Dronken agent rijdt jongen dood

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Belgische politieagent heeft zaterdagavond, terwijl hij dronken achter het stuur van z'n privť-auto zat, een 14-jarige jongen aangereden, die later aan zijn verwondingen overleed in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde in het plaatsje Tamines bij Namen, alwaar de jongen er zijn hond uit liet, toen hij werd aangereden door de agent, die samen met zijn echtgenote in de auto zat. De auto kwam vervolgens tegen een kiosk tot stilstand. De man en zijn vrouw vluchtten vervolgens weg van de plaats van het ongeval, maar konden even later alsnog in de kraag worden gevat. Ook de vrouw bleek enkele lichte verwondingen te hebben opgelopen bij de aanrijding. De man bleek ca. twee promille alcohol in het bloed te hebben ten tijde van het gebeuren.

De bestuurder werd meteen zondagochtend al voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Namen, alwaar hij door de openbare aanklager in staat van beschuldiging werd gesteld voor onvrijwillige doodslag en dronken rijden. De man werd als inspecteur van de politie in het verleden al herhaaldelijk gesanctioneerd voor z'n alcoholproblemen, waardoor hij op een gegeven moment zelfs werd gedegradeerd tot wijkagent.