging. Bij herhaling liet het Trimbos-instituut de afgelopen weken nog waarschuwingen uitgaan, dat de verontreinigde drug keer op keer opduikt.

Film: Lemony Snicket - Ellendige Avonturen

Laat je niet van de wijs brengen. De film ‘Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events’ heet in Nederland Lemony Snicket: Ellendige Avonturen, maar draait alleen in de originele Engelstalige versie. Het zijn beide geen titels die je aan de kassa van de bioscoop helemaal uitspreekt, dus zeg maar gewoon Lemony Snicket. Of ‘die film met Jim Carrey’. Maar wat je ook zegt, deze film is te leuk om aan je voorbij te laten gaan.

Filmposter Snicket 12

Lemony snicket draait nu in de bioscoop.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.