Kerst niet geweldloos verlopen

De kerst is niet alleen maar vredig verlopen in Nederland. In Tilburg werd in de nacht van eerste op tweede kerstdag een jongen in elkaar gemept omdat hij een trui van het merk 'Lonsdale' droeg. Twee jongeren waren daar niet van gediend en namen de Lonsdale-drager in een parkeergarage onder handen.

In Werkendam werd op kerstavond een 17-jarige knaap gearresteerd die een mes had getrokken bij een vechtpartij in zijn woonplaats.

In het Brabantse Dorst liep op kerstavond een 17-jarige jongen een gebroken neus op toen een plaatsgenoot een bierfles tegen zijn hoofd gooide.

In Purmerend werden in de nacht van eerste op tweede kerstdag, bij een massale vechtpartij tussen 150 jongeren op het Looiersplein, twee personen aangehouden. Zelfs met assistentie van hun collega's van Amsterdam-Amstelland wist de Purmerendse politie de groep niet uiteen te drijven. Pas toen twee diensthonden werden ingezet waaierde de groep uiteen.

Verder werd in Culemborg een vrouw in haar woning beschoten en werden op eerste kerstdag in Ruurlo twee vrouwen neergestoken van wie er ťťn meteen overleed en de ander later in het ziekenhuis. De slachtoffers zijn dochter en moeder. De dader is vermoedelijk de 32-jarige ex van de dochter. De kinderen van de dochter zijn ondergebracht bij familie.