Engelsman claimt Galaxian-record

sieb en manvan69 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Games nieuwsEen 45-jarige man uit Engeland claimt het wereldrecord in het legendarische computerspel Galaxian te hebben gehaald. Gary Whelan speelt het spel al sinds 1980, en oefent twee uur per dag. Whelan brak het record op vrijdag 13 augustus. Als bewijs stuurde hij een video-opname van zijn recordpoging naar spel-enthousiastelingen in de Verenigde Staten, die Whelan inmiddels bewieroken als absolute held.

De Galaxian-fanaat haalde 399.290 punten, bijna 10.000 meer dan het vorige officieel erkende record. Deze stond al sinds 1984 op naam van ene Perry Rodgers uit Amerika. Onder arcadespelfans werd het oude record als onverslaanbaar geacht. Whelan wil echter verder. "Ik stop pas met spelen als ik een miljoen punten heb gehaald," aldus de nieuwe recordhouder. Het recordspel duurde 93 minuten en eindigde in level 114.

Galaxian werd geintroduceerd in 1979, als concurrentie voor het zeer populaire arcadespel Space Invaders. Het doel van het spel is om buitenaardse wezens uit te schakelen.

Screenshot Galaxian