Kies de grootste coureur allertijden (Ronde 5)

Paladijn
Op het FOK!forum wordt momenteel de verkiezing voor de grootste coureur allertijden gehouden. In een zevental rondes wordt door middel van een knock out-systeem gekomen tot de beste coureur.

De procedure is vrij simpel. In totaal zijn er 128 coureurs die meedingen om de titel. Er zijn 64 koppels van coureurs gemaakt die tegen elkaar uitkomen. Kies uit elk koppel welke van de twee coureurs je het beste vindt en zet dit, op de in het topic beschreven manier, daar neer. Van elk koppel gaat de coureur met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, waarna er 32 koppels ontstaan. Dit gaat zo door tot twee coureurs overblijven, waaruit de winnaar uiteindelijk wordt verkozen tot FOK!'s Grootste Coureur allertijden. Dit is de vijfde ronde, met nog vier koppels over.

In de vierde ronde moesten we afscheid nemen van de laatste Nederlander in het veld. Arie Luyendijk verloor kansloos met 38 tegen 21 van Niki Lauda. Ook de Belgen zijn niet meer in het veld te vinden; hun laatste hoop, Jacky Ickx, ging roemloos met 60 tegen 4 ten onder; zijn tegenstander was Alain Prost. Ayrton Senna won gemakkelijk van Riccardo Patrese, met 60 tegen 4, en is derhalve door. Gilles Villeneuve versloeg Carlos Sainz, waardoor er ook geen rallyrijders meer in het tournooi zitten. De grootste overwinning was deze ronde voor Michael Schumacher, die zijn tegenstander, Jody Scheckter, met 62 tegen 2 versloeg. Ook Juan Manuel Fangio, Mario Andretti en Emmerson Fittipaldi zijn door, zodat het laatste achttal bekend is.

De komende ronde, de kwartfinales, is de keuze beperkt tot acht coureurs. Opvallend is het grote aantal Formule1 kampioenen. Tevens hebben alle coureurs deelgenomen aan de Formule1. Helaas zal deze ronde bepaald worden welke twee oud wereldkampioenen het niet zullen halen. Zo zijn Senna en Fangio tegen elkaar uitgeloot en daarnaast ook de Ferrari kemphanen Michael Schumacher en Niki Lauda.

Voor deze ronde kun je je stem uitbrengen op een van beide coureurs uit onderstaande tabel:
Ayrton Senna vs Juan Manuel Fangio
Mario Andretti vs Emerson Fittipaldi
Niki Lauda vs Michael Schumacher
Gilles Villeneuve vs Alain Prost

Stemmen kan tot zondagavond 2 januari 23.59 in dit topic in het Sport-forum van FOK!. Laat deze kans niet voorbij gaan en breng je stem uit.