Single 'Dreamer' brengt kwart miljoen op

De single 'Dreamer', die Kane-zanger Dinand Woesthoeff schreef naar aanleiding van de dood van zijn vrouw Guusje Nederhorst, heeft bijna 250.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor Kankerbestrijding. Het geld is gestort in het Guusje Woesthoff-Nederhorst/KWF-fonds, dat dit weekend is opgericht en dat zich zal richten op de financiering van wetenschappelijk kankeronderzoek.

Soap-actrice Guusje Nederhorst overleed op 29 januari 2004. Een dag later nam Woesthoff Dreamer op, dat voor het eerst te horen was op 4 februari, de dag van de begrafenis en de dag dat Guusje Nederhorst 35 jaar zou zijn geworden. Het nummer kwam direct op de eerste plaats van de hitlijsten binnen, en haalde een platina status.

KWF Kankerbestrijding zegt in een verklaring niet alleen blij te zijn met het geld dat de actie heeft opgebracht. Volgens het fonds heeft het initiatief veel jongeren bewust gemaakt van het belang van de strijd tegen kanker. Muziekzender The Box ondersteunde de actie door voor elke keer dat kijkers de videoclip van Dreamer aanvroegen een bedrag aan KWF Kankerbestrijding over te maken. De totale opbrengst kwam daarmee op 273.377,38 euro.

Single Dreamer brengt ruim kwart miljoen op
Dinand Woesthoff overhandigt de cheque van 273.000 euro