Aardbeving treft ook Italiaanse voetballers

Olga (Nuongirl)
De verschrikkelijke aardbeving in het Zuidoosten van Azie heeft ook Italiaanse voetballers op vakantie op de Malediven getroffen.

Geen enkele voetballer raakte gewond, maar vooral Livorno-spits Cristiano Lucarelli hield er angstige momenten aan over. "We zagen een gigantische golf op ons afkomen en ik was net op tijd om me samen met mijn kinderen uit de voeten te maken," vertelde Lucarelli, die op het atol Baa verbleef en voor zijn leven moest rennen. "We hebben doodsangsten uitgestaan en kamperen nu in de hal van het hotel, zonder licht en water. Maar morgen huur ik een vliegtuig om naar huis terug te keren," aldus de Italiaanse aanvaller die al tien keer scoorde dit seizoen bij zijn club Livorno.

Fillipo Inzaghi heeft zijn club AC Milan laten weten dat hij niet op tijd terugkomt, Pipo mist daardoor de training. Ploeggenoot Alessandro Nesta en Marco Materazzi (Internazionale) konden net aan de ramp ontkomen. Het vliegtuig waar ze inzaten was net opgestegen toen de eerste vloedgolven hun vakantiebestemming bereikten.